EDİRNE İÇİN BİR ŞANS

İnşaatına hızla devam edilen Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji’ni ziyaret için Edirne’ye gelen TED Gene Müdürü Sevinç Atabey, “TED okulunda okuyan bir öğrenci, lise 11’e geldiğinde 9 farklı alanda meslek diploması almış oluyor. Bütün Avrupa’da, Amerika’da geçerli bir diplomadır bu. Bir gencin cebine birkaç tane uzmanlık alanı koyuyoruz ki, mezun olup iş hayatına atıldığı zaman farklı birkaç alanda meslek sahibi olsun.” Dedi.

EDİRNE İÇİN BİR ŞANS

İnşaatına hızla devam edilen Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji’ni ziyaret için Edirne’ye gelen TED Gene Müdürü Sevinç Atabey, “TED okulunda okuyan bir öğrenci, lise 11’e geldiğinde 9 farklı alanda meslek diploması almış oluyor. Bütün Avrupa’da, Amerika’da geçerli bir diplomadır bu. Bir gencin cebine birkaç tane uzmanlık alanı koyuyoruz ki, mezun olup iş hayatına atıldığı zaman farklı birkaç alanda meslek sahibi olsun.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Ocak 2019 Perşembe 08:52
EDİRNE İÇİN BİR ŞANS

İnşaatına hızla devam edilen Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji’ni ziyaret için Edirne’ye gelen TED Genel Müdürü Sevinç Atabey, TED Edirne Koleji’nin yatırım ortağı olan İba ailesiyle birlikte basın toplantısı düzenlediler. TED Edirne Koleji’nin tanıtım ofisinde düzenlenen toplantıda TED Edirne Koleji’nin Eylül 2019’da eğitim öğretime başlayacağını belirten Atabey, “Eylül 2019’da bizim okulumuzda eğitim öğretime başlamış olacak. Şu anda tüm hazırlıklar bütün hızıyla devam ediyor. Her şey yolunda gidiyor. Öğretmen alım süreçlerine başladık. TED’in tüm okullarında öğretmenlerine genel merkez karar verir. Dolayısıyla Ankara’nın mülakat yapması gerekir. Çünkü TED’in akademik niteliği bilinen bir gerçektir. Biz çok üst standartlarda eğitim veriyoruz. Özellikle yabancı dil, bizim okullarımızın kuruluş amacında yer almaktadır. Başvuracak öğretmenlerin TED’in sınavları geçmesi gerekiyor. Biz okullarımızı bir yatırım ailesiyle birlikte açarız. Aynı İba ailesiyle olduğu gibi. Ama eğitim öğretimden, öğretmenlerin alınmasından, yöneticilerin başlatılmasından, seçilecek kitaptan her şeyden TED sorumludur.” Dedi.

“TED OKULU AÇMAK İÇİN GEÇ KALMIŞTIR”

Uzun zamandır Edirne’ye okul açmak istediklerini belirten Atabey, “Edirne, ülkemizin çok önemli şehirlerinden bir tanesidir. Biz epey bir zamandır Edirne’de okul açmayı düşünüyorduk. Ancak inandığımız, bizim TED okulunu doğru taşıyabilecek, doğru götürebilecek bir yatırım ortağımızla yola çıkmak gerekirdi. Ne mutluyuz ki, böyle bir aile ile yollarımız kesişti. Onlar da bir TED okulu açma konusunda çok istekli oldular. Bana göre Edirne’de bir TED okulu açmak için geç kalmıştır.” Dedi

“YERLİ VE MİLLİ BİR OKULUZ”

Hiçbir TED Okulu’nun açıldığı ilde özel okul olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Atabey, ”Bu ülkenin evladına, bayrağına sahip çıkacak çocukların yetiştiği okullardır. 90’ıncı yılında olan tamamen yerli ve milli bir okuluz. TED’in açtığı okullarda kesin kararlıkları vardır. Biz okulumuzu anaokulu, ilkokul ve ortaokul olarak açarız. Lise takip eden yıllarda açılır. Çünkü bir TED misyonu, TED’in öğrettiği yabancı dilin özümsenmesi gerekir. Siz hemen bütün sınıfları açarsanız, mezun ettiğiniz öğrencileriniz yeterince TED’li olamazlar. Bu nedenle lise daha sonra açılacak.” Dedi.

“ÖĞRENCİ BAŞINA DÜŞECEK OKSİJEN MİKTARI BİLE HESAPLANMIŞTIR”

TED Okulları’nda öğrenci başına düşecek oksijen miktarının  bile hesaplandığını aktaran Atabey, “Bizim okulumuz yaklaşık 3 anaokulunun yüzölçümü kadar okulu kapsar. Bizim okullarımız çok büyüktür, koridorları çok geniştir. Okullarımızda öğrenci başına düşecek oksijen miktarı bile hesaplanmıştır. Bu nedenle tavan yüksekliklerimiz bellidir, sınıflarımız 54 metrekare altına düşemez. Çünkü öğrencinin alacağı oksijen bizim için çok önemlidir. Ve öğrencinin oyun alanları bizim için çok önemlidir.  Teknolojiye son derece hakim 5 yaşındaki öğrencilerimiz için üç boyutlu sınıflarımız vardır. TED klasik öğretme yöntemlerini benimsemiş ama teknolojinin her türlüsünden yararlanan bir kurumdur. Bizim okulumuza girdiğinizde her yeri akıllı tahtalarla değil, donanımlı öğretmenlerle görürsünüz. TED güncel zamanı yakalar, nesli anlar ve onunla birlikte gider. 3D sınıflarımız vardır ama sınıfta öğretmen hakimdir.” Diye konuştu.

“9 FARKLI ALANDA MESLEK DİPLOMASI”

9 faklı alanda meslek  diploması verdiklerini belirten Atabey, “Kendi çocuklarımızı dünya vatandaşı yapmak üzerine kurguladığımız programlarımız var. TED okulundan mezun bir öğrenci liseye geldiği zaman en az iki farklı uluslar arası programla tanışmış oluyor ve bunun belgesini cebine koymuş oluyor. Geçen sene bu konuda TED Londra’da bir ödül aldı. Öğrenciye meslek diploması veriyoruz. Okulda okurken lise 11’e gelen bir öğrenci 9 farklı alanda meslek diploması almış oluyor. Bütün Avrupa’da, Amerika’da geçerli bir diplomadır bu. Bir gencin cebine birkaç tane uzmanlık alanı koyuyoruz ki, mezun olup iş hayatına atıldığı zaman farklı birkaç alanda meslek sahibi olsun. Kullandığımız bütün ders programlarımız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TED’e özel olarak hazırlanmış programlardır.” Dedi.

Barış Karapaça

Son Güncelleme: 09.01.2019 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.