“EDİRNELİ UMRECİLERDE VİRÜS ÇIKMADI!”

Edirne genelinde 265 kişinin umreden döndükten sonra evlerinde karantinaya alındığını söyleyen Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, İl Sağlık Müdürlüğü’nün gerekli işlemleri yürüttüğünü belirterek, “Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre; Korona Virüsü rastlanan biri yok. Şu anda hepsi sağlıklı, tedbir amaçlı karantinadalar.” dedi.

“EDİRNELİ UMRECİLERDE VİRÜS ÇIKMADI!”

Edirne genelinde 265 kişinin umreden döndükten sonra evlerinde karantinaya alındığını söyleyen Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, İl Sağlık Müdürlüğü’nün gerekli işlemleri yürüttüğünü belirterek, “Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre; Korona Virüsü rastlanan biri yok. Şu anda hepsi sağlıklı, tedbir amaçlı karantinadalar.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Mart 2020 Salı 06:41
“EDİRNELİ UMRECİLERDE VİRÜS ÇIKMADI!”

Tüm Dünyada etkili olan korona virüsle ilgili şehrimizde bulunan tüm camilerde de gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyen Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, camilerin su ve çamaşır suyuyla dezenfekte edildiğini belirtti. Şehrimizden umreye giden 265 kişinin geri döndükten sonra tedbir amaçlı evlerinde karantinaya alındığını dile getiren Müftü Üzüm, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli kontrollerin yapıldığını ve hiçbir umrecide korona virüse rastlanılmadığını ifade etti.

“TEMİZLİK KORUYUCU ÖNEM ARZ ETMEKTE”

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, temizliğin çok önemli olduğunu belirterek, “Bütün dünyayı ilgilendiren bir virüs mücadelesi ile karşı karşıyayız. Bu mücadeleyi hepimiz, bireysel olarak da aile olarak da toplumsal olarak da entegre olarak yapmamız gerekiyor. Bu konu camilerimizi, evimizi, sokaklarımız, her şeyi ilgilendiriyor. Girip çıktığımız mekanların temiz olması gerekiyor. Dinin, imanın yarısı dediğimiz temizlik esas. Temizlik olmadan hayat olmaz. Ekolojik denge de temizliği içeriyor. Bütün varlıklar temizlik esasına göre yaratılmıştır. Kirli bir durum olduğu zaman ekolojik denge içerisinde böcekler bilinçli olarak bir temizlik faaliyeti yapıyor. Bu bütün canlıların ortak bir vazifesidir. İbadetlerimiz de temizlik esasıyla yürüyor. Her namazda mutlaka abdest alıyoruz. Sabunla yapılan bu temizlik bizim için mutlaka koruyucu bir önem arz etmekte. Şimdi hızlı yayılan bir virüsle karşı karşıyayız. Buna çare temizlik, hijyen kurallarına uymak. Biz bu konuda 10 litre suya 1 litre çamaşır suyu dökerek camilerimizin sürekli temizlenmesi konusunda bütün imamlarımızı uyardık. Bu konular cemaate de ulaştırılıyor. Hatta herkes evlerini de sabunla, suyla, çamaşır suyuyla haftada 1 kez temizlemeye başladı. Zaten temizliyorduk. Bizim evlerimiz temel itibarıyla temizdir. Aynı zamanda bu dinimizde sünnettir. Her gün duş almak, abdest almak suretiyle en çok kirlenen yerlerimizi temiz tutmalıyız.” dedi.

“HEPSİ SAĞLIKLI, TEDBİR AMAÇLI KARANTİNADALAR”

Üzüm, umreye giden 265 kişinin geri döndükten sonra evlerinde karantinaya alındığını söyleyerek, “Umreye giden vatandaşlarımız vardı. İl genelinde 265 Umrecimiz geri döndü. Evlerinde karantina altındalar. Tamamı Sağlık İl Müdürlüğü’nün kontrolü altında. Tek tek ziyaret edildiler ve bilgilendirildiler. Bu süreçte sokağa çıkmamaları, ziyaretçi almamaları konusunda uyarıldılar. Paniğe hiç gerek yok. İşi normal seyirde yürütmek, tedbir almak gerekli fakat bunlar abartılı bir şekilde yapılmamalı. Bu problem çözülene kadar yeni sefer yok. Gelenlerin de karantina süreleri bitiyor. Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre; Korona Virüsü rastlanan biri yok. Şu anda hepsi sağlıklı, tedbir amaçlı karantinadalar. Süreleri de bitmek üzere.” ifadelerini kullandı.

“ELLERİ YIKAMAK FİİLİ DUADIR”

Bazı davranışların fiili dua yerine geçtiğini de vurgulayan Üzüm, “Fiili dualar vardır. Elimizi yıkamak, temas etmemek fiili dualar olarak adlandırdığımız dualardır. Tedbir amaçlı ellerimizi yıkıyoruz bu bir fiili duadır. Bulaşma riskinden dolayı toplantı yapmıyoruz, önlem alıyoruz bu da fiili bir duadır. Duanın ön şartlarını da yerine getirmeliyiz. Fiziki olarak temiz olacağız ki dualarla da ruhumuzu temizleyelim. Bu konular zaman içinde aydınlanacak. Ancak cenaze ve düğünlerin iptali ile ilgili bize bir bilgi gelmedi. Henüz Türkiye o aşamaya gelmedi. İnşallah da gelmez. Çok şükür ki Türkiye’deki yaygınlaşma oranı çok fazla değil. Eğer bu bilgiler gelirse biraz toplu olarak bir arada çok bulunmamaya dikkat edelim.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.