EDİRNE’YE ‘FRANSIZ’ KALMADI

Türkiye'de yeni açılan bir kanalda 'Yemek Atlası' isimli programının çekimlerinde Edirne ve Tava Ciğeri'ne yer vermek isteyen Fransız Akademisyen Pierre Rafard, Ciğerci Bahri Dinar'da ciğer pişirmenin inceliklerini öğrendi.

EDİRNE’YE ‘FRANSIZ’ KALMADI

Türkiye'de yeni açılan bir kanalda 'Yemek Atlası' isimli programının çekimlerinde Edirne ve Tava Ciğeri'ne yer vermek isteyen Fransız Akademisyen Pierre Rafard, Ciğerci Bahri Dinar'da ciğer pişirmenin inceliklerini öğrendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Mayıs 2018 Perşembe 09:19
EDİRNE’YE ‘FRANSIZ’ KALMADI

Raffard, özellikle Edirne'ye gelerek ciğer yememenin imkansız olduğunu belirterek, öğrencilerine de bu lezzeti anlatacağını dile getirdi. Sorbonne Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmasının ardından aynı üniversitede doktorasını tamamlayan ve yolu Türkiye'ye düşen Raffard, kendisini 'yemek coğrafyacısı’ olarak tanımlıyor. Yeni başladıkları programda da buradan yola çıktıklarını söyleyen Raffard; “Coğrafya bölümü mezunuyum. Ama ben biraz özel bir coğrafyayı araştırıyorum. Benim araştırdığım yemek coğrafyası. Örnek vermek gerekirse Türkler neden tava ciğer yiyorlar ama Fransızlar başka kültüre ait yemek yiyorlar? Bunun gibi şeyleri anlatmaya çalışıyorum” dedi.

Edirne'ye gelip tava ciğer yemenin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Raffard; “Edirne'ye gelip de tava ciğerini yememek imkansızdı. Çok duyduğum bir yiyecekti. İzmir'de birkaç yıl kaldım o zamanlar hep duyuyordum ama yiyememiştim. Bugün Edirne ve tava ciğer için buradayım” diye konuştu.

Raffard'a ev sahipliği yapan Ciğerci Bahri Dinar da Raffard'ın kendi alanında çok meraklı ve araştırmacı olduğunu söyleyerek; “Edirne zaten son yıllarda yurtdışından gelen renkli kişiliklerle tanışmaya başladı. En son Rus Gurme gelmişti. Bugün de Pierre geldi. Yeni açılacak bir televizyon programı için çekimlere başladılar. Pierre zaten kendi dalında çok meraklı ve araştırmacı birisi, aynı zamanda bir gastronomi uzmanı. Bugün burada da tava ciğerini anlatacağız. Kendisi şu anda aslında pek bilmiyor tava ciğerini. Biraz sonra tadını aldıktan sonra tam bir profesyonel olacak. Kendisi öğrencilerine de anlatacağını söyledi, inşallah bir gün Paris'te tava ciğer yapma olasılığımız da yüksek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.