KÖPRÜ MAHALLESİNİN SORUNU TAŞKINLAR

AK Parti İpsala İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş, geçtiğimiz günlerde Köprü Mahallesi’nde yaptığı bir ziyarette vatandaşlardan taşkın deresinin temizlenmesi talebini aldığını ve vatandaşların belediyeyi ziyaret edip taleplerini bildirmesine rağmen geri dönüş alamadığını ifade etti.

KÖPRÜ MAHALLESİNİN SORUNU TAŞKINLAR

AK Parti İpsala İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş, geçtiğimiz günlerde Köprü Mahallesi’nde yaptığı bir ziyarette vatandaşlardan taşkın deresinin temizlenmesi talebini aldığını ve vatandaşların belediyeyi ziyaret edip taleplerini bildirmesine rağmen geri dönüş alamadığını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Kasım 2021 Pazartesi 06:48
KÖPRÜ MAHALLESİNİN SORUNU TAŞKINLAR

Vatandaşlardan DSİ müdürlüğüne gidip talepte bulunmaları gerektiğini ve konunun takipçisi olacaklarını söyleyen İlkdoğmuş, talep sonrasında derenin temizlendiğini belirtti. İpsala Belediyesi’nin sosyal medyadan açıklama yaparak tepki göstermesini eleştiren İlkdoğmuş, “İlçede yaşanan bir sorunun çözülmesi neden belediyeyi rahatsız eder. Siyasi partilerin ve ilçe başkanlarının görevi halkın sorunlarının çözümü için uğraşmaktır. İpsala’nın sorunlarını çözmek için gayret göstermeye, bize iletilen her sorunu yetkili mercilere ulaştırmaya devam edeceğiz. Hiçbir tehdit, hiçbir yıldırma politikası bizleri İpsala’mıza hizmet etme aşkımızdan alıkoyamaz” dedi.

İYİ Parti’nin İpsala tarihine kara leke olarak geçeceğini dile getiren AK Parti İpsala İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş, “İyi parti grup başkan vekili ismini ağzıma almayacağım şahsiyetsiz şehit yakınının bacısına söver. İpsala İyi parti ilçe başkanı gece yarısı yanındaki gruplarla içki masasında beni telefonla arattırıp tehdit ettirmeye çalışır. İyi parti İpsala belediye başkanı, dönemin kaymakamlık makamına çöplükten bozma araziyi,  tekstil atölyesi olarak istihdamda kullanılmak üzere,  vakıf mütevelli heyeti kararıyla resmî olarak kiraladı diye, peşkeş çektin der, sosyal yardımlaşma vakfını suçlar. Bu suçlamayı seneler sonra kendi kişisel ilişkileri bozulunca yapar. Saraçilyas Mahallesi TOKİ konutlarının temizliği benim sorumluluğumda değil, temizletmiyorum der. Genel manada tüm sokakların temizliğiyle ilgilenmez. DSİ 114 şube müdürlüğü kendisine dilekçe veren vatandaşın,  asli görevi olan taşkın deresini temizlediği için tehdit edilir, işi durdur oradan hemen çıkmazsan mahkemeye veririm kurumunu der. O dilekçeyi verenlerin de evlerini yıkacağım görsünler diyen bir İpsala Belediye yönetimi var. Sonu kısaldıkça saldırgan bir davranış içine girmeye başlamıştır. Tüm kurumlara tehdit, vatandaşa tehdit, İktidar partisi temsilcilerine tehdit…” şeklinde konuştu.

“SİZİN BİR ŞEY YAPMAYA NİYETİNİZ YOK…”

İYİ Partililerin İpsala’ya güzel bir şey yapılmasına engel olduğunu aktaran İlkdoğmuş, “İlçesine hizmet etme aşkı olan belediye yönetimi, parti rozetini çıkarır tüm vatandaşlara eşit hizmet eder. Siyasetle ilgisi olmayan ilçenin kurumları ve yöneticileriyle güzel geçinir, iktidarla güzel geçinir, ilçeye hangi yatırımı hep beraber kazandırılabiliriz diye hareket eder, ama maalesef ki sizin bir çivi çakamaya hala niyetiniz yok. Yapılan güzel işleri de siyasete alet ediyorsunuz. İpsala tarihine kara bir leke olarak geçeceksiniz. 100 sene sonra bile gelecek kuşakların dillerinde en başarısız,  en beceriksiz bir belediye yönetimi olarak anılacaksınız bu yazım da buradan tarihe söz olarak geçsin.” Dedi.

Geçtiğimiz seçimden bu yana İYİ Partili belediye başkanının köprü mahallesine teşekkürlere bile uğramamış olduğunu, kendilerinin ise defalarca o insanların evlerinde misafir olduğunu söyleyen İlkdoğmuş, “Tüm İpsalamın çıkmaz sokaklarında bile ayak basmadığımız yer kalmayacak buda buradan bilinsin istiyorum. 18.06.2021 tarihinde Köprü Mahallesinde gerçekleştirdiğimiz bir ev ziyaretinde, vatandaşın feryadını duydum. Bana evinin arkasındaki dereyi gösterdi 3 metre kamışlık, suyun gitmesi imkansız.. İnanın, 2 senedir temizlenmiyor. Bu yüzden her yağmurda bu evlerin hepsi sular altında kalınıyor. Çözüm bulun başkanım denildi. Biz de belediyenin alanında olduğu için, öncelikle belediye makamına gitmelerini söyledik. 22.10.2021 tarihinde yine Köprü Mahallesi ziyaretimde ise kahvehanede tüm vatandaşın talebi bu taşkın deresinin temizlenmesi oldu. Belediyeye kaç kez gitmelerine rağmen temizlenmediği söylendi. Bizde o zaman siz DSİ 114. Şube Müdürlüğümüze gidin bir dilekçe verin, biz de takipçisi olalım dedik. Sorunu da resmi kurumlara hem biz hem de vatandaşlar iletti.” İfadelerini kullandı.

“Hiçbir tehdit, hiçbir yıldırma politikası bizleri İpsala’mıza hizmet etme aşkımızdan alıkoyamaz”

Köprü Mahallesi’nden doğan drenaj kanalının 300 metrelik uç kısmının DSİ’ye ait olduğunu, ihtiyaç duyulduğunda DSİ tarafından temizleneceği bilgisini DSİ’den öğrendiklerini aktaran İlkdoğmuş, “Vatandaşların verdiği dilekçeye istinaden de yerleşim alanı içinde bulunan 300 m’lik kısmı dün itibariyle DSİ şube müdürlüğü tarafından başlamış ve bitirilmiştir. İlçede yaşanan bir sorunun çözülmesi neden belediyeyi rahatsız eder. Siyasi partilerin ve ilçe başkanlarının görevi halkın sorunlarının çözümü için uğraşmaktır. Fakat ilerleyen saatlerde İpsala belediyesinin kurumsal sosyal hesabından açıklama yapılarak,  sanki belediye başkanını koltuğundan etmeyi hızlandırmak için hazırlanmış bir metinle şok olduk. Artık resmen uzun İPİN vaktinin kısaldığı her geçen gün belediye içinden birileri tarafından bile görülmeye başlanmıştır. Sonuç olarak İpsala sorunlarını çözmek için gayret göstermeye, bize iletilen her sorunu yetkili mercilere ulaştırmaya devam edeceğiz. Hiçbir tehdit, hiçbir yıldırma politikası bizleri İpsala’mıza hizmet etme aşkımızdan alıkoyamaz” dedi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.