EDİRNE’NİN İLK GAZETESİ VATANDAŞ 71 YAŞINDA

Edirne’nin ilk yerel gazetesi olan ve 3 Kasım 1948’de merhum M. Kemal Özer tarafından kurulan Vatandaş Gazetesi, 71’inci kuruluş yılını kutladı. Kutlamada konuşan Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan, “Haberlerimiz siyasi, günlük ve bağımsız. Bu şekilde yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Herkesin bildiği gibi hiçbir kuruma veya kişiye bağlı veya bağımlı değiliz.” Dedi.

EDİRNE’NİN İLK GAZETESİ VATANDAŞ 71 YAŞINDA

Edirne’nin ilk yerel gazetesi olan ve 3 Kasım 1948’de merhum M. Kemal Özer tarafından kurulan Vatandaş Gazetesi, 71’inci kuruluş yılını kutladı. Kutlamada konuşan Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan, “Haberlerimiz siyasi, günlük ve bağımsız. Bu şekilde yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Herkesin bildiği gibi hiçbir kuruma veya kişiye bağlı veya bağımlı değiliz.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Kasım 2018 Pazartesi 08:49
EDİRNE’NİN İLK GAZETESİ VATANDAŞ 71 YAŞINDA

Edirne’nin ilk yerel gazetesi olan ve 3 Kasım 1948’de merhum M. Kemal Özer tarafından kurulan Vatandaş Gazetesi, 71’inci yılını kutladı. Yaşar Atlı Plaza’da gazetenin kendi yerinde düzenlenen kutlamalara, Edirne basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanları katıldı.

71’inci yıl pastasını Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan, Vatandaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef, Vatandaş Gazetesi Muhabir ve Yazarı Fikri Yalın, Vatandaş Gazetesi Köşe Yazarı Beyazıt Sansı, Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı ve Sonhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Orhan Doğan, Edirne’nin Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Çetin, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Edirne Tüketiciler Derneği Başkanı Murat Kocabaş, Edirne Haber Medya İmtiyaz Sahibi Kerim Yurk ve Gazeteci Melih Yurduseven hep birlikte kestiler.

Vatandaş Gazetesi’ne uzun yıllardır emek veren ve hala da emek vermeye devam eden Beyazıt Sansı “1992 yılında yazmaya başladım. Emekli olmama bir sene vardı ama öğretmenlikten gelen bir yazma güdüsü taşıyorduk. Şanver beye yazılarımı götürüyordum. Bir gün dedi ki; ‘Madem bu işi bu kadar seviyorsun, sana muhabir kartı verelim.’ 1993 yılından itibaren de 2000 yılına kadar Vatandaş Gazetesi’nin hem muhabiri hem de köşe yazarı olarak bu köklü gazetenin geçmişinde benim emeğim ve izim vardır. Vatandaş’ın 1948 kuruluş yılı. Onun kurucusu M. Kemal Özer’i de tanımak ve onunla aynı sofrada bulunma zenginliğine erişmiş biriyim. Daha sonraki yıllarda Şanver Beyle, gerçek bir basın emekçisinin gazetedeki emeğini gördüm. Vatandaş Gazetesi’ni gerçek kimliğiyle, gerçek fikriyle alıp bu günlere taşıyan Yazgan ailesine de ben çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

“HİÇBİR KURUMA VEYA KİŞİYE BAĞLI DEĞİLİZ”

Gazetenin imtiyaz sahibi Baran Yazgan ise, gazetenin ‘Günlük siyasi, bağımsız gazete’ sloganıyla yayın yaptığını hatırlatarak, “Haberlerimiz siyasi, günlük ve bağımsız. Bu şekilde yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Herkesin bildiği gibi hiçbir kuruma veya kişiye bağlı veya bağımlı değiliz. Kendi haberlerimizi kendimiz yapıyoruz. Hiçbir kişiden yapma haber almıyoruz, almayacağız da. Bunlar için emek sarf ediyoruz. Başta gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef ve diğer arkadaşlarımız, gazeteyi her gün çıkartmak gerçekten çok zor. Maddi ve manevi ailelerimizden fedakarlık ediyoruz, ekonomimizden fedakarlık ediyoruz, bu şehre bir şeyler kazandırabilmek, bir şeyleri değiştirebilmek adına. Başarılı olduğumuz yerler var, olamadığımız yerler var. Eksiklerimizi biliyoruz. Yanlışlarımızı görüyoruz, doğrularımızın da farkındayız. Bunları şu anki ekonomik koşullarda ne kadar daha iyi yapabiliriz diye düşünerek daha iyiye taşımaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız gerçekten büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Az önce yaptığımız sohbette de, gazetecilik mesleğini yapan arkadaşlarımızın çalışma koşulları ve ücretleri tatmin edici değil. Bunların daha iyi olmasını istiyoruz. Biz kendimizce iyileştirmeye çalışıyoruz. Bunları başarabilmek için ailem ve şirketlerimiz büyük yatırımlar yaptı ve yapmaya da devam ediyoruz. Sürekli olarak veren tarafız ve bir şey beklemeden bunu yapıyoruz. Aramızda bulunan herkese çok teşekkür ediyor ve nice 71’inci yıllar diliyorum.” Diye konuştu.

Gazeteci Kerim Yurk da, “Yerel basının bu kadar zor günler geçirdiği bir günde, bir yerel gazeteyi bu günlere kadar başarıyla getirmek çok büyük emek istiyor. Sizlerde bu emeği verdiğiniz için teşekkür ederim.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.