Edirne'de yeni yıl bereketi

2017 yılı son gününde Edirne sokakları pazaryeri gibiydi. Tüm caddeler çevre illerden ve yurt dışından gelen misafirlerle doldu taştı.

Edirne'de yeni yıl bereketi

2017 yılı son gününde Edirne sokakları pazaryeri gibiydi. Tüm caddeler çevre illerden ve yurt dışından gelen misafirlerle doldu taştı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ocak 2018 Salı 10:10
Edirne'de yeni yıl bereketi

    2017 yılının son günü olan pazar günü Edirne sokakları, yerli ve yabancı konuklarla doldu taştı.  Tatilden yararlanarak başka illerden ve komşu ülkelerden gelen konuklar bir yandan Edirne'nin tarihi yerlerini gezdi, bir yandan da çarşılarından alışveriş yaptı. Tarihi çarşılar ve Saraçlar caddesinde yoğun kalabalık vardı. Özellikle Milli Piyango bileti satan tezgahların önü Edirnelilerin, 'milyoner' olma umuduyla doldu, taştı. Akşam saatlerini evinde geçirmek isteyenler ise kuruyemiş dükkanlarına akın etti. 
Edirne'ye duyulan bu ilgi hakkında açıklama yapan vatandaşlar, “İstanbul'da ve birçok ilde yeni yıl kutlamaları konusunda kısıtlama yapıldı. İnsanlarımız İstanbul'da geçen yıl yaşanan olay nedeniyle tedirgindi. Edirne'de ise böyle bir endişe yok. Halk huzurlu rahatlıkla caddelerde geziyor, sokaklarda yılbaşı kutlamalarına yönelik Favoribahis  görüntüler  var. Onun için komşu illerden ve yurt dışından Edirne'ye gelenler hem stres atıp yorgunluklarını gideriyor, hem de bu güzel havada yılın son günü alışveriş yapma imkanı buluyor. Ülkemizde Edirne gibi rahat ve huzurlu şehirlerin sayısı her geçen yıl azalıyor. Edirneliler bu güzelliklerin kıymetini bilmeli.” diyerek Edirne'ye hayranlıklarını dile getirdiler.
    Akşam saatlerinden itibaren ise Saraçlar Caddesi'nde kutlama olmaması sebebiyle kalabalığın tenhalaştığı görüldü. Ancak Edirne Belediyesi tarafından kurulan yılbaşı ağacının çevresinde birçok kişi yeni yıla girmeyi heyecanla bekledi. Burada davul zurna eşliğinde yeni yıla giren Edirnelilerin yanı sıra Edirne'deki gece clubleri ise doldu taştı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.