EDİRNE İSTANBUL ARASI TEK TREN SEFERİ

Bir zamanlar yolcu salonları  yolcularla  dolup taşan adına türküle düzülen, yolcuların en çok tercih ettiği  tren istasyonları  şimdi bom boş.   

EDİRNE İSTANBUL ARASI TEK TREN SEFERİ

Bir zamanlar yolcu salonları  yolcularla  dolup taşan adına türküle düzülen, yolcuların en çok tercih ettiği  tren istasyonları  şimdi bom boş.   

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Ekim 2018 Perşembe 08:31
EDİRNE İSTANBUL ARASI TEK TREN SEFERİ

Bir zamanlar  salonları yolcularla dolan adına türküler düzülen halkın  en çok tercih ettiği  tren istasyonları şimdi bom boş. Gişelerde kimseyi göremiyorsunuz. Atatürk’ün DDY binası önündeki anıtında yazılı olan "Türkiye’de iktisadi hayatın yüksek gelişmesini   ancak demiryolları ile  olacaktır” sözleri anılarda kaldı.

Tren yolu ile  Edirne İstanbul arasında her gün karşılıklı bir sefer yapılıyor. Kapıkule’den  saat 7.25’te kalkan yolcu treni  saat 7.39’da Edirne merkeze geliyor. Tren saat 11.31’de İstanbul Halkalıya varıyor. Buna karşılık saat 18.31’de  Halkalıdan kalkan Edirne istikametindeki yolcu treni. Edirne şehir merkezine 21.56’da ulaşıyor.

YOLCU BİLETLERİNDE İNDİRİM VAR

Edirne İstanbul arasındaki tren yolculuğunda Edirne-Halkalı  arası tam bilet  23.00 lira, yüzde 20 indirimli bilet 18 lira elli kuruş. yüzde 50 indirim ise 12 lira olarak kesiliyor .

Edirne İstanbul arasında gidiş dönüş bileti alan yolculardan yüzde15 indirim yapılıyor.

13-26 yaş arasındaki gençlere yüzde 20 , öğretmen yolculara yüzde 20, askeri yolculara yüzde 20, en az 12 kişiden oluşan yolcu grubuna yüzde 20 ücret indirimi var.

60 yaş ve üzerindeki yolculara yüzde 20, yerli ve yabancı basın kartı sahibi olanlara yüzde 20, DDY personeli ve eşlerine yüzde 20, indirimli ücret uygulanıyor.

65 yaş üzeri yolculara yüzde 50 indirim yapılıyor.Bu arada 7-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirim ücreti uygulanıyor.

Ayrı bir yer teklif edilmemek şartıyla 0-6 yaş çocuklar ücretsiz seyahat ediyor.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.