Dualar, Mehmetçik için

Edirne esnafları, Afrin'de görev yapan kahraman Türk askerleri için lokma dağıttı. Ardından eller semaya açılarak Mehmetçikler için dua edildi.

Dualar, Mehmetçik için

Edirne esnafları, Afrin'de görev yapan kahraman Türk askerleri için lokma dağıttı. Ardından eller semaya açılarak Mehmetçikler için dua edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Ocak 2018 Çarşamba 09:33
Dualar, Mehmetçik için

    Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na bir destek de Edirne'den geldi. Günlerdir yurdun dört bir köşesinden destek ve duaların edildiği kahraman Türk askerleri için Edirne esnaflarından Bahri Dinar ve Arif Meriç Selimiye Camii'nin gölgesinde lokma dağıttı. Ardından Edirne Müftülüğü'ne bağlı Din Görevlisi Nuri Böcekbakan tarafından Mehmetçik için dua edildi. Yapılan programa Türkiye Muharip Gaziler Edirne Şubesi'nde bulunan Gaziler de destek verdi. 
DİNAR: “YAŞASIN TÜRK ASKERİ”
    Burada bir konuşma yapan Tarihi Ciğerci Bahri Bey'in İşletmecisi Bahri Dinar, “Burada bugün çok özel bir olay için toplandık. Afrin'deki ve Türkiye Cumhuriyeti'ndeki her bir köşesinde görev yapan kahraman Mehmetçiklerimize dua ve dua sonrasında Türk İslam geleneğimizde olan lokma dağıtımı yapacağız. Buradan onlara şöyle sesleniyoruz, diyoruz ki; kesinlikle ve kesinlikle bedenimiz yanınızda değil ama ruhumuz, dualarımız her saniye sizinle beraber, her şeyimizle sizin yanınızdayız. Sizleri seviyoruz. Sizlere buradan her saniye Selimiye'nin gölgesinden dualarımızı gönderiyoruz. Yaşasın Türk askeri.” dedi.
    MERİÇ: “BÜTÜN DÜNYAYA HUZURU 'ZEYTİN DALI' GETİRECEK”
    Arslanzade Firması'nın Sahibi Arif Meriç ise, “Bakıyoruz arkamızda Selimiye ve Fatih Sultan Mehmet var. Bir tarafta da Şahi Topları. Burası tarihi bir yer. İşte biz de bir ecdadın torunları olarak 80 milyon askeriz. Dünyanın neresinde var böyle bir şey? İşte bu Türk Milletinin buradaki muhteşem hali. Bizler de bu muhteşem harekete Edirne'nin 2 esnafı olarak katıldık. Diyoruz ki; Allah'ın izniyle Savoybetting Afrin'den ve diğer yerlerden bütün dünyaya her yere huzuru 'Zeytin Dalı' getirecektir.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.