EDİRNE BELEDİYESİNİN YARARLI BİR HİZMETİ

Edirne’de  çoğu insanımız yerini ve amacını bilmese de, Edirne Belediyesi Dost Eller Sosyal Market ile Talatpaşa Mahallesi Mehmet Özdemir sokağında dört katlı binada Edirnelilere  yararlı bir hizmet sunuyor.

EDİRNE BELEDİYESİNİN YARARLI BİR HİZMETİ

Edirne’de  çoğu insanımız yerini ve amacını bilmese de, Edirne Belediyesi Dost Eller Sosyal Market ile Talatpaşa Mahallesi Mehmet Özdemir sokağında dört katlı binada Edirnelilere  yararlı bir hizmet sunuyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Kasım 2018 Cumartesi 09:39
EDİRNE BELEDİYESİNİN YARARLI BİR HİZMETİ

DOST ELLER SOSYAL MARKET HALKA HİZMET SUNUYOR

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkul  belediyenin bu hizmeti hakkında yaptığı açıklamada; “Belediyemizin Dost Eller sosyal Marketi  iki yıldır dezavantajlı halkımıza  hizmet veriyor. Buraya vatandaşlarımızı kullandığı ikinci el eşyalar gerekli temizliği ve tamiri yapıldıktan sonra  yardım seven vatandaşlarımız tarafından bize getiriliyor.orada da  teslim edilen eşyalar tekrar kontrol edildikten sonra  başvuruda bulunan vatandaşlarımıza bu giyecekleri sunuyoruz, bu önemli hizmet sunan  yerimiz halkımız tarafından yeterince tanınmamaktadır.Biz bu konuda gerekli uyarıları yapıyoruz.  Halkımızı her zaman  Dost Eller Sosyal Marketimize bekliyoruz” dedi

BAĞIŞ YAPMAK VE ALMAK İSTEYENLER BELEDİYE’YE BAŞVURUYOR   

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Edirne  Belediyesi Dost Eller Market   yetkilisi  Murat Karabudak,Şunları söyledi,” Burası Edirne’de yardıma muhtaç olan vatandaşlarımız için  yardımsever insanlarımızın bağışlarıyla toplanan eşyaların  bulunduğu yer. Buraya bağış yapmak  isteyen insanlarımız ilk olarak  Belediye Kültür Müdürlüğümüze başvuru yapıyorlar. Bağışlarla ilgili  evraklar bize geldiğinde  eşyaları teslim alıyoruz. Burada Kadın, çocuk ve erkek giyecekleri , çocuk oyuncakları ve kitaplar bulunuyor.

Bunlar teslim alındıktan sonra hijyen olması için gerekli temizlik ve ütüleme  yapılıyor.Belediyemizin Sosyal marketi  4 katlı.  Giriş katımızda kitaplar çocuk oyuncakları, ikinci katta ise bayan giyeceklerinden oluşan reyon var. onun üstünde de erkek reyonu bulunmaktadır” dedi

YILDA İKİ KEZ EŞYA ALINABİLİYOR

Buradan eşya almak isteyen vatandaşların  önce Belediyemiz Kültür Müdürlüğüne ihtiyaçları konusunda gerekli evraklarla başvuru yapmaları gerektiğini belirten Karabudak, “Bunlar muhtarlıklardan alınan muhtaçlık belgesi, sosyal güvencesi olmadığına dair Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’nden  gerekli evraklar alınıyor kimlik fotokopisi ile birlikte başvurularını yapıyorlar. Daha sonra bu başvurular değerlendiriliyor.  Bir şahsın yılda iki kez buradan eşya alma hakkı bulunuyor. Halkımız çok  yardımsever düzenli olarak bağış yapıyor. Buradan yararlanmak isteyenleri talebi yüksek. Bu ihtiyacı karşılamada zorlanıyoruz” dedi.

Belediyemizce muhtaç vatandaşları hizmet veren buranın adresi Talatpaşa Mahallesi Mehmet Özdemir Sokak No-5’ de faaliyet gösteriyor.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.