EDİRNE 200 YATAKLI YENİ HUZUREVİNE KAVUŞUYOR

 Edirne’de Fırınlar Sırtı mevkiinde yapılacak olan 200 yataklı yeni huzurevinin yer teslim töreni yapıldı.

EDİRNE 200 YATAKLI YENİ HUZUREVİNE KAVUŞUYOR

 Edirne’de Fırınlar Sırtı mevkiinde yapılacak olan 200 yataklı yeni huzurevinin yer teslim töreni yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ekim 2021 Cumartesi 06:55
EDİRNE 200 YATAKLI YENİ HUZUREVİNE KAVUŞUYOR

Törene, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Siyasi Parti Temsilcileri, kurum amirleri ve huzurevi sakinleri katıldı.

Vali Canalp, törende yaptığı konuşmada, toplumun ve devletin yaşlılara özel yükümlülükleri olduğunu söyledi. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne'de nüfusun hızla yaşlandığını belirterek, " ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ gibi oldukça anlamlı bir günde yer teslim törenini yapmış olduğumuz bu huzurevi, ileride Edirne’nin yaşlanan ve ihtiyaç duyan insanlarına çok güzel bir hizmet olacaktır.” dedi.

Edirne'nin gelecekteki nüfus projeksiyonu bugünden gördüklerini ifade eden Vali Canalp; "Bu şekilde yatırıma ihtiyaç duyduk. Bununla ilgili çabalarımızı ve gayretlerimizi artırma ihtiyacı duyduk. Edirne'nin nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Türkiye'nin de nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Ancak Edirne'deki nüfus Türkiye'deki nüfustan çok daha hızlı şekilde yaşlanıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Edirne'de huzurevlerine duyacağımız ihtiyaç Türkiye'deki diğer vilayetlerin duyacağı ihtiyaçtan çok daha belirgin olacaktır." diye konuştu.

Vali Canalp, Edirne'deki huzurevinin devlet imkanlarıyla inşa edileceğini, Uzunköprü ilçesindeki huzurevinin ise hem devlet hem de hayırseverlerin desteğiyle yapılacağını belirtti.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, diğer kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Huzurevi sakinleri katıldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş da buraad yaptığı konuşmada, ülkede yaşlı nüfusun sürekli arttığını ifade ederek, “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelinde  2016 yılında % 8.3 olan yaşlı nüfusumuz, 2020 yılına gelindiğinde % 9.5 e yükselmiştir. Türkiye Genelinde % 9.5 olan  65 yaş üstü Nüfus oranı ilimiz genelinde %15.5'tir. Bu oranla ilimiz en yaşlı iller kategorisi içerisinde yer almaktadır. İlçeler bazında baktığımızda Enez ilçesi %23.2, Havsa ilçesi %22,3, İpsala ilçesi %18,3, Keşan İlçesi % 14,3, Lalapaşa İlçesi % 22,8, Süloğlu ilçesi % 20,7, Uzunköprü ilçesi %20, ve Meriç İlçemize baktığımızda ise nüfusun % 27.8 ini 65 yaş üstü bireyler oluşturmaktadır. 2020 yılı verilerine göre 407.763 kişi olan il nüfusumuzun yaklaşık 63.000 kişisini 65 yaş üstü nüfus oluşturmaktadır. İlçelerimiz açısından değerlendirildiğinde, ülkemizin 65 üstü yaş grubu ortalamasının neredeyse iki katına denk gelmektedir.

İlimizin kendine has bu durumu yaşlı ve yaşlılık alanı ile ilgili çalışmalara ağırlık verilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır. Nüfus demografisi ve aile yapısının iyi değerlendirilmesi ileri ki yıllarda doğabilecek mağduriyetlerin önüne geçecektir. Bu yüzden şimdiden ilimizde yaşlılık alanı ile ilgili çalışmalar büyük bir titizlikle planlanmakta ve yürütülmektedir."

Konuşmaların ardından iş makinaları huzurevinin yapılacağını alanda çalışmaya başladı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.