“EDİRNE’YE 15 KAT TRİLYON HİZMET YAPILDI”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ambulans dağıtım törenine katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne’ye geldi. Edirne’ye son 16 yıllık Ak Parti döneminde, 15 milyar yatırım yapıldığını belirten Bakan Koca, Edirne’deki ambulans sayısının da 16 yıl içinde 6’dan 46’ya yükseldiğini vurguladı. Edirne’deki nüfusun giderek yaşlandığını aktaran Bakan Koca, Edirne’ye Amatem Psikiyatri Hastanesi planlamak istediklerini de söyledi.

“EDİRNE’YE 15 KAT TRİLYON HİZMET YAPILDI”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ambulans dağıtım törenine katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne’ye geldi. Edirne’ye son 16 yıllık Ak Parti döneminde, 15 milyar yatırım yapıldığını belirten Bakan Koca, Edirne’deki ambulans sayısının da 16 yıl içinde 6’dan 46’ya yükseldiğini vurguladı. Edirne’deki nüfusun giderek yaşlandığını aktaran Bakan Koca, Edirne’ye Amatem Psikiyatri Hastanesi planlamak istediklerini de söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mart 2019 Cumartesi 09:11
“EDİRNE’YE 15 KAT TRİLYON HİZMET YAPILDI”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ambulans dağıtım törenine katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne’ye geldi. Edirne programına Edirne Valiliği’ni ziyaret ederek başlayan Bakan Koca’yı, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Ak Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz, Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal,  Ak parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ve Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt  karşıladı.

“EDİRNE’YE 15 KAT TRİLYON HİZMET YAPILDI”

Valilik ziyaretinde konuşan Bakan Koca, Son 16 yılda Ak Parti döneminde Edirne’ye 15 milyar yani 15 kat trilyon hizmet yapıldığını vurgulayarak, “15 milyarın 300 milyonu sağlık yatırımları için harcandı. Bu dönemde 9 tanesi hastane olan 27 sağlık kuruluşu devreye girdi. Önümüzde bir takım yatırımlarımız da söz konusu. Enez’de yapımına devam eden devlet hastanemizi de en geç Nisan 15’te olmak üzere teslim alıyor olacağız.” Dedi.

“AMATEM VE PSİKİYATRİ HASTANESİNİ PLANLAMAK İSTİYORUZ”

Edirne nüfusunun giderek yaşlandığını ve bu yüzden de Edirne’ye amatem psikiyatri hastanesi yapılmasını istediklerini aktaran Koca, “Edirne’nin giderek yaşlanan bir nüfusa sahip olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede de amatem ve psikiyatri hastanesini planlamak istiyoruz. Eski il sağlık müdürlüğünün bulunduğu yerde amatem psikiyatri hastanesi yapılması noktasında arkadaşlarımız karar verme noktasında.” Dedi.

“DIŞARIYA SEVKİN YAPILMAMASI NOKTASINDA BİR GAYRET İÇİNDEYİZ”

Edirne’deki hastaların dışarıya sevkinin yapılmasını engellemek istediklerini de belirten Koca, “Edirne’den hastanın dışarıya mümkün mertebe zorunlu olmadıkça sevkinin yapılmaması noktasında bir gayret içinde olmak istiyoruz. Bu anlamda baktığımızda yoğun bakım hastalarının daha çok sevk edildiğini görüyoruz. Bu çerçevede üniversiteden rektör arkadaşla da görüştük. Genelde yoğun bakım yatak sayımızı arttırmayı, üniversitede 30 yatağın erken dönemde devreye girebildiğini konuştuk. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte mümkün mertebe yoğun bakım hastalarının Edirne’den sevk edilmeden buradan tedavisinin yapılması ve hastanın dışarıya sevkinin yapılmaması konusunda gayretimiz olacak.” Dedi.

