‘EDİRNE MARATONU’NUN KAYITLARI BAŞLADI

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ Uluslararası Edirne Maratonu’nun kayıtların açıldığını hatırlatarak, ilk etapta yaklaşık 150 sporcunun kayıt yaptırdığını bildirdi.

‘EDİRNE MARATONU’NUN KAYITLARI BAŞLADI

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ Uluslararası Edirne Maratonu’nun kayıtların açıldığını hatırlatarak, ilk etapta yaklaşık 150 sporcunun kayıt yaptırdığını bildirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Ocak 2022 Pazartesi 07:03
‘EDİRNE MARATONU’NUN KAYITLARI BAŞLADI

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ, Cumartesi günü kentteki bir tesitse yaptığı basın toplantısında Edirne yılında yapıcakları uluslararası organizasyon hakkında bilgiler verdi.

Akdağ, bilindiği üzerine 2022 yılı Edirne yılı olduğunu hatırlatarak, Edirne yılının sadece plakasının ‘22’ olmasıyla Edirne yılı olmadığınıdile getirerek, şunları söyledi:

“Edirne'nin işgalden kurtuluşunun 100. Yılı. Bu toprakları bize vatan olarak emanet edenlere borcumuzu ödemek adına biz de 2022 yılında Edirne yılında tam maratonla, Türkiye'de maraton yapılan iller arasında bu yıla katkı sunmaya çalışıyoruz.  Bu yıl 7.sini gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar 6 kez uluslararası nitelikte gerçekleştirdik.  Bu yıl federasyonumuzun da katkılarıyla bunu biraz daha biraz daha ileri götürerek 7'cisini uluslararası tam maraton olarak 42 kilometre olarak gerçekleştirme hedefi koyduk önümüze.”

Yaptıkları çalışmanın gönüllülük esaslı olduğunu hatırlatarak, gönüllülük esası olmadan bu yapılan çalışmaların gerçekleşemeyeceğini de sözlerine ekleyen Akdağ, “Atletler gönüllü koşar bu işleri bu organizasyonları yapanlar fedakarlıklarda bulunarak gönüllü yapar. Edirnemiz  bu organizasyonun kıymetini anlamaya ve bunu fark etmeye başladılar. Şimdi diyoruz ki bir ilde bu tür organizasyonlar başarılı bir şekilde yapılıyorsa o ilin gelişmişliğinin bir göstergesi. Bizde atletizim anlamında şehrimizin gelişmişliğini artırmak adına bu işi emek ve çaba gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

EDİRNEYİ YÖNETENLER BİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAKTIR

Akdağ, “Edirneliler, Edirne’yi yönetenler, Edirne’nin bileşenleri çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayacaklar. Çünkü biz kendimiz için hiçbir zaman bir şey istemiyoruz. Bu şehir adına, ülkemiz adına etkinliği gerçekleştirip yüzümüzün akıyla maraton yapılan iller arasında Edirne'den var diyerek gururla söylemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

PARKUR ŞÖYLE

Akdağ, maratonun parkurundan da biraz bahsetmek istediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“21 kilometrelik parkurumuz hal hazırla kullandığımız bir parkur. Buna ilave olarak 42 kilometreyi şöyle tasarlıyoruz. Avrasya Maratonu gibi, Avrupa ile Asya arasında koşulan maraton gibi, 3 ülkeye toprağından geçen bir maraton şekillendirmek istiyoruz. Bunun içinde 21K dönüşündeki Müezzinoğlu Köprüsü'nden Kapıkule istikametine giderek Kapıkule'den pasaport vize noktalarını geçtikten sonra, orada bir bir Tampon bölge var. Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan ortak olduğu bir Tampon bölge var. 3 ülke toprağından geçen bir maraton ünvanı kazandırmak istiyoruz bu şehire. Bu yıl ki hedefimiz bin 500 ile 2 bin arasında atletle bu organizasyonu gerçekleştirmek.”

Edirne Maratonu 8 Mayıs Pazar günü koşulması planlanıyor.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.