‘EDİRNELİ MASALLAR’ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Edirneli Masallar’ isimli masal yazma yarışmasında dereceye girenlere, Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından ödülleri takdim edildi.

‘EDİRNELİ MASALLAR’ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Edirneli Masallar’ isimli masal yazma yarışmasında dereceye girenlere, Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından ödülleri takdim edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:51
‘EDİRNELİ MASALLAR’ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Milli Kültür Şurası Eylem Planı kapsamında çocuklara yönelik yeni ve özgün metinler yazılmasını teşvik etmek amacıyla masal yarışmaları düzenleniyor. Edirne’de de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından ‘Edirneli Masallar’ isimli masal yarışması düzenlendi. Bu yarışmada; İlkokul düzeyinde Efe Yavuz 1’inci, Berra Durmuş 2’nci, Çınar Ata 3’üncü; Ortaokul düzeyinde Nisa Kaplaner 1’inci, Minel Okumuş 2’nci, Alanur Meliha Özgan 3’üncü; lise düzeyinde Şule Gündoğdu 1’inci, Özlem Akıncı 2’nci, Ece Avlan 3’üncü; yetişkin düzeyinde ise Neslihan Çakır 1’inci, Numan Güray 2’nci, Öznur Arslan 3’üncü oldu. Yarışmada dereceye girenler ödülleri Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından takdim edildi.

“KIZLARIMIZ YİNE ÖN PLANDALAR”

Edirne Valisi Ekrem Canalp burada yaptığı açıklamada, “Bu yarışmanın iki karakteristik özelliği var. Bakıldığında çocukların masallarını yazanlar; ya çocuklar, ya gençler, ya da yetişkinler. Fakat genel olarak bakıldığında; çocukların masallarının, çocuklar tarafından yazılıyor olması kadar güzel ve anlamlı bir şey olamaz. Yetişkin bireylerimiz masalları yazarken yetişkin bakış açısına göre yazıyorlar ve yetişkin bakış açısıyla çocuk gözüne hitap etmeye çalışıyorlar. Fakat çocuklar kendileri yazdıklarında; bu masalları kendi bakış açılarıyla, kendilerine yönelik masallar olarak ortaya çıkartıyorlar. Dolayısıyla bu masalların hepsi bizim evlatlarımızın ve iç dünyalarının yansımalarıdır. Bundan dolayı bu çok güzel ve anlamlıdır. Bütün Edirne’den bu başarıyı sergiledikleri için teşekkür ederim. Cinsiyet dağılımına baktığımız zaman görüyoruz ki; kızlarımızın maşallahı var. Onlar yine ön plandalar. Onları da tek tek tebrik ederim. Onların başarısı Edirne için Edirneliler için gurur vesilesidir. Bu sonuçtan şu ortaya çıkıyor ki; eğer Edirne’nin kadınları ellerinde fırsat olursa, harikaları ortaya çıkartabilir.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.