“EDİRNE KÖY GİBİYDİ AK PARTİ’YLE GELİŞTİ!”

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere dün Edirne’ye gelen Eski Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, “Eskiden Edirne köy gibiydi. Ama çok daha gelişti. Hükümetimiz son 18 yılda Edirne’ye 20 milyar TL yatırım yaptı.” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE KÖY GİBİYDİ AK PARTİ’YLE GELİŞTİ!”

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere dün Edirne’ye gelen Eski Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, “Eskiden Edirne köy gibiydi. Ama çok daha gelişti. Hükümetimiz son 18 yılda Edirne’ye 20 milyar TL yatırım yaptı.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Ekim 2020 Cuma 10:18
“EDİRNE KÖY GİBİYDİ AK PARTİ’YLE GELİŞTİ!”

Eski Bakan Veysel Eroğlu, Balkan Savaşı Şehidi Dedesi Topçu Er Hasanzade Mehmet Efendi’nin kabrini ziyaret etmek üzere dün Edirne’ye geldi. Sabah saatlerinde kente gelen Eroğlu, öncelikle Edirne Valisi Ekrem Canalp’i makanında ziyaret etti ve ardından AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan Eroğlu, Azerbaycan’a yönelik saldırılarda bulunan Ermenistan’ı kınadı ve “Kanımızın son damlasına kadar Azerbaycan’ın yanındayız.” dedi. Türkiye gündemi ve Edirne hakkında da açıklamalar yapan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Balkan Savaşı Şehidi Dedesi Topçu Er Hasanzade Mehmet Efendi’nin kabri ve Edirne Selimiye Camii’ni de ziyaret eden Eroğlu, Kanal Edirne’de incelemeler yaptıktan sonra kentten ayrıldı.

“BALKAN SAVAŞI’NDA ŞEHİT DÜŞEN DEDEMİ ZİYARET EDECEĞİM”

Eski Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığında yapmış olduğu açıklamada, “Edirne’miz acılarla dolu yıllar yaşadı. Burada Edirne’nin işgali çok büyük bir acıydı. Ancak bunda neler etkili oldu kısaca hatırlatmak istiyorum. O zamanki hükümetler maalesef çok sık değişiyordu, istikrar yoktu. 1909 yılında Sultan Abdülhamit tahttan indirildi. Ondan önce 31 Mart Vakası ve Hareket Ordusu diye ‘Çapulcu Ordusu’ İstanbul’a yürüdü. Neticede Sultan Abdülhamit’i tahttan indirdiler. Neticede 8 Ekim 1912’de Birinci Balkan harbi başlıyor. Bir yıl sonra da İkinci Balkan harbi patlak verdi. Bu acıların benim için özel bir anlamı var. Dedem Topçu Er Hasanzade Mehmet, burada şehit düştü. Uzun yıllar bulamadık ama Osmanlı arşivlerinden Birinci Balkan harbinde şehit düştüğünü tespit ettik. Buradaki şehitlerle alakalı dernekler, dedemizin nerede yattığını buldular. Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği’nde dedem yatıyor. Ben de Birinci Balkan harbinin başlangıcının yıl dönümünde dedemi ziyaret etmek için geldim.” dedi.   
 

“2 DEVLET TEK MİLLETİZ”
Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik gerçekleştirdiği saldırılar hakkında da konuşan Eroğlu, “Oyun oynayan bazı büyük devletler, Ermenistan’ı Azerbaycan’a saldırttı. Ama neticede 2 devlet ama tek milletiz. Kanımızın son damlasına kadar Azerbaycan’ın yanındayız. Dağlık Karabağ, öz Türk yurdudur. Ermenistan kaç yıldır orasını işgal etti ve hâlâ da anlaşma diyor. Ama hiçbir netice alınamadı. Ermeniler bu bölgeden çekildikleri zaman anlaşma olur. Kahraman Azerbaycan ordusu orada gerekli mücadeleyi veriyor. İnşallah oradan söküp atacaktır.” dedi.  
 

“EDİRNE’YE 20 MİLYAR TL YATIRIM YAPILDI”
Eroğlu, Edirne hakkında da önemli açıklamalar yaparak, “Cumhurbaşkanımız Edirne’ye ayrı bir önem veriyor. Ne yapılmışsa AK Parti hükümetleri zamanında yapıldı. Eskiden Edirne köy gibiydi. Ama çok daha gelişti. Hükümetimiz son 18 yılda Edirne’ye 20 milyar TL yatırım yaptı. Sadece benim Bakanlığım döneminde buraya 7 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Daha önce barajların sayısını bir elin parmaklarıyla bile gösteremezdiniz. Şu anda 6 tane dev baraj ve 31 tane göletle buraya adeta su ile hayat verdik. Neredeyse bütün dereleri ıslah ettik. Her ilçeye otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik ve halka 3 yıl boyunca bakımı devlete ait, 49 yılı vatandaşa ait olmak üzere ceviz ormanları kurduk. Edirne’nin cevizleri meşhur oldu. 3 tane özel tabiat parkı ilan ettik.” ifadelerini kullandı.   


“ERGENE TERTEMİZ AKACAK!”
Eroğlu, Kanal Edirne projesi ve Ergene Nehri’yle ilgili olarak ise, “Edirne taşkınlarla boğuşuyordu. İlk defa kendi imkanlarımızla Kanal Edirne’yi açtık. Yaklaşık 8 kilometrelik dev bir kanal. Meriç Nehri’nden gelen suları baypas ediyor. Çünkü saniyede 2 bin 500 metreküp su geçiyor ve taşkına sebep oluyor. Bunun yaklaşık 700 metreküp saniyesini Kanal Edirne alacak. Böylece taşkınları azaltma yönünde büyük bir çalışma yaptık. 5 tane de köprü inşa ettik. Etrafı da çok güzel olacak. Şimdi de orada suyu şişirterek çok güzel bir mesire alanı yapacağız. Bisiklet yolları, mesire alanları hatta kayıkla dahi gezebileceksiniz. Edirne’ye denizi getiriyoruz. Ergene projesi de neredeyse bitti. Ergene’de bütün atıksu arıtma projesini biz yaptık. Keşan, Uzunköprü’de muhteşem arıtma tesisleri var. Ergene’de 13 tane arıtma tesisi var. Organize sanayiler ve deniz deşarjı tamamlandı. Dolayısıyla Ergene’ye kirlilik gelmeyecek. Arıtılmış sular tamamen deşarj edilecek. Ergene eylem planı, dünyanın en büyük eylem planlarından birisidir. Şu ana kadar 4,5 milyar TL para harcandı. Ergene tertemiz akacak. Yakında Cumhurbaşkanımız da Tekirdağ’da açılışını yapacaktır.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.