ECZACILIK FAKÜLTESİ, 5. DÖNEM MEZUNLARINI GELECEĞE UĞURLADI

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2021-2022 eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayan öğrenciler, mezuniyet sevinci yaşadı.

ECZACILIK FAKÜLTESİ, 5. DÖNEM MEZUNLARINI GELECEĞE UĞURLADI

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2021-2022 eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayan öğrenciler, mezuniyet sevinci yaşadı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Haziran 2022 Cuma 06:00
ECZACILIK FAKÜLTESİ, 5. DÖNEM MEZUNLARINI GELECEĞE UĞURLADI

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, düzenlediği törenle genç eczacıları meslek hayatlarına uğurladı. Törende eczacılık andını okuyup cübbe giyen genç mezunlar, mesleğe ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadı. 67 öğrencinin diploma aldığı mezuniyet töreninde aileler de öğrencilerin sevincine ortak oldu.

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, İstanbul Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Turgay Korkmaz, yönetim kurulu üyeleri ile meslek kurulu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, üniversite tanıtım filminin izlenmesinin ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından müzik dinletisi sunuldu. Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Eczacılık Fakültesi birincisi Esma Çevik, mezun olmanın sevincini ve hüznünü aynı anda yaşadıklarını ifade ederek, “Bugün, çocukluğumdan bu yana en yakın sağlık danışmanı olarak öğrendiğim, geçerken ışıklı tabelalarına gözümün ilişip beyaz önlüklerle anımsadığım ve merak duyduğum saygın mesleğime ilk adımlarımı atıyorum. Bir yanım fakültemden, öğrenciliğimden, arkadaşlarım, hocalarım ve okuduğum şehirden ayrılmanın hüznünde diğer yanım ise şifayı ve samimiyeti buluşturan mesleğime kavuşmanın heyecanı ve gururu içerisinde… Ancak biliyorum ki ne zaman bir şeyi başarsam, hak etsem ve o şey uğrunda mücadele etsem benden çok daha fazla fedakârlık yapan, bütün övgüleri hak eden kahramanlarım var. Her seferinde daha güçlü hissetmemi sağlayan ve ışığıyla yolumu aydınlatan başta ailem ve yakınlarım olmak üzere okul hayatımız boyunca bizden yardımlarını hiç esirgemeyen, değerli bilgi ve deneyimlerini bizlere aktaran hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, fakülte olarak her daim farkındalık yaratan ve mesleklerini en iyi şekilde icra edecek gençler yetiştirmek amacıyla çalıştıklarını belirterek “Bugün, mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerle donattığımız 67 öğrencimizi eczacılık camiasına kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İlaç endüstrisindeki gelişmenin ilk basamağı, üniversiteler ve araştırma merkezleridir. Misyonumuz, ilacın üretiminden tüketimine kadar her aşamasında aktif görev alabilen, toplum sağlığına, lisans/lisansüstü eğitime ve ilaç araştırmalarına katkılar sağlayacak eczacılar yetiştirmektir. Bu doğrultuda fakülte olarak 2021-2022 akademik yılında girişimcilik ve inovasyonda pek çok ödül almayı başardık.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının bilimsel çalışma, patent ve proje anlamında pek çok gurur verici başarıya imza attığını dile getiren Prof. Dr. Gülay Şeren “Bunlardan ilki 2020 ve 2021 yılı mezunlarımızdan Ecz. Beşir Sefa Mumay ve Ecz. Ömrüm Ergüven’in aldıkları Genç Girişimci Eczacılar Altın Havan Ödülü’dür. Altın Havanı fakültemize ilk kez kazandıran eczacılarımızın yanı sıra öğrencilerimiz, Farmafikir 5 kapsamında 2022 Yılı En İnovatif Topluluk ödülü ile birincilik, jüri özel ödülü, mansiyon ödülü gibi pek çok başarıya imza atarak bizleri gururlandırdılar. Yine Hayal Edin Gerçekleştirelim Projesi, Bp Türkiye Gelişim Seninle Sosyal Projeler Yarışması, Eczacılık Anıları Yarışması gibi bilimsel ve sosyal pek çok proje yarışmasından ödüllerle dönen öğrencilerimiz oldu. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu kapsamda özenli çalışmalarıyla öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmelerini sağlayan öğretim elemanlarımız da yaptıkları araştırma çalışmaları kapsamında yayınladıkları uluslararası Web of Science makaleleri ile pek çok defa bize yeni bir gurur yaşattılar. Bu vesile ile araştırma çalışmalarına ve fakültemize verdikleri desteklerden dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Rektör Yardımcılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Törende son olarak öğrencilere seslenen Prof. Dr. Gülay Şeren şunları ifade etti: “Sevgili genç eczacılarımız, bu önemli günde tüm mesleki donanımlarla sizleri yeni hayatınıza uğurlamaktan mutluluk duyuyoruz. Fakültenizde aldığınız bilimsel, sosyal, davranışsal eğitimleri yaşamınız boyunca uygulamanızı ve kendinizi daima geliştirmenizi dileriz. Hayatınızın bundan sonraki dönemlerinde Trakya Üniversitesinin misyon ve vizyonu ile donanmış bireyler olarak bizleri mükemmel şekilde temsil edeceğinize inancımız tamdır. Hepinizi içtenlikle tebrik ediyor, yolunuzun açık ve aydınlık olmasını diliyorum. Bilimin ışığı, daima yolunuzu aydınlatsın.”

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise öğrencilere asıl serüven ve yolculuklarının yeni başladığını belirterek, eğitim süresince gösterdikleri gayret ve azmin çok daha fazlasını mesleklerini icra ederken göstereceklerine inandığını söyledi. Trakya Üniversitesinde edindikleri bilgi, beceri ve birikimin tüm yaşamları boyunca karanlığı aydınlatan fener gibi kendilerine yol göstermeye devam edeceğini dile getiren Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, birer kıvılcım olarak hayata uğurladıkları gençlerin, alevler olarak geri dönmelerini ve ilimleri ile gittikleri her yere ışık saçmalarını diledi. Öğrencileri büyüten aileler ve yetiştiren hocaların emeklerinin önemli olduğunu da dile getiren Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, tüm hocalara ve ailelerine teşekkür etti.

Törende ardından Eczacılık Fakültesi bünyesinde 2020-2021 yıllarında Web of Science kapsamında yayınladıkları makale sayıları ile birinci olan akademisyenlere plaketleri takdim edildi. Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Fatma Kaynak Onurdağ ile Doç. Dr. Suzan Ökten, yayın başarı plaket ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’nun elinden aldı.

Törende ayrıca, katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlarda ses getiren ve ödüller alan Eczacılık Fakültesi öğrencilerine teşekkür belgeleri verildi. Trakya Üniversitesini katıldıkları her platformda başarıyla temsil eden öğrenciler, teşekkür belgelerini hocalarından almanın gururunu yaşadı.

Tören, dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyelerinin takdim edilmesiyle devam etti. Fakülteyi birincilikle tamamlayan Esma Çevik, dönem ikincisi Nazmie Yusein Myumyun ve dönem üçüncüsü Rabia Serap Arabacı’ya plaketleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ile fakülte öğretim üyeleri tarafından verildi.

Plaket takdiminin ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ve meslek andının okunması ile tören son buldu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.