“EDİRNE, DÜNYA BAŞKENTLERİYLE YARIŞMALI!”

Bir dizi ziyarette bulunmak ve açılışlar yapmak üzere dün Edirne’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kentin eğitim seviyesinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Tarihi ve kültürel birikimi böylesine yüksek olan bir şehirde eğitimin kalitesinin yüksek olması elbette bizim beklentimiz dahilinde ancak eğitim altyapısı bu kadar güçlü bir şehrin çevre illerle değil, dünya başkentleriyle yarışması lazım.” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE, DÜNYA BAŞKENTLERİYLE YARIŞMALI!”

Bir dizi ziyarette bulunmak ve açılışlar yapmak üzere dün Edirne’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kentin eğitim seviyesinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Tarihi ve kültürel birikimi böylesine yüksek olan bir şehirde eğitimin kalitesinin yüksek olması elbette bizim beklentimiz dahilinde ancak eğitim altyapısı bu kadar güçlü bir şehrin çevre illerle değil, dünya başkentleriyle yarışması lazım.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Şubat 2021 Cuma 06:49
“EDİRNE, DÜNYA BAŞKENTLERİYLE YARIŞMALI!”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün Edirne’ye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Sabah saatlerinde Tayakadın köyüne gelen Bakan Selçuk, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve il protokolü tarafından karşılandı. Köy okulunda öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelen Bakan Selçuk, sonrasında yapımı tamamlanan Kırkpınar Spor Lisesi ile tasarım ve beceri atölyelerinin toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, eğitimle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken; Bakan Selçuk ise Edirne’nin eğitim seviyesinden övgüyle bahsetti. Bakan Selçuk açılış töreninin ardından sırasıyla Edirne Valiliği, Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Edirne Lisesi ve AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti.

“ATÖLYELER ÇOCUKLARIN HAYATINI ZENGİNLEŞTİRECEK”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kırkpınar Spor Lisesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Böyle güzel bir açılış töreninde sizlerle birlikte olmak bize gerçekten mutluluk veriyor. Bu mutluluğumuz okul açmak ve yeni okulları hizmete sunmakla pekişiyor. Yeni okullarımızı peş peşe açıyoruz. Bugün de Edirne’de 6 okulumuz ile 156 tasarım ve beceri atölyemizi hizmete açıyoruz. Emin olun ki bu beni çok mutlu ediyor çünkü eğitim dediğimiz şey kağıt kalem ile ezberlenen şeyler değildir. Ezberlenen içeriklerin çok ötesinde atölyedir, tecrübedir, deneyimdir, yaşantıdır. İşte bu 156 atölyemizin özellikle becerileri geliştirmeye yönelik olarak çocukların hayatını zenginleştireceğini biliyorum. İlkokuldan liseye kadar edindikleri bilgilerle kişiliklerini geliştirecekler. Edirne’nin tasarım ve beceri atölyesi açma konusundaki bu yüksek seviyeli başarısını da yürekten tebrik ediyorum. Burada açtığımız ilkokullar, spor lisesi, atölyeler öğretmenlerimiz ve çocuklarımızın yüzünün daha çok gülümsemesi içindir. Tarihi ve kültürel birikimi böylesine yüksek olan bir şehirde eğitimin kalitesinin yüksek olması elbette bizim beklentimiz dahilinde ancak altyapısı bu kadar güçlü bir şehrin çevre illerle değil, dünya başkentleriyle yarışması lazım. Rekabetin küresel olduğunu hepimiz biliyoruz ve bu rekabette bizim çocuklarımızın da bayrağımızın gölgesi altında birikimleri ve donanımlarıyla dimdik ayakta durmaları bizim ana gayelerimizden ve hedeflerimizden bir tanesidir.” dedi.

“KIRKPINAR İSMİ AYRI BİR DEĞER TAŞIYOR”

Kırkpınar ismiyle bir spor lisesi açılmasının ayrı bir değer taşıdığını söyleyen Bakan Selçuk, “Tabi buraya özel Kırkpınar güreşlerinden de söz etmeden geçmek çok mümkün değil. Kırkpınar Spor Lisesi’ni açıyor olmamızın da çok özel bir önemi var. Çünkü güreşin burada çok önemli bir yeri var. Güreşin oluşturduğu atmosfer çok çok önemli ve bir spor lisesi açıyor olmak ayrı bir değer taşıyor. Burada yaptığımız tüm bu faaliyetler ülkemizin eğitim geleceğinin çok daha parlak olacağı konusunda somut işaretler bizi memnun ve mutlu ediyor. Çocuklarımızı yönlendirmek anlamında artık daha çok imkanımız var. Bu da bizim geleceğe daha umutla bakmamıza yardımcı oluyor.” ifadelerini kullandı.  

“ONLİNE EĞİTİM, YÜZ YÜZE EĞİTİMDEN ÇOK DAHA ZOR”

Okullardaki yenileme işlemleri ve yeni okullar yapılması noktasında çok sayıda çalışma yapıldığını belirten Bakan Selçuk, “Okulları sadece fiziksel binalar olarak ya da derslerin işlenip hemen sınıftan dışarı çıkıldığı bir ortam olarak elbette görmüyoruz. Okul bir hayat sahnesi, okul bir yaşam alanıdır. Okulun çocukların şahsiyetinin gelişmesinde, sosyalleşmesindeki etkisi asla gör ardı edilemez. Bu çerçevede de sağlık açısından herhangi bir riske girmeksizin sadece bilimin verileriyle hareket ederek okulları sıralı şekilde açmak noktasında kararlarımız devam ediyor. Bunu elbette sizlerle, öğretmenlerle, okul yöneticileriyle yapıyoruz. Dünyanın ve ülkemizin zor zamanında salgın döneminde hiç kimseyi çaresiz bırakmadan hiç kimseyi ne yapacağız sorusuyla karşı karşıya bırakmadan ellerinden gelen desteği fazlasıyla gösterdiler. Online eğitim, yüz yüze eğitimden çok daha meşakatlidir, çok daha zordur. Bu zorluğu gönülden destek vererek yukarıya taşıyan tüm arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Ve bir millet ödevi olan eğitimde iş birliğimizin beraber hareket etmemizin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamakta fayda var.” şeklinde konuştu.

“HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bakan Selçuk, okulların yapımında emeği geçen hayırseverlerin kendilerine ayrı bir enerji verdiğinin de altını çizerek, “Ben yeniden hayırseverlerimize de teşekkür etmek istiyorum. Hayırseverlerin yaptırdığı okullar bize ayrı bir enerji veriyor. Millet olarak beraber hareket etmenin zevkini tattırıyor. Bu yüzden hayırseverlere hususen teşekkür ederim. İnşallah çocuklarımız bu okullarda geleceğe daha umutlu bakacak. Eğitimin bir insan hayatını dönüştürmede ne kadar önemli olduğu şuuru ile hareket edeceğiz. Bu çalışmalarımız hiç durmadan devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.