EDİRNE’NİN ORGANİK ABLASI!

Yaklaşık 5 yıl önce internet üzerinden pekmez satarak doğal ürünler sektörüne giren 38 yaşındaki Neslihan Atakan, siparişlerin artması üzerine birçok doğal ürün çeşidinin olduğu ‘Organik Abla’ isimli dükkan açtı.

EDİRNE’NİN ORGANİK ABLASI!

Yaklaşık 5 yıl önce internet üzerinden pekmez satarak doğal ürünler sektörüne giren 38 yaşındaki Neslihan Atakan, siparişlerin artması üzerine birçok doğal ürün çeşidinin olduğu ‘Organik Abla’ isimli dükkan açtı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Mart 2021 Cuma 06:17
EDİRNE’NİN ORGANİK ABLASI!

5 yıl önce girdiği sektörde kısa süre içerisinde başarı sağlayan ve ‘Organik Abla’ olarak anılan 38 yaşındaki Neslihan Atakan, Meteoroloji Müdürlüğü karşısında bulunan sokakta dükkan açtı. Bir yandan da sipariş edilen ürünleri motosikletiyle müşterilerinin evlerine kadar teslim etmeye devam ettiğini belirten Atakan, pandemi döneminde doğal ürünlere talebin arttığını da ifade etti.

“TALEPLER ARTINCA, ÜRÜNLER ÇOĞALDI”

İşletme Sahibi 38 yaşındaki Neslihan Atakan, 5 yıl önce pekmez satarak sektöre girdiğini söyleyerek, “Bu işe 5 yıl önce sadece pekmez satışı ile başladım. Doğal ürünlere talep artınca pekmez dışınca çeşitler çoğaldı ve 5 yılın sonunda dükkan açmaya karar verdim. Pekmez ve nar ekşisi ile başladığım sektörde talep üzerine asma yaprağı, kuru kayısı, kuru incir, doğal ürünler getirmeye başladım. Özellikle korona döneminde insanların akciğer rahatsızlıklarına iyi gelen çam kozalağı şurubu gibi ürünlerle devam ettim. İnsanların taleplerine göre ürün getirmeye başladım. Doğal, katkısız köy ürünleri ile devam ediyorum.” dedi. 

“SİPARİŞLERİ MOTOSİKLETLE GÖTÜRÜYORUM”

Siparişlerin yoğunlaşması üzerine motosiklet alarak ürünleri dağıtmaya başladığını belirten Atakan, “İlk olarak İnternet üzerinden satışa başladım. İnstagram hesabımdan getirdiğim ürünlerin reklamını yapıyorum. İnsanlar bana mesaj atarak taleplerini iletiyorlar. Siparişler yoğunlaşınca ben de kendime elektrikli bir motosiklet aldım. Bununla evlere tek tek dağıtıma başladım. Özellikle pandemi döneminde 65 yaş üstü dışarı çıkamadığı için benim motorlu kurye hizmeti vermem onların çok işine geldi. Evlere, işyerlerine tek tek götürmem, insanların ayağına hizmet götürmem benim popülerliğimi arttırdı. Bir kadın için kuryelik yapmanın bazı sıkıntıları var. Edirne’nin yazı, kışı, yollardaki çukurlar bunlar beni çok etkiliyor. Fakat severek yapıyorum ve insanlara hizmet götürmekten mutlu olduğum için ya da onların şifa bulduğunu bildiğim için bu beni mutlu ediyor. Karşılığında pozitif mesajlar almam bana şevk veriyor. İşime dört elle sarılmamı sağlıyor. O yüzden gün geçtikçe büyüyorum. Beşinci senenin sonunda tek başıma dükkana girebildim. Sadece Edirne içi değil, Türkiye’nin farklı şehirlerine ve yurtdışına da sipariş gönderiyorum. Bu da benim işimde başarıyı sağlıyor.” ifadelerini kullandı. 

“ORGANİK ABLA OLARAK TANIYORLAR”

Kendisinin ‘Organik Abla’ olarak tanındığını söyleyen Atakan, “Kazandığım parayı şu an için yatırım yapıyorum. Daha iyi daha güzel olabilmesi için, motor alıyorum, reklam çalışması yapıyorum, dükkan için harcıyorum. Bana genellikle Neslihan Organik Abla diyorlar. Motorumdan tanıyorlar. Bir yerde gördüklerinde organik abla diye hitap ediyorlar. Bu da farklı bir mutluluk. Bu şekilde tanınmak güzel.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.