EDİRNE’NİN MANYAĞIYIM DEDİ ALTYAPI İÇİN İLK KEPÇEYİ VURDU!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından 2014 yerel seçim çalışmaları kapsamında Edirnelilere verilen en büyük vaatlerden biri olan altyapı çalışmaları, en sorunlu mahalle olarak gösterilen Kocasinan Mahallesi’nde dün başladı. Başkan Gürkan altyapı çalışmaları başlangıcı için düzenlenen törende, “Bana diyorlar ki, ‘Seçime kaldı 40-45 gün, sen manyak mısın altyapıya başlıyorsun?’ Valla Edirne'nin manyağıyım, ne yapalım.” dedi ve altyapı çalışmaları için ilk kepçeyi kendisi vurdu.

EDİRNE’NİN MANYAĞIYIM DEDİ ALTYAPI İÇİN İLK KEPÇEYİ VURDU!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından 2014 yerel seçim çalışmaları kapsamında Edirnelilere verilen en büyük vaatlerden biri olan altyapı çalışmaları, en sorunlu mahalle olarak gösterilen Kocasinan Mahallesi’nde dün başladı. Başkan Gürkan altyapı çalışmaları başlangıcı için düzenlenen törende, “Bana diyorlar ki, ‘Seçime kaldı 40-45 gün, sen manyak mısın altyapıya başlıyorsun?’ Valla Edirne'nin manyağıyım, ne yapalım.” dedi ve altyapı çalışmaları için ilk kepçeyi kendisi vurdu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Şubat 2019 Cumartesi 09:25
EDİRNE’NİN MANYAĞIYIM DEDİ ALTYAPI İÇİN İLK KEPÇEYİ VURDU!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından 2014 yerel seçim çalışmaları kapsamında Edirnelilere verdiği en büyük vaatlerden biri olan altyapı çalışmaları, dün Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nde başladı. Burada düzenlenen altyapı çalışmaları başlangıç törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer, Kocasinan Mahallesi Muhtarı Rahmi Kızmaz, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda mahalle halkı katılım gösterdi. Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer, Kocasinan Mahallesi Muhtarı Rahmi Kızmaz ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu burada konuşma yaparak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ettiler.

“2050 YILINA KADAR EDİRNE’DE SU SIKINTISI YOK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan törende yapmış olduğu konuşmada, “Vahşi depolamaya; Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri ile son verdik. Çöpten 25 Kasım 2018 tarihinden itibaren elektrik üretmeye başladık. 16 bin evin aylık elektrik ihtiyacını çöpten bir saatte üretiyoruz. Atık Su Arıtma Tesisi’miz bitiyor. İçme suyu kaynak sorununu çözdük. İçme suyu arıtmasını yaptık. Bugün de yeni hatlarını bağlamaya başlıyoruz. Edirne’nin güzel insanlarına hayırlı uğurlu olsun. 2050 yılına kadar Edirne’de su sıkıntısı yok, bitti. 2014 yılında göreve başladığımızda; çektiğimiz fotoğraf da şunlar vardı. 60 yıldır, yapılamamış, bir türlü kapatılamamış vahşi çöplük. 30 küsur yıldır, su aldığımız en büyük su kaynağımız olan Süloğlu Barajı. Ama askeriyenin atış tatbikat bölgesinde kaldığı için top mermileriyle her tarafı kirlenmiş bir Süloğlu Barajı. Adeta arkadaşlarım her gün o Süloğlu Barajı’ndaki mangal seviyesini düşürmek için; insan sağlığını tehdit eden o kirliği önlemek için mücadele etmekteydiler. Diğer taraftan Paşaçayırı’nda 13 tane su kuyusu; elektrik ile suyu çekiyoruz.  O çektiğimiz suyu yine elektrikle Buçuktepe’ye yüklüyoruz. Her ay 350 bin TL’lik elektrik faturası. Atık Su Arıtması olmayan; hiçbir arıtma yapılmamış ve kent kurulduğundan bugüne evsel ve kanalizasyon atıklarını arıtmadan Meriç Nehri’ne akıtan bir Edirne. 82 bin aboneye su ulaştıran hat artık iflas noktasına gelmiş. Kanalizasyonun sorunlu noktaları, bölgeleri olan; yanlış bağlantılar ile bir türlü çalışmayan yağmur suyu toplama kanalları. Bütün uzmanları topladık. Tablo bu. Edirne’nin altyapısı halletmeden üst yapısına başlayamayız. Ne yapmamız gerekiyor? İmkanlarımız bunlar. Finansımız bu. 140 trilyon borçla devraldığımız bir belediye. Uzmanlar şunu söyledi; içme suyu kaynağını çözmeden şehir içi şebekeyi çözemezsiniz.” ifadelerini kullandı.

