EDİRNE 'TAVA CİĞER' KOKTU

Bu yıl 10’ncu kez düzenlenen Edirne Tava Ciğer Festivalinin son gününde 2 ton ciğer halka ücretsiz olarak dağıtıldı. Festivalin son gününde ciğer yemek isteyen yüzlerce vatandaş uzun kuyruklar oluşturdu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da kendi eliyle pişirdiği ciğeri önce basın mensuplarına ardından halka ikram etti.

EDİRNE 'TAVA CİĞER' KOKTU

Bu yıl 10’ncu kez düzenlenen Edirne Tava Ciğer Festivalinin son gününde 2 ton ciğer halka ücretsiz olarak dağıtıldı. Festivalin son gününde ciğer yemek isteyen yüzlerce vatandaş uzun kuyruklar oluşturdu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da kendi eliyle pişirdiği ciğeri önce basın mensuplarına ardından halka ikram etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Mayıs 2022 Pazartesi 06:11
EDİRNE 'TAVA CİĞER' KOKTU



‘10:’uncu Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nde kent tava ciğer koktu. 
Festivalin son gününde, ciğerci önlüğü giyen Edirne Valisi Ekrem Canalp, ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, tava ciğer ustalarıyla birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Edirne Belediyesi ve Bursa Belediyesi bandolarının eşliğinde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
Ardından bando eşliğinde Saraçlar Caddesine kadar yüründü.  Saraçlar Caddesinde Edirne Belediye Bandosu’nun merhum Beyazıt Sansı’nın besteleyip yazdığı ‘Tava Ciğer Marşı’nı seslendirdi.
Ardından Tava Ciğer Ustaları adına Ciğer Ustası Niyazi Yavuz bir konuşma yaptı. Yavuz, Edirne’nin ünlü tava ciğer ustalarının kentin gastronomi şehri olması için çalıştığını ifade ederek, “Edirne’nin yurt içi yurt dışı turist potansiyelini tanıtım imajını arttıran uluslararası bandı ve ciğer festivalimiz herkese uğurlu olsun” dedi. 
Ardından Belediye Başkan Recep Gürkan bir konuşma yaptı. Festivale katılan herkese teşekkür eden Başkan Gürkan, “Edirne’nin çok kıymetli ustaları Edirne tava ciğerinin hem kesiminde hem doğramasında hem de pişirmesinde sergiliyorlar. Üç günlük festival için Edirne’mize gelen konuklarımızla bugün vedalaşıyoruz. Biz hepsine iyi yolculuklar diliyoruz” dedi.
ÇÖLYAK HASTALARI UNUTULMADI
Başkan Gürkan, çölyak hastalarının normal unla pişen tava ciğeri yiyemediğini hatırlatarak, “Edirnemizin bu güzel lezzetini hiç tadamadılar. Bizde onlar için glütensiz un temin ederek bir ilke imza atıyoruz. Glutensiz undan Çölyak hastaları için tava ciğeri pişireceğiz. Bu şekilde bir farkındalık da oluşturmayı hedefledik” şeklinde konuştu.
VALİ CANALP’E ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Başkan Gürkan, ilk defa Edirne’de görev yapan bir valiye belediye meclisi kararıyla fahri hemşerilik beratı verdiklerini de hatırlatarak, “Bugün bizim için en üzücü vadayı sayın valimize yapıyoruz. Valimiz Edirne’de çok sayıda eser bıraktı. Bence bugüne kadar en çok eser bırakan vali sayın Ekrem Canalp’tir. Biz kendisini hiç unutmayacağız. Bir Edirneli olarak onu uğurluyoruz. Bilmesini isterim ki Edirne’ye geldiğinde herkesin kapısı kendisine ardına kadar açıktır” dedi.
Konuşmanın ardından uzun yıllar hizmet vermiş olan tava ciğer çalışanları ve ustalarına teşekkür belgeleri verildi. 
Vali Canalp, Gürkan ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Esnaf ve Sanatkarları  Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz tava ciğeri pişirdi.
Başkan Gürkan kendi elleriyle pişirdiği tava ciğerleri önce basın mensuplarına ardından da vatandaşa ikram etti. 
Festivalde, vatandaşlara 2 ton tava ciğeri ikram edildi.İkram sırasında büyük bir izdiham oluşurken, yüzlerce kişi tava ciğer kuyruğunda uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bu arada festivalin son günü resmen kent ciğer koktu.
Yavuz Göktaş


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.