“EDİRNE SAHİPSİZ!”

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 2023 yılında gerçekleşecek seçimlerde Edirne’de en az 1 milletvekili çıkartmayı ve belediyeyi almayı hedeflediklerini, bu hedefler doğrultusunda da çok çalıştıklarını belirtti. Terminal, pazaryerleri, otoparklar ve Selimiye Meydanı başta olmak üzere Edirne’de birçok çalışmanın ivedilikle yapılması gerektiğini söyleyen Tercan, “Edirne, bana göre sahipsiz.” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE SAHİPSİZ!”

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 2023 yılında gerçekleşecek seçimlerde Edirne’de en az 1 milletvekili çıkartmayı ve belediyeyi almayı hedeflediklerini, bu hedefler doğrultusunda da çok çalıştıklarını belirtti. Terminal, pazaryerleri, otoparklar ve Selimiye Meydanı başta olmak üzere Edirne’de birçok çalışmanın ivedilikle yapılması gerektiğini söyleyen Tercan, “Edirne, bana göre sahipsiz.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Aralık 2020 Perşembe 06:20
“EDİRNE SAHİPSİZ!”

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan basın mensuplarına yapmış oldukları çalışmalar ve Edirne gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirdikleri İl Kongresinin ardından çalışmalarına hızla devam ettiklerini ve ilçe ziyaretlerine öncelik verdiklerini söyleyen Tercan, 2023 seçimleri için iddialı olduklarını belirtti. Edirne’nin başta terminal, pazaryerleri, otoparklar ve Selimiye Meydanı olmak üzere birçok sorunu olduğunu söyleyen Tercan, bu konularda çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

“HEDEFİMİZ 1 MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYEYİ ALMAK”

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, İl Kongresinin ardından çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirterek, “İlçe teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz. İlçelerdeki esnafları, vatandaşları ziyaret ediyoruz. Hedefimiz; 2023 yılında yapılacak olan milletvekilliği seçimleri ve yerel seçimler. Bunun için de durmaksızın çalışmalara devam ediyoruz. Edirne, bana göre sahipsiz. MHP’nin hedefi Edirne’de en az 1 milletvekili çıkartmak ve belediyeyi almak. Bu konuda çok iddialıyız ve çok çalışıyoruz. MHP burada üzerine düşen Edirne’yle ilgili her ne varsa fazlasıyla yapmak için büyük bir gayret içerisindedir.” dedi.

TERMİNAL, PAZARYERLERİ, OTOPARK, TUVALET, ALTYAPI!

Terminal, pazaryerleri, otopark ve tuvalet sorunu başta olmak üzere Edirne’nin sorunları hakkında da konuşan Tercan, “Edirne terminali çağa uygun olarak geliştirilmeli. Şu anda Edirne terminalimiz hem vatandaşlarımıza hem de şehre gelen turistlere iyi bir hizmet sunamıyor. Çağın gerisinde, ilkel bir terminal. Diğer şehirlere gittiğimizde çok güzel terminaller görüyoruz. Biz de Edirne’de yaşayan insanlar olarak, keşke bizim de böyle terminalimiz olsa diyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza terminalle ilgili bir çalışma yapması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Kentimize geniş kapasiteli otoparklar yapılmalı. Şehrimizde otopark konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyor. İl dışından ve yurtdışından gelen turistler ile Edirne halkının otopark konusunda çok büyük sıkıntı çektiğini görüyoruz. Bu otopark konusuna önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Güzel ve büyük otoparklar şehre kazandırılmalı. Pazaryerlerimiz maalesef içler acısı. Çok ilkel durumda. Pazaryerlerimiz insanlarımıza iyi hizmet sunamıyor. Diğer illerde de pazaryerlerini görüyoruz ve imreniyoruz. Pazaryerlerinin halkımıza iyi hizmet etmesi için elden geçirilmesi gerekiyor. Tuvaletler Edirne’mizde çok yetersiz ve kullanışsız durumda. İnsanlarımızın ihtiyacını karşılayacak düzeyde değil. Kentimizdeki altgeçitler konusunda çok ciddi manada şikayetler alıyoruz. Vatandaşlar, altgeçitleri kullanırken korktuklarını ifade ediyorlar. Altgeçitlerde bir an önce çalışmalar yapılması gerektiğini bildiriyoruz. Kaleiçi’nde atıl durumda bulunan tarihi evler büyük tehlike arz ediyor. O evlere bir çare bulunması lazım. Bu da tabi hükümetin en büyük işlerinden bir tanesi. Belediye Başkanımızın da bu konuda duyarlı bir şekilde hareket etmesini istiyoruz. Altyapı çalışmaları devam ediyor. Fakat biz altyapının biraz plansız, programsız gittiğini düşünüyoruz. Planlı, programlı şekilde bu çalışmalar yapılmış olsaydı Edirne halkımız yol konusunda büyük sıkıntılar çekmezdi. Örneğin; Şükrüpaşa Mahallesi yapıldıktan sonra diğer mahallelerde çalışmalar yapılsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyoruz. Tabi biraz da sabırlı olmamız lazım. ” ifadelerini kullandı.

“SELİMİYE MEYDANI’NIN DURUMU İÇLER ACISI!”

Selimiye Meydanı’ndaki çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğini belirten Tercan, “Selimiye Meydanı içler acısı bir halde. Bu meydanın yapılması için buradan Belediye Başkanımıza ve yetkililere sesleniyoruz; el ele versinler, gönül gönüle versinler ve Selimiye Meydanını bir an evvel çok güzel bir duruma getirsinler. Bu konuda ciddi manada şikayetler alıyoruz ama muhalefet olduğumuz için elimizden gelen bir şey yok. Fakat şunu ifade etmek isterim; eğer öyle bir çalışma olursa MHP İl Başkanlığı olarak her konuda yardımcı olacağımızı ve bu konuda bize bir analiz raporu sunarlarsa bunu da Genel Başkanımıza bizzat elden vereceğimizi belirtiyorum. Kimsenin laf dalaşı yapmasına gerek yok. Herkes Edirne’de yaşıyor. Edirne için üzerimize her ne düşüyorsa bunu el birliğiyle yapalım. Birlik ve beraberlik içerisinde Edirne için her şeyi yapmak bizim görevimizdir.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.