“KREDİYİ BİR TÜRLÜ ONAYLAMADILAR”

2016 yılında altyapı çalışmaları için bir referandum yaptıklarını hatırlatarak sonrasındaki süreci aktaran Başkan Gürkan, “2017 yılının Ağustos sonunda projelerin çizimi bitti. 380 km şehir içi içme suyu şebekesinin komple yenilenmesi, kanalizasyonun yeni hatları ve sorunlu yerlerinin 110 km yapılması. Yağmur suyundan sıkıntı yaşayan bölgelerin 30 km yenilenmesi. Bunların hepsi bir araya toplandı ve 355 milyon TL bedel çıkardı arkadaşlarım. Arından 4 Aralık 2017'de ihalesini yaptık. Şu anda Hamzabeyli Gümrüğü'nü yapan firma en uygun teklif olan 215 Milyon TL'lik teklifi vererek ihaleyi kazandı. 2 ay Kamu İhale Kurumu'nda ihalenin kontrolü sürdü. Oradan oy birliğiyle onaylanarak dosya geri döndü. Hemen belediye meclisini topladık. Oy birliğiyle belediyelere kredi sağlamak için kurulmuş olan İller Bankası'na talepte bulundu. 215 milyon Lira kredi istedik. Öngöremediğimiz bir şey oldu o süreçte, ekonomik kriz çıktı. Ardından çalışmalara başladık, adam bulduk, hükümet yetkililerine gittik. İşi uzattılar, bir türlü kredi onaylanmadı.” dedi.

“EDİRNE’NİN MANYAĞIYIM”

İller Bankası tarafından kredinin bir türlü onaylanmaması üzerine çalışma arkadaşlarıyla görüşme yaptığını anlatan Başkan Gürkan, “Oturduk arkadaşlarımla ve ne yapalım diye düşündük. Benim bu kahraman personelim Başkan Yardımcılarım 'Biz çözeriz’ dediler. Bir yerden yamayı kapatır, başka yerden açarız dediler. Hadi dedim, Allah kolaylık versin. İşte o gün bugün, başlıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Bu altyapı süresince elbette kızacaksınız, küfürler edeceksiniz, lanetler okuyacaksınız. Sonra bunlar bitince öfkeniz geçecek, bunu da biliyorum. Bana diyorlar ki, ‘Seçime kaldı 40-45 gün, sen manyak mısın altyapıya başlıyorsun?’ Valla Edirne'nin manyağıyım, ne yapalım.” şeklinde konuştu.  

“O SUYU İLK BEN İÇECEĞİM”

Başkan Gürkan, çalışmaların bitmesinin ardından çeşmeden ilk suyu kendisinin içeceğini belirterek, “En sorunlu noktamız olan Sadık Ahmet'ten başlıyoruz. Ada ada yaparak gideceğiz. Önce bu adanın içme suyu şebekesi döşenecek, döşendiği gibi abone bağlantıları yapılacak. Uzun yıllar hem biz mağdur ettik hem doğal afetten dolayı mağdur oldular. O yüzden Kocasinan'dan başlıyoruz. En temiz kaynaktan en temiz borularla su gelecek. Bundan sonra ben de geleceğim Leylak Apartmanı'nda çeşmeden akan suyu ilk ben içeceğim. Bundan sonra Edirneliler çeşmeden su içebilecek.” dedi.

“YENİ DÖNEMDEKİ PROJELER!”

Başkan Gürkan yerel seçimlerden tekrar zaferle ayrılması halinde hayata geçireceği projelerden de bahsederek, “Edirne'de Esentepe Mevkii'ne Trakya'nın en büyük parkı olan 130 bin metrekarelik Kent Parkı yapacağız. Buçuktepe'nin altında birilerinin belediye sarayı yapmayı düşündüğü binayı Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı yapacağız. Önümüzdeki yaz Temmuz – Ağustos'da bitirip açacağız. Sarayiçi'nde 35 bin metrekarelik, suni göleti de olan, 5 bin dönümü kapsayan çok büyük bir rekreasyon projesi yaptık, orası da Edirne'nin yeni söğütlüğü olacak. Söğütlükte Askeri'yeye ait olan gazino vardı, orasını da aldık. Oranın da restorasyonunu yapıp Edirne Belediyesi Söğütlük Sosyal Tesisleri olarak halkın hizmetine sunacağız. Hıdır Baba tepesinde şanlı bayrağımızın dalgalandığı noktaya Mimar Sinan'ın Türkiye ve Dünya'daki 99 eserinin 1/25 ölçekli Mimar Sinan Eserleri Miniaparkı yapacağız. Bir de Fatih'in Düşü projesini yapacağız. Kooperatiflerin köşesinde Megapark'ın biraz daha ilerisine giden, vatandaşlarımızın uygun görmesi halinde ve şartıyla başlayacak yerinde kentsel dönüşüm projesini önümüzdeki günlerde açıklayacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından altyapı çalışmalarına ilk kepçe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından vuruldu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.