EDİRNE’DE KOŞ CİĞERİMİ YE!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği’nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’ bu yıl Ciğer ve Bando Festivali’yle aynı tarihlere denk geldiğinden dolayı, ‘Edirne’de Koş Ciğerimi Ye’ sloganıyla yapılacak.  

EDİRNE’DE KOŞ CİĞERİMİ YE!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği’nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’ bu yıl Ciğer ve Bando Festivali’yle aynı tarihlere denk geldiğinden dolayı, ‘Edirne’de Koş Ciğerimi Ye’ sloganıyla yapılacak.  

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Şubat 2019 Pazartesi 07:46
EDİRNE’DE KOŞ CİĞERİMİ YE!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından düzenlenen Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nun bu yıl 5’incisi gerçekleşecek. Cumartesi günü basın toplantısı düzenleyen Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, bu yıl organizasyonun 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdular. Dernek Başkanı Önder Akdağ yapmış olduğu açıklamada, “Bizim organizasyonumuz bu sene 28 Nisan Pazar günü olacak.  O hafta cuma gününden başlayarak pazar gününe kadar da Bando ve Ciğer Festivali devam edecek. Biz sporcuların kitlerini dağıttıktan sonra Bando ve Ciğer kültürünü onlara tanıtmak ve organizasyonu pekiştirmek adına çalışmalar yapacağız. Hatta slogan olarak da, ‘Edirne’de koş, ciğerimi ye’ denilebilir.” ifadelerini kullandı.

“HERKES BU MARATONA SAHİP ÇIKMALI”

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, “Maratonumuzun 5’inci yılında artık Edirne’de vazgeçilmez ve geleneksel bir organizasyon olarak kalıcı hale geldiğini düşünüyoruz. Genelde bu organizasyonu halkımız ve kurumlarımız yeni yeni tanımaya ve anlamaya başlıyor. Oysaki bu organizasyon Trakya’da atletizm adına yapılan tek resmi organizasyon olma özelliğini taşıyor. Bütün kurumların atletizm ile ilgili çevre ve bölgedeki illerde etkinlikleri var fakat Trakya bölgesinde Atletizm Federasyonu’nun uluslararası takviminde yer alan tek etkinlik olma özelliğini taşıyor. Bu anlamda çok önemli. O yüzden biz sadece Edirne’nin değil Trakya’nın tamamının bu koşuya sahip çıkmasını istiyoruz. Evet, her yıl biraz daha yol alıyoruz. Destekler yeterli değil, daha iyi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Özellikle esnafımızın şehre katkı ve kazanım anlamında bu maratonu anlaması gerekiyor. 1 gün öncesinden sporcular şehre geliyor. Konaklama, gastronomi kültürünü keşfediyorlar. Türkiye’nin her yerinden gelen sporcular sosyal medya üzerinden aslında burayı anlatıyorlar.  Doğal olarak şehrimizin tanıtımına katkı sağlarken aynı zamanda da köprü işlevi görüyorlar. Bunu bir ivme yukarı taşımak adına esnafımızın, halkımızın, kurumlarımızın biraz daha bunu benimseyip desteklerini arttırmalılar.” dedi.

“28 NİSAN PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK”

