“YÜREĞİMİZ YANIYOR”

Edirne İl Genel meclisinin gündem dışı konusu Türkiye’yi kasıp kavuran orman yangınlarıydı. İl Genel Meclisinde grubu bulunan partiler, hep bir ağızdan bu yangını çıkaranlara beddualar ederek, yangından dolayı yaşanan can kayıpları, canlıların ölümleri ve doğanın yok olmasından dolayı üzüntülerini dile getirdiler. Bu arada CHP ile AK Parti İl Genel Meclisi üyeleri arasında ülke genelinde olduğu gibi görüş ayrılığı olduğu da yapılan açıklamalarda net olarak görüldü.

“YÜREĞİMİZ YANIYOR”

Edirne İl Genel meclisinin gündem dışı konusu Türkiye’yi kasıp kavuran orman yangınlarıydı. İl Genel Meclisinde grubu bulunan partiler, hep bir ağızdan bu yangını çıkaranlara beddualar ederek, yangından dolayı yaşanan can kayıpları, canlıların ölümleri ve doğanın yok olmasından dolayı üzüntülerini dile getirdiler. Bu arada CHP ile AK Parti İl Genel Meclisi üyeleri arasında ülke genelinde olduğu gibi görüş ayrılığı olduğu da yapılan açıklamalarda net olarak görüldü.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ağustos 2021 Çarşamba 06:28
“YÜREĞİMİZ YANIYOR”

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı olağan toplantılarına dün de devam edildi. Dün gerçekleşen toplantıda gündem dışı olarak ülkeyi kasıp kavuran orman yangınları konuşuldu. Tüm partiler Orman yangınlarında meydana gelen kayıplardan dolayı üzüntülerini dile getirdi.

YANGIN UÇAĞINA İHTİYAÇ VAR

CHP grubu adına söz alan Enez İl Genel Meclis Üyesi Şenol Kılıç, ormanların, köylerin, yerleşim yerlerinin yanmakta olduğunu üzüntü içinde izlediklerini dile getirerek, şunları söyledi;

“Ciğerlerimiz yanıyor. TV’deki görüntüleri gördükçe tüm ülke olarak kahroluyoruz. Binlerce canlı, ağaçlarımız, insanlarımız yanarak ölmekte. Bu çok acı verici bir olay. Şayet bu bir terör örgütü veya arsa mafyaları tarafından planlandıysa Allah belalarını versin, Allah onları aynı ateşte yaksın. Bunlar planlanarak yapılıyorsa ilgili bakanlıklarımızın derhal ilgili suçluları yakalamalarını ve en ağır cezalarla cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Bu felakette canlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Ülkemiz jeopolitik ve jeostatik konumu itibariyle önemli bir ülke. Bizim gibi ülkelerin gerek tehditlere, sabotajlara, tehlikelere çeşitli suç örgütlerinin planlamalarına karşı her zaman hazırlık olmalıyız. Ama bu son olay maalesef bize gösterdi ki bu konuda biraz zafiyet içerisinde kalmışız. Bu kadar geniş orman alanına sahip bir ülkede görüyoruz ki üç tane yangın söndürme uçağımız var. Diğer taraftan da THK’nın 4 milyon TL ye ihtiyacı var diye çeşitli uçaklar çürümeye terk edilmekte. Yangının ekonomik kayıpları bir şekilde telafi edilir. Ama asıl önemlisi orada canlarını yitiren insanlarımızın, çeşitli hayvanların Allah katında hesabını kim verecek? Bir atasözü var; bir nasihatten bir musibet iyidir diye. İnşallah yetkililerimiz, devleti yönetenlerimiz bu konudan artık bir ders çıkarır ve aynı hatalara bir daha düşmeyiz. Edirne’de 103 bin hektar orman alanı var. Orman yoğunluğu genelde Enez, Keşan sahil kesimi Lalapaşa, Süloğlu’nda bulunuyor. Özellikle Enez ve Keşan kıyı şeridindeki vatandaşlarımız lütfen dikkat etsinler. Ormanlarda çadır kurup piknik yapmayalım. Arabayla giderken sigara, demir para, çakmak atmayalım. Bu konuda şüpheli olanları güvenlik güçlerine şikâyet edelim. Her şeyi yetkililerden beklemek de yanlıştır. Bölgemizin de aynı felaketleri yaşamaması için uyanık olmalıyız.”

EKİPMAN OLARAK YETERLİ SEVİYEDEYİZ

AK Parti Grubu adına söz alan Uzunköprü İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut birlik beraberliğin önemine vurgu yaparak, ciğerlerimizi yakan ateşin düştüğü Akdeniz Bölgemizdeki durumları ekranlardan izlediklerini bildirdi.

Bunun ilk defa olan bir durum değil belki son da olmayacağını dile getiren Akbulut, “Bugünlerde yangın söndürme çalışmaları 7/24 devam ediyor. Ülkemizde yeterli derecede yangın söndürme ekip ve ekipmanları noktasında yeterli miktardadır. Mağlum uçak her alandan su alamaz ve boşaltamaz. Yangının olduğu yerler vadilerin olduğu noktalar. Oralara ancak helikopterlerin ulaşması söz konusu. Ne yazık ki hava şartlarının da çok kötü olmasından kaynaklı baş etmek de kolay değil. Bu durumlara düşmeyi hiçbir ülkenin vatandaşı kabul etmez. Bunu diğer ülkelerde de görüyoruz. Kim çıkarırsa çıkarsın bu işi yapan haindir, ülke düşmanıdır ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bunun yanında birlik ve beraberlik noktasında bir bütünlük yaşanması gereken günlerdeyiz. Kimse kimseyle ilgili algı yaratmamalıdır. Bizim ülkemizde bu durumlar maalesef ayyuka çıkmış durumdadır. Bir Fransa, bir İtalya’da böyle bir yangın olduğu zaman vatandaşlar bizdeki görüntüleri sergilemiyorlar. Biz maalesef bu konuda o ülkeler gibi birlik ve beraberlik ruhunu taşımakta zafiyet yaşıyoruz. Hâlbuki yanın ülkemizin ormanı, toprağı bu konuda hem fikir olup felaketin üstünden gelmek durumdayız. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.