Edirne Huzurevi Takımı Türkiye Finallerinde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın huzurevleri arasında düzenlemiş olduğu 60 yaş üstü Bocce Ligi’nde Edirne Huzurevi takımı grubunu birinci bitirmeyi garantileyerek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

Edirne Huzurevi Takımı Türkiye Finallerinde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın huzurevleri arasında düzenlemiş olduğu 60 yaş üstü Bocce Ligi’nde Edirne Huzurevi takımı grubunu birinci bitirmeyi garantileyerek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Temmuz 2018 Perşembe 13:35
Edirne Huzurevi Takımı Türkiye Finallerinde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın huzurevleri arasında düzenlemiş olduğu 60 yaş üstü Bocce Ligi’nde Edirne Huzurevi takımı grubunu birinci bitirmeyi garantileyerek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.  Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 17 yıldır beden eğitimi öğretmeni olarak çalışan ve Edirne Huzurevi Bocce takımının da antrenörü olan Ahmet Erdin yaptığı açıklamasında Bocce Ligi’ni anlattı.  Bocce Ligi hakkında bilgi veren Erdin,  “Bocce sporu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ve Bocce Ligi federasyonuyla ortaklaşa düzenlemiş olduğu huzurevleri arası 60 yaş üstü yetişkin gençler Bocce Ligi geçen sene başladı. Bocce sporu yaşlıların aktif dinlenmesi açısından çok yardımcı olan bir spordur. Çok fazla hareket gerektirmiyor. Daha çok el becerisine dayalı bir spor olsa da yaşlılar farkında olmadan hareket ediyorlar. Sahanın iki yönüyle oynandığı için farkında olmadan sahanın bir ucundan diğer ucuna yürüyorlar. Aktif yaşlanmada çok büyük katkısı oluyor. Geçen seneki Bocce Ligi 70-72 huzurevi takımının katılımı ile gerçekleşti. Türkiye genelinde 17 grup oluştu. Bu grupları birinci ve ikinci bitiren 34 takım, Muğla’nın Fethiye ilçesinde 5 yıldızlı otelde bir hafta süren şampiyonayla devam etti.  Bu yıl ikincisi düzenleniyor. Bu sporcularımızın hepsi lisanslı sporculardır. Bu yıl 103 huzurevinin katılımıyla 20 gruptan oluşan 103 takım var. Gruplarını bir ve ikinci olarak bitiren takımlar yine bakanlığın belirleyeceği bir tarihte ve yerde yapılacak olan şampiyonaya katılacaktır.” Diye konuştu

“6 GALİBİYET İLE GRUBU BİRİNCİ BİTİRMEYİ GARANTİLEDİK”

Ligin bitmesine iki hafta kala Edirne Huzurevi takımının finallere çıkmayı garantilediğini belirten Erdin, “Aldığımız 6 galibiyet ile grubu birinci bitirmeyi garantiledik. Onun için lig bittikten sonra şampiyonanın hangi tarihte ve nerede yapılacağını bekleyip çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amacımız orada şampiyonaya katılıp Edirne ilini ve Edirne Huzurevi’ni en iyi şekilde temsil etmektir.” Dedi.

Türkiye’de birinci olan takımın da Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazanacağını söyleyen Erdin, “Bizim yaşlılarımızın çoğu daha önce 5 yıldızlı hotel görmedikleri için bu şampiyonlarda hayatlarında hiç yaşamadıkları şeyleri yaşıyorlar. Kora kor maçlar yapıyorlar, diğer takımın oyuncularıyla kaynaşıyorlar. Çok güzel bir organizasyon oluyor.” Diye konuştu

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.