Akdağ, organizasyonu bu yıl 28 Nisan Pazar günü gerçekleştireceklerini söyleyerek, “4 yıldır bu organizasyona yarı maraton statüsünde 21 kilometre olarak devam ediyoruz. Bu yıl yarı maratonun yanında 10 kilometrelik bir parkur daha yarışımıza ilave ettik. Her geçen gün büyütmek ve kalitesini arttırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki yıl 5 kilometre ondan sonraki yıl ise halk koşuları ilave etmeyi düşünüyoruz. Bunların hepsini bir anda yapma şansımız ve imkânımız var fakat Edirne’de şuanda konaklama, yatak sayısı ve gelen insanların rahat edebilmesi açısından birçok unsuru şehir imajımızın sarsılmaması açısından değerlendirmek zorundayız. Her geçen gün bununla ilgili yatırımlar yapılıyor. Biz de her geçen gün bu organizasyonu biraz daha büyütmek adına çaba ve gayretlerimize devam ediyoruz. Bu yıl yarışımızın bir özelliği de Bando ve Ciğer Festivali ile yarışımızın aynı döneme denk gelmesidir. Bunu birbirine entegre ederek biraz daha gastronomi kültürünü vurgulayacak şekilde ortak çalışmalar yapmak üzerinde Belediye Başkanımızla fikir alışverişinde bulunduk. Onlarda üzerlerine düşeni yapma hususunda bize söz verdiler. Bizim organizasyonumuz bu sene 28 Nisan Pazar günü olacak.  Cuma gününden başlayarak Pazar gününe kadar da Bando ve Ciğer Festivali devam edecek. Biz sporcuların kitlerini dağıttıktan sonra Bando ve Ciğer kültürünü onlara tanıtmak ve organizasyonu pekiştirmek adına çalışmalar yapacağız. Hatta slogan olarak da, ‘Edirne’de koş, ciğerimi ye’ denilebilir. Şehir için yoğun bir gün olacak fakat uzun vadede bu tür etkinliklerin şehrimize büyük bir katkısı var. Kimse bunu zarar olarak düşünmesin. Resmin tamamına bakarsak bu tür organizasyonların şehrin tanıtılmasına ve kalkınmasına çok büyük bir rolü var. ” ifadelerini kullandı.

“KOŞARKEN EDİRNE’NİN TARİHİNİ YAŞAYACAKLAR”
Akdağ, Yunanistan ile normalleşen ilişkiler sonucunda bu yıl Yunanistan tarafına da geçileceğini söyleyerek, “Bu sene Yunanistan ile bir ön görüşme yaptık. Asker konusu zaten çözüldü ve kepçeyle ilgili dava da sonuçlandı. Şu anda normalleşen bir ilişki sürecimiz var. Bu süreçte de rotamız Yunanistan tarafına geçecek. 2 tane alternatif parkurumuz var. Biz Edirne’yi bir açık müze olarak görmeye çalışıyoruz. Herkesi Edirne’de açık hava müzesinde koşmaya davet ediyoruz. Selimiye Camii zaten başlangıç noktamız. Koşu güzergâhımızda genellikle tarihi yerlerde koşmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Sporcular koşarken Edirne’nin tarihini yaşayacaklar diyebiliriz. Bando ve Ciğer Festivali’nin yapılacağı alan belirlendiğinde biz sporcu kitlerini orada vereceğiz. Belediye bandosu bize her sene ciddi anlamda katkı veriyor. Doğal olarak sosyal medya paylaşımlarında bando çok önde çıkıyor. Bu yıl diğer illerden gelen bandoları da düşünecek olursak müthiş coşkulu olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“İLK DEFA ÖZEL KATEGORİ OLACAK”

Akdağ yapılacak organizasyonda ilk defa engelliler için özel kategori açılacağını söyleyerek, “Kayıtlarımız başladı. Atletizm Federasyonu’nun 2019 faaliyet takvimindeyiz. Doğal olarak Dünya’nın her yerinden sporcular bu organizasyona kayıt yapabiliyor. Bu sene katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz. Katılımı arttırmak adına yönetim kurulu olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu Trakya’nın koşusu ve Trakyalı atletler olmadan bu iş olmaz. 28 Nisan 2019 tarihinde Selimiye Meydanı’ndan sabah saat 9’da start veriyoruz. Saat 12’de ise ödül törenini yapıyoruz. Yaklaşık saat 13.30 gibi etkinlik tamamlanmış oluyor. Maratonumuz toplam 21 kilometredir. Artı olarak bu sene parkura 10 kilometre bir ilave yaptık farklı bir kategoride koşacak atletlerimiz var. Şehrin bu organizasyona psikolojik olarak hazır olması çok önemli. Vatandaşlarımız internet sitemizden yaş sınırlarını detaylı olarak görebilirler. Milli Eğitim ile bir anlaşmamız var bu yılda bunu sürdürmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl 500 adet 8-12 yaş arası çocukla bir parkur kurduk ve yarışlar düzenledik. Her yıl çocuklara atletizmi tanıtmak ve sevdirmek için çalışmalarımız bu yıl da devam edecek. Bu yıl engelli özel kategorili sporcularımız var. İlk defa bu yıl engelli parkuru açıldı, özel kategoride koşacaklar.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.