Edirne’de Sınav Heyecanı

81 ilde olduğu gibi Edirne’de de üniversiteye girme hakkı kazanmak için öğrenciler Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavının birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne girdiler.

Edirne’de Sınav Heyecanı

81 ilde olduğu gibi Edirne’de de üniversiteye girme hakkı kazanmak için öğrenciler Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavının birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne girdiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:19
Edirne’de Sınav Heyecanı

81 ilde olduğu gibi Edirne’de de üniversiteye girme hakkı kazanmak için öğrenciler Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavının birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne girdiler. Sınav saat 10:15’te başlarken öğrenciler güvenlik görevlileri tarafından sıkı bir aramadan geçirildi. Büyük bir heyecanın yaşandığı sınavda öğrenciler içinde ter dökerken çocuklarını bekleyen ailelerde dışarıda dua ederek çocuklarına destek oldular.

“SÜREKLİ BİR BELİRSİZLİK VAR”

YKS sınavının bu sene ilk defa uygulanıyor olması üzerine konuşan veliler sitemin sürekli değişmesini eleştirirken, “Sınav sisteminin bu kadar değişmesi çocuklarımızın kafasını karıştırıyor. Sürekli bir belirsizlik var. Mesela benim kızım sınava hazırlanmaya başka kitaplarla başladı. Daha sonra sınav sistemi değişince o kitapları bırakıp başka kitaplara geçti. Bu gibi durumlar çocuklarımız için hep vakit kaybı oluyor. Temennimiz bu sınav sisteminin başarılı olması ve bir daha değişmemesi yönünde. Çocuklarımız çok çalıştılar, çok emek verdiler. Sınava giren bütün öğrencilerimizin Allah gönlüne göre versin.” Dediler.

Sınava geçen senelerde girip bu sene de giren öğrenciler eski sistemle yeni sistemi kıyaslarken, “Bu sınav biraz daha basit olmuş. Geçen seneki sınavlara oranla daha kolay bir sınavla karşı karşıya kaldık. Soru sayısında da bir azalma olmuş. Sosyal Bilimler ve Fen Bilgisi testlerinde soru sayısı yarı yarıya inmiş. Soru sayılarının azalması bizim için daha iyi oldu çünkü Sosyal Bilimlerle Fen Bilgisi sorularının azalmasıyla Türkçe ve Matematik sorularına daha fazla yoğunlaşabildik.” Diye konuştular.

Sınavdan çıkan öğrenciler de genel olarak sınavın kolay bir sınav olduğunu belirtirken, sözel öğrenciler bile sayısal sorularından bir hayli fazla soru yaptıklarını söylediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.