EDİRNE CİĞERİ POSTA PULU İLE TANITILACAK

Bölgenin en önemli yiyeceklerinin başında gelen Edirne tava ciğerini tanıtım amacıyla  PTT Genel  müdürlüğünce  birer liralık anma pulları basıldı.

EDİRNE CİĞERİ POSTA PULU İLE TANITILACAK

Bölgenin en önemli yiyeceklerinin başında gelen Edirne tava ciğerini tanıtım amacıyla  PTT Genel  müdürlüğünce  birer liralık anma pulları basıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ağustos 2018 Cuma 08:30
EDİRNE CİĞERİ POSTA PULU İLE TANITILACAK

Bölgemizin en önemli yöresel yiyeceklerinden olan Edirne tava ciğeri adına PTT Genel Müdürlüğü tarafından  birer liralık anma  posta pulu basıldı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Edirne Ciğerini Koruma ve Tanıtma Derneği Başkanı Bahri Dinar, PTT yaptığı  bu  hizmetle Edirne ciğerinin tanıtımına büyük katkı yapacağını belirterek” Ben Edirne tava ciğerinin tanıtımda önderlik yaptım, bu konuda hizmet veren bir  derneğin başkanıyım. Fakat ilimizde bütün ciğerci arkadaşlarımız Bu tanıtım hizmetine deste verdiler” dedi.

ANMA PULU BASILMASI TANITIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ   

 Dinar konuşmasında daha sonra, “ Bugün Edirne tava ciğerinin geldiği noktaya baktığımızda, Ülkemizin PTT Genel Müdürlüğü Edirnesizin tava ciğeri için anma pulu yapmış. Bu Kurban Bayramı için özel olarak yapılmış. Tava ciğerimizin her alanda tanıtımı için biz çiğnercileri çok mutlu etti. Bunun yanında Edirne için de çok anlamlı bir olay. Çünkü tava ciğeri demek Edirne demektir. Edirne tava ciğerinin tanıtım mektupların üzerindeki pullarda görülüp ülkemizin her alanına yayılacak. Dostlarımıza , yakınlarımıza mektup yazdığımızda Edirne tava ciğerinin tanıtıldığı posta pullarını yapıştıracağız. Bundan mutlu bir şey olur mu?

Böylece Edirne’nin tava ciğeri tanıtımı kalıcı hale gelecek yıllar geçse de unutulmayacak.

Buradan PTT Genel Müdürlüğü ve Edirne Baş Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.

Biz ciğercilere  böyle güzel bir jest yaptılar.

Bizler de bu jesti çok iyi değerlendirmemiz lazım.

 Bugüne kadar tanıtımda büyük çaba harcadık. Bundan sonra da aynı gayret içinde olacağız ”değerlendirmesi yaptı.

İLK PULU BEN ALDIM

Dinar  açıklamasını  şöyle sürdürdü “Tava ciğeri pulunun çıktığını haber alınca postaneye koştum. İlk pulu ben aldım. Bunu yapmak zorundaydım. Çünkü ben bir ciğer ustasıyım.

 Ben aynı zamanda Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğerini Koruma Derneği Başkanlığı görevini yapıyorum. Tüm arkadaşlarımızla birlikte en önemli görevimiz, ismi Edirne ile anılan  tava ciğerini tanıtmak olmalıdır. Ciğerimizin anma pulu olarak basılması ile tanıtım daha da yaygılaşacak, ülkenin dört bir yanına hatta yurt dışına da yayılmış olacak. Bundan  büyük mutluluk olur mu? Dünyada ve ülkemizde o kadar çok yöresel yiyeceklerimiz var ki, Bunların arasından biz Edirnelilerin  ürünü  olarak  tava ciğeri için bir anma pulu  basılacak düzeye geliyorsak, bununla hepimiz gurur duymalıyız. Bize bu jest yapıldığına göre biz  ürünümüzü çok iyi tanıtmışız demektir. Bunu haber alınca Kurban bayramı öncesi iki sevinç birden yaşadım” şeklinde konuştu.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.