EDİRNE'DE BÜYÜKŞEHİR HEYECANI

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlarla bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin büyükşehir belediyesi olabileceğini belirterek, “Edirne'de artık köy kalmayacak. Doğrudan ilçe ve büyükşehir belediyeleri ile çalışacaksınız. İmkanlar daha fazla olacak” dedi. Edirne Valisi Günay Özdemir de, “Büyükşehire daha önce geçebilseydik, belki de köylerimiz bu kadar çok boşalmayacak, köylerdeki yatırımlar daha fazla olacaktı. Büyükşehir olması, bölgesel planlamaların çok daha mantıklı yapılmasını sağlayacak” ifadelerine yer verdi.

EDİRNE'DE BÜYÜKŞEHİR HEYECANI

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlarla bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin büyükşehir belediyesi olabileceğini belirterek, “Edirne'de artık köy kalmayacak. Doğrudan ilçe ve büyükşehir belediyeleri ile çalışacaksınız. İmkanlar daha fazla olacak” dedi. Edirne Valisi Günay Özdemir de, “Büyükşehire daha önce geçebilseydik, belki de köylerimiz bu kadar çok boşalmayacak, köylerdeki yatırımlar daha fazla olacaktı. Büyükşehir olması, bölgesel planlamaların çok daha mantıklı yapılmasını sağlayacak” ifadelerine yer verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Ekim 2017 Cumartesi 10:56
EDİRNE'DE BÜYÜKŞEHİR HEYECANI

    19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, muhtarlarla bir araya geldi. Yemeğe Edirne Valisi Günay Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, merkeze bağlı 24 mahalle muhtarı, merkeze bağlı köy muhtarları ile Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa'da görev yapan ilçe ve köy muhtarları katıldı. 
Muhtarlar adına konuşan Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı, “Aramızda Süloğlu, Havsa ve Lalapaşa İlçeleri'nden de muhtarlarımız var. Onlara da hoş geldiniz diyorum. Sözü çok uzatmayacağım. Bizlerin her zaman yanımızda olan Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a tüm muhtarlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Muhtarların demokrasinin, gerçek temsilcileri olduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Örneğin Sayın Valimiz; Bakanlar Kurulu Kararı, Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayıyla atanıyor. Ben, parti içindeki mekanizmaları saymazsanız, her partinin kendine göre ayrı bir mekanizması var, bir partinin adayı olarak halkın karşısına çıkıyorum. Partim adına oy istiyor ve oy alıyorum. Milletvekilleri de bu şekilde. Ama muhtarlar kendi mahallesinde köyünde azalarıyla birlikte doğrudan seçime giriyor. Arkada kocaman, devasa bir parti yok” ifadelerini kullandı. 
“KÖYLERİMİZE ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR DESTEKTE BULUNUYORUZ”
Bütün dünyanın arzu ettiği demokrasi yönteminin doğrudan demokrasi olduğunu ifade eden Gürkan, “Edirne büyükşehir belediyesi olmadığı için biz sadece, kanunların bize verdiği yetki kadar, 24 mahalle muhtarı ile çalışabiliyoruz. Kanunların iyi niyetinden faydalanarak, köylerimize de elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Tabi ki yapılan her zaman azdır. Eksikleri vardır; her zaman tamamlanmaya muhtaçtır. Edirne'nin 256 köyünün ülkemizin başka bölgeleri, başka köyleriyle kıyasladığımızda gerçekten birçok eksiği giderilmiş durumda. İl Genel Meclisimiz, İl Özel İdaremiz, Valimiz gerçekten bu konuda çok hassas çalışıyor. Az önce sohbet ederken Sayın Valim dedi ki; doğal arıtma yapıyoruz. Matrixbet Nasıl yapıldığını da anlattı bana. Aynı bizim çöplük örneğinde olduğu gibi; biz 10 milyona yaptık, başkaları 110 milyona yaptı. Biyolojik arıtma yapılmış bir köye 1 milyona, Sayın valim doğal arıtma yapmış bir köye 35 bin liraya aradaki farka bakın” şeklinde konuştu. 
    “EDİRNE BÜYÜKŞEHİR OLABİLİR”
    2019 yılına yaklaşıldığını hatırlatan Gürkan, “Seçimler var. Hepimiz seçimle geldik. Kimimiz aday olmayacağız. Kimimiz tekrar aday olacak. Kimimiz seçime gireceğiz ancak seçilemeyeceğiz. 2019'da bizi yeni gelişmeler bekliyor. Büyükşehir olabiliriz. Edirne'de artık köy kalmayacak. Doğrudan ilçe ve büyükşehir belediyesi ile çalışmaya başlayacaksınız. İmkanlar daha da fazla olacak. Köylerin bugüne kadar alışkın olmadığı yeni sistemler gelecek; su parası, çevre temizlik vergisi gibi. Madalyon iki taraflı; vermeden almak Allah'a mahsustur. Onları verin, bunları alın diyeceğiz. İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi'nin, Valiliğimizin bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla Edirne, Türkiye'nin ilden, ilçeden büyükşehire geçişin en kolay olduğu il olacak. Bunu çok samimiyetle söylüyorum. En sıkıntısız büyükşehir Edirne olacak. Köylerde yolun dışında, çok önemli ihtiyaçların kalmadığını görüyorum. 2019 yılında yarışa girecek arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi. 
    “BÜYÜKŞEHİR ULAŞIM ANLAMINDA KÖYLERİMİZİ RAHATLATACAK”
    Toplumdaki bütün görevlerin çok önemli olduğuna değinen Edirne Valisi Günay Özdemir de “Çocukken, babam muhtar adayı olacak. Aile meclisi toplandı ve karar verilecek aday olsun olmasın. Babam; 'Bu muhtarlık işi yapılacak kadar güzel değil ama düşmanıma verecek kadar da kötü değildir” dedi. Muhtarlık köyde gerçekten önemli, böylesine ince bir çizgi. Bazen siyasete kendimizi kaptırıyoruz, önemli işleri unutuyoruz.  Bazen önemli işlerimize kendimizi kaptırıyoruz, muhtarlık görevimizi unutuyoruz. O yüzden bu ince çizgiyi çok iyi belirlemek lazım. Köylerimizin bu sene yollarına ağırlık vereceğiz. Suyla ilgili bir problemi yok. Biz çöp parası da almaya başladık. O yüzden başkanımız bir sıkıntı çekmeyecek. Belediye olurken köylerimiz her hizmetin bir bedelinin olması gerektiğini bilmeli. Biz bu bedelleri almazsak, yeni hizmetleri yapmamız mümkün değil. Büyükşehir olması, bölgesel planlamaların çok daha mantıklı yapılmasını sağlayacak. Ayrıca büyükşehir ulaşım anlamında köylerimizi rahatlatacak. Ulaşımı, içme suyunu her türlü hizmetleri merkezi anlamda planlamak aslında çok daha mantıklı, çok daha verimli ve ekonomik olabilir. Bunun da tek elden yapılması da önemli. Türkiye'de bütün şehrin, büyükşehir olarak tek elden planlanması çok faydalı olacak. Büyükşehire daha önce geçebilseydik, belki de köylerimiz bu kadar çok boşalmayacak, köylerdeki yatırımlar daha fazla olacaktı” diye konuştu. 
    Daha sonra Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı'ya ve diğer muhtarlara kendisini ziyaret sırasında çekilen fotoğraflarını ve Atatürk biblosu hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.