DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLŞAH GEDİK’İN PROJESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik’in danışmanlığını üstlendiği proje, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLŞAH GEDİK’İN PROJESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik’in danışmanlığını üstlendiği proje, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Mayıs 2022 Çarşamba 06:00
DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLŞAH GEDİK’İN PROJESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik’in danışmanlığını yaptığı, "0-4 Yaş Grubu ve Hassas Ciltleriçin Çamaşır Yumuşatıcı Son Ürününde Kullanılmak Üzere Hipoalerjenik Naturel Esanslar Geliştirilmesi" adlı proje, 1501 - Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların proje esaslı araştırma - teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesini amaçlayan TÜBİTAK programı kapsamında Elso Kimya şirketi tarafından hazırlanan proje ile doğal aromatik ham maddelerden yararlanarak farklı koku karakterlerine sahip, yumuşatıcı son ürünlerinde kullanılmak üzere hipoalerjenik esanslar geliştirmek amaçlanıyor.

TÜBİTAK tarafından destek kararı verilen projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik, “Yıkamalı ürün gruplarında en çok kullanılan ürünlerden biri yumuşatıcılardır. Piyasadaki yumuşatıcı ürün gruplarının standart olarak alerjen ve sentetik ham maddelerden oluşması ve cilt üzerinde çeşitli alerjik reaksiyonlara sebep olması nedeniyle böyle bir konu üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Piyasada 0-4 yaş grubu ciltlere uygun yumuşatıcı ürün gruplarının yetersiz olması ve büyük ölçekli yumuşatıcı üreticilerinin çoğunun esans tedarikçilerinin yurt dışı kaynaklı olması nedeniyle böyle bir projeye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik, “Çalışılan esanslar ile %0,8 dozajda hipoalerjenik ve doğal aromatik bileşenler kullanılarak daha güçlü, kalıcı ve uygun stabilite değerlerine sahip ürünler haline gelmesi sağlanacak ve uluslararası geçerliliği olan OECD’ye kayıtlı bir test yöntemi olan HETCAM testi ile geliştirilecek esansların alerjen potansiyelleri incelenecektir.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.