'EDİRNE'NİN AKCİĞERLERİ' TEKRAR HİZMETE GİRDİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca 29 yıllığına Edirne Belediyesi'ne tahsis edilen ve Edirne Belediyesi tarafından düzenlemeler yapılan İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Alanı'ndaki kahvaltı salonu hizmete sunuldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burasının Edirne'nin akciğerleri sayıldığını ve zamanla tüm eksikliklerin giderilerek çok daha güzel bir yer haline geleceğini belirtti.

'EDİRNE'NİN AKCİĞERLERİ' TEKRAR HİZMETE GİRDİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca 29 yıllığına Edirne Belediyesi'ne tahsis edilen ve Edirne Belediyesi tarafından düzenlemeler yapılan İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Alanı'ndaki kahvaltı salonu hizmete sunuldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burasının Edirne'nin akciğerleri sayıldığını ve zamanla tüm eksikliklerin giderilerek çok daha güzel bir yer haline geleceğini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ağustos 2017 Cumartesi 09:45
'EDİRNE'NİN AKCİĞERLERİ' TEKRAR HİZMETE GİRDİ

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olan ve 29 yıllığına Edirne Belediyesi'ne tahsis edilen İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire yerinde bulunan kahvaltı salonu hizmete sunuldu. Edirne Belediyesi İzzet Arseven Kent Ormanı Kahvaltı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı J.YB. Alparslan Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları; Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır, Hakan İşcan, Hüsnü Güler, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 
    ''EDİRNE'NİN AKCİĞERİ''
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada,“Bugün Edirne'nin akciğerleri sayılan, Edirnelilerin çok aşina olduğu ama doğal afetler nedeniyle uzun bir süredir formal anlamda kullanılamayan Söğütlük Kent Ormanı ve İzzet Arseven Mesire Alanı'nın tekrar hizmete başlaması günündeyiz. Geçtiğimiz yıl Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan Edirne Belediyesi olarak bu alanı talep etmiştik. Edirnelilerin Söğütlük olarak da bildiği bu alan maalesef Meriç'in her taşmasıyla tarumar oluyor, dağılıyordu. Edirne Orman İşletme Müdürlüğü burasını toparlamaya çalışıyor ancak üst üste gelen taşkınlar nedeniyle sürekli hale getiremiyordu. Sayın Bakan Eroğlu'nun Edirne ziyareti sırasında İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Alanı'nı belediye olarak bize devretmesini istedik. Biz Edirne halkına hizmete hazır hale getirelim dedik. Sonuçta bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin malları. Büyük Türk milletinin ortak değerleri, ortak kazanımları. Orada ve ya burada olması önemli değil, önemli olan milletin hizmetinde olması. Sayın Bakanımız da sağ olsun uygun gördüler. 29 yıllığına hem Söğütlük Kent Ormanı'nı hem de İzzet Arseven Mesire Alanı'nı yıllık 5 bin lira gibi sembolik bir bedelle bize tahsis ettiler.'' şeklinde Asyabahis konuştu. 
    ''ZAMAN İÇERİSİNDE ÇOK DAHA GÜZEK BİR YER OLACAK''
    Burasının zaman içerisinde bütün eksikliklerin giderileceğini ve Edirnelilerin daha rahat edebilecekleri bir yer haline geleceğini belirten Başkan Gürkan, ''Tam hazırlıkları yaptık, hizmete açmayı düşünürken bu seferde taşkınlarla ilgili Devlet Su İşleri'nin sedde çalışmaları başladı. O çalışmalar sürerken burada herhangi bir şey yapmak mümkün değildi. O yüzden bir kez daha durduk. Devlet Su İşleri de Söğütlük Bölgesi'nde çalışmaları bitirdi. Biz de hazırlıklarımızı yaptık. Bugün burada 4'üncü Uluslar arası Motorsiklet Festivali de başlayacak. Biz de o vesileyle Edirne Belediyesi olarak İzzet Arseven Mesire alanında bulunan kahvaltı evimizi hizmete alalım dedik. Aslında bu bir açılış değil, sadece bir hizmete alma ancak duyurmak istedik. Çünkü Edirnelilerin gelmeye çok alışık olduğu, çok sevdiği bir yer burası. Şu anda hala birçok eksiği var ancak halkımızdan anlayış bekliyoruz. Zaman içerisinde yavaş yavaş bütün bu eksiklikler tamamlanacak ve gittikçe daha güzel, daha konforlu, daha rahat edebilecekleri bir yer haline gelecek. ” ifadelerini kullandı. 
    ''EDİRNE HALKI BURAYA OLAN ÖZLEMİNİ GİDERMİŞ OLACAK''
    Edirne Valisi Günay Özdemir ise, “Gerçekten Edirne'de belli bir yaşın üzerindeki insanlarla konuştuğumuzda, Söğütlük'ten çok güzel bir şekilde bahsederler. Hemen hemen her gencimizin söğütlükte çok güzel anıları var. Geçen yıllarda burası işletmeye açılmış ancak taşkınlar nedeniyle ara verilmiş. Edirne Halkı buraya daha çok sahip çıkacak. Buraya olan özlemini de gidermiş olacak. Burası Edirne'nin en güzel yerlerinden birisi ve Edirne halkı da burasının son dönemdeki taşkın olayından sonra iyi değerlendirilememesinden çok büyük bir üzüntü duyuyordu. Edirne halkının isteğini yerine getiren Belediye Başkanı Recep Gürkan'a ve bütün ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.