“AMBULANS SAYIMIZ 6’DAN 46’YA KADAR ÇIKMIŞ OLDU”

Son 16 yılda Edirne’deki ambulans sayısını 6’dan 46’ya çıkardıklarını vurgulayan Koca, “Edirne’deki ambulans sayımız 46’ya kadar çıkmış oldu. 16 yıl önce ambulans sayımız 6 iken şu anda 46 oldu. Biz bu gün 4*4 araç tipi olan 4 tane daha ambulansın teslimini yapıyor olacağız. Ayrıca ikinci etapta bu yıl içinde 5 tane daha vermek üzerine plan yaptık. Yani toplamda 6 iken 46 olmuştu, dört tane daha veriyoruz 50 oluyor. Vereceğimiz 5 ilaveyle de 55 ambulansımız olacak.” Dedi.

Sağlık sektöründe meydana gelen şiddet olayları hakkında da konuşan Koca, “Sağlıkta şiddet maalesef son dönemde gündemde olan ve bizim asla hiçbir şekilde duymak istemediğimiz, kutsal bildiğimiz bu mesleği icra eden sağlık çalışanlarımıza şiddetin tasvip edilebilirliği mümkün olmaz. Bu çerçevede bakanlığımın ilk aylarında bu konuya fazla eğildim ve özellikle sağlıkta şiddetle ilgili bir yasa çalışması oldu. Bu yasayla ilgili de geçen 10 gün kadar önce İçişleri Bakanlığımızın da bir genelgesi yayımlandı. Yani bundan sonra kanun çerçevesinde uygulamanın nasıl olabilirliği ile ilgili bir düzenleme. Yani bu çerçevede olan düzenlemede şikayete konu olmadan failin yakalanması ve bir kamu davası gibi görülerek failin yakalanması ve kolluk kuvvetlerince serbest, tutuklanma, serbest bırakılmaysa serbest bırakılmanın ancak o zaman mümkün olabileceğini belirten bir genelge. Ayrıca özellikle ifadelerinin de yerinde alınmasıyla ilgili yani sağlık çalışanın ifadesinin hastanede alınmasıyla ilgili de bir düzenleme." Dedi.
“ŞİDDETİ DOĞURAN SEBEPLERE YÖNELMEK GEREKİYOR”
'Şiddet Eylem Planı' çerçevesinde bir çalışmaları olduğunu da belirten Koca, "Burada özellikle geçen ay sağlık çalışanlarımızın güvenliği ile ilgili bir çalışma yapıldı ve kitapçık dağıtıldı. Bunun dışında hastalarımızın da yerinde bu konuyla ilgili değerlendirmek yapmak üzere bu konuyla ilgili birimler oluşturuldu. Ayrıca bu şiddeti doğuran sebeplere de yönelmek gerektiğini, bu çerçevede özellikle hasta yoğunluğu, iş yükü, fiziki şartlar dahil olmak üzere bir çalışma içindeyiz. Bununla ilgili imkanlarımız ölçüsünde bu iş yükünü azaltmak noktasında bir çalışma olacak önümüzdeki bir ay içerisinde. Bunun dışında ben sadece sağlıkta şiddetin değil, genelde de şiddetin ve gaspın ve hırsızlık dahil olmak üzere ceza kanununda bir takım kamu vicdanını rahatlatıcı düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hedefte biz yapılması gerekenin özellikle sağlık hizmetinin verildiği ortamda hasta ve hekim güvenliğini sağlamak bizim için hedef oluyor olacak. Bu çerçevede hem hekim hasta iletişimini hem de sağlık okur yazarlığını hem de fiziki ve iş yükü dahil olmak üzere birtakım doğuran sebeplerin üzerine de eğilmek noktasında bir kararlılığımız olacak.” Dedi.

Valilik ziyaretinin ardından Ak Parti il teşkilatını ziyaret eden Bakan Koca, daha sonra Saraçlar Caddesi’nde Sağlık Bakanlığı tarafından Edirne'ye tahsis edilen 4 yeni ambulansın teslim törenine katıldı. Ambulansların anahtarlarını görevli sağlık ekiplerine teslim eden Koca, daha sonra esnaf ziyaretini gerçekleştirerek, cuma namazını Selimiye Camisi'nde kıldı.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.