EDİKAB, toplandı

Edirne Katı Atık Birliği (EDİKAB) olağan toplantısını gerçekleştirdi.

EDİKAB, toplandı

Edirne Katı Atık Birliği (EDİKAB) olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Kasım 2017 Çarşamba 10:14
EDİKAB, toplandı

    Belediye Meclisi salonunda yapılan toplantıya birlik üyeleri Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Lalapaşa Belediye Başkanı  Bülent Şahinşah, İl Genel Meclisi Başkanı  Mehmet Geçmiş,   birlik üyesi olan belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri katıldı. Toplantının başkanlığını Süloğlu Belediye Başkanı  Mehmet Ormankıran yaptı.
Gündem gereği  yoklamanın ardından maddelere geçildi. 7 maddeden oluşan gündemde ilk olarak Birliğin 2018 yılı  yatırım planı gereği yapımı tamamlanan  düzenli depolama sahasının işletme ihalesini yapıldığı belirtilerek,” Düzenli depolama ve bertaraf tesisleri ilgili yasa hükümleri gereğince işletilmesi hedefleniyor. Birlik belediyelerini vahşi depolama sahaları  ve çevre düzenlemesinin sağlanması  bu arada  birlik üyesi ilçeleri köylerinin katılımı sağlanacak.”denildi
Bu madde hakkında söz alan  AK Parti üyesi Turgut Terzi   ihale konusunda açık  hüküm olmadığı konusunda itirazda bulundu. Bunun  yanlış anlamadan kaynaklandığı belirtildi. Bu madde oylanarak kabul edildi
Daha sonra   birliğin çalışma programı  gündeme geldi. Bu maddeye göre katı atıkların kaynağında ayrı toplanıp geri dönüşüme kazandırılması amacıyla kapmanya başlatılması, tıbbi atık tesisi için çalışmaların başlatılması bu konuda fizibilite çalışmalarının yapılması  özel sektör , gönüllü kuruluşlar ve uluslar arası kuruluşlarla işbirliği yapılması, Uluslararası kuruluşlara bakanlık onayı alınarak üye olmak bu konuda semineler düzenlemek ve yurtiçi ve Bets10 yurtdışı gezilere katılmak katı atık konusunda eğitim düzenlemek, basın ve yayın faaliyetlerinde bulunmak toplumsal bilinçlendirmeyi sağlamak İlgili belediyeleri tanıtmak ve katı atık konusunda  bilgilenmelerini sağlamak  Bu amaçla yurtiçi ve yurtdışı hibe kredilerinden faydalanmak, birlik belediyelerle  çevre düzenleme ve peyzaj işlemlerini sağlamak Bunlarla ilgili olarak şirketler kurmak veya kurulu şirketlere  ortak olmak konuları tartışıldı.
Gelir bütçesi ile ilgili maddede, gelir bütçesinin 893 bin lira olarak bağlanması  bunlardan teşebbüs  ve mülkiyet gelirleri 85 bin lira,diğer gelirler 808 bin lira  olarak  belirlendi. Giderler olarak personel giderleri  307 bin lira,sosyal güvenlik kurumları  devlet prim giderleri  mal ve hizmet giderleri 204 bin lira, faiz giderleri 4 bin lira ,sermaye giderleri 283 bin lira ödenek 81 bin lira  gider bütçesi toplam , 893 bin lira. Bir başka gündem maddesi olan  Gider Bütçesi de okundu oylanarak kabul edildi. 
    Daha sonra bütçe kararnamesinin görüşülmesine geçildi. Burada da gelir giderler maddeler ve cetveller halinde tanıtıldı. Kararnamenin 1 Ocak 2018 tarihinde geçerli olduğu ifade edildi.
GEÇMİŞ” BEN BURAYA YASAL OLARAK SEÇİLDİM YASAL HAKKIMI KULLANDIM”
Dilek ve temenniler bölümünde Ak Parti  adına konuşan Terzi,  başarı dileklerini sundu, ardından söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş,  bütçenin hayırlı olması dileklerini sunarken  bir sitemini dile getirerek, “Edirne'yi bir bütün kabul ediyoruz.  bu  ilçelerle birlikte oy birliği  kabul edildi.Biz de temiz bir çevre bırakmak adına İl Genel Meclisi ve İl Özel idaresinden alınan kararlarla üç siyasi partinin katkısıyla  bu meclise gönderildim.İl Genel Meclisini temsilen seçildim. Bir sene görev yaptım bu süre zarfından kimseden ses çıkmadı. Her türlü taahhüdü yerine getirdik. EDİKAB'a borcumuz yoktur.  Bir yıl sonra itiraz olması ne anlama geliyor. Ben buraya yasal olarak katıldığıma göre yasal hakları kullanma hakkım vardır” dedi  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.