EDİRNE’YE GASTRONOMİ FESTİVALİ

Edirne Ticaret Odası ve Bulgaristan Haskova Ticaret Odasınca düzenlenen ilk Gastronomi festivali  üretici pazarında gerçekleştirildi. İlk kez gerçekleşen festivale Bulgaristan Haskova Ticaret Odası yöneticileri de katılırken, katılımcılardan tam not aldı.

EDİRNE’YE GASTRONOMİ FESTİVALİ

Edirne Ticaret Odası ve Bulgaristan Haskova Ticaret Odasınca düzenlenen ilk Gastronomi festivali  üretici pazarında gerçekleştirildi. İlk kez gerçekleşen festivale Bulgaristan Haskova Ticaret Odası yöneticileri de katılırken, katılımcılardan tam not aldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:22
EDİRNE’YE GASTRONOMİ FESTİVALİ

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Bulgaristan Haskova Ticaret Odası ile birlikte düzenlenen Avrupa Birliği projesi kapsamındaki Gastroloji Festivali her hafta pazar günü yapılan üretici pazarında gerçekleştirildi. Festivale  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı  Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Emre Alp, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu  Başkanı Özay Öztürk, Meclis Başkanı Fedai Canım, Edirneli ciğerciler, esnaflar ve  Bulgaristan Haskova’dan gelen misafirler katıldı.

Festival, Belediye Folklor ekibinin gösterisi ile başladı. Daha sonra söz alan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, “Festivalimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Bulgaristan ile karşılıklı oluşturduğumuz AB Projesi olan ilk kez yapılan festivale hoş geldiniz. Odamızca ilk kez gerçekleşen bu festival kentimizde düzenlenen festivallere bir ilave olarak her yıl düzenlenecektir.

 Bilindiği gibi Edirne’de birçok festival yapılıyor Bando ve ciğer festivallerimiz Kırkpınar’ımız  var. Festivale katıldığınız için teşekkürlerimi sunarım” dedi

Daha sonra Haskova Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Marko Arnavutov konuşmasında,“ Böyle bir festivale katılmak bizim için gurur meselesidir. Bu etkinliği düzenleyen Ticaret Odasına teşekkür ediyorum. Böyle festivalin ortaklaşa olarak devamını diliyorum” dedi.

Edirne Kadın girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan törende yaptığı konuşmasında, projenin kuruluşundan bu yana çalışmalar hakkında açıklama yaptı.  Kadın üretici pazarının oluşmasında etkin olan kuruluşlara teşekkür etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da projeye büyük destek verdiğini belirtti.

“SADECE KENDİ ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ SATIYORLAR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  festivale katılımcılara teşekkür ederek başladığın konuşmasında daha sonra şunları kaydetti, “ Edirne’de kadınlarımızın alın terinin emeklerinin olduğu bu üretici pazarına hoş geldiniz. Bundan iki buçuk yıl önce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Elmas Aslan bana geldi ve bir kadın pazarı açmak istediklerini söyledi.Bana pazar konusunu anlattı.Kendisinden üç talebim oldu birincisi köy kadınlarının dışında hiç kimsenin bu pazarda satış yapmayacağını,ikinci olarak pazarda sadece köylü kadınlarımızın ürettikleri ürünle olacaktı” dedi.

“KADINLAR KAZANDIĞINI CEBİNE KOYACAK”

Gürkan üçüncü olarak ise kadınların kazandıkları parayı kendi cebine koyacağını , kocasına vermeyeceğini belirterek; “Bu koşulları yerine getirdiğinizde pazarda izin veriyorum dedim. İki buçuk yıldır bu şartlar yerine geldi.İlk  olarak on kadınla başlayan kırsalın kadın pazarı şimdi yüzü aştı.Burada satılan ürünlere bakıyorum küçük sıkıntılar olsa da genelde kendi ürettikleri ürünleri pazarlıyorlar. Eskiden kadınlar erkeklerin yanında yardımcı olurdu. Bu pazarda ise kocalar eşlerinin yanında yardımcı gibi çalışıyor.Bu da gösteriyor ki, kadınlar eşlerine parayı vermiyor. Bunun için kadınları tebrik ediyorum” dedi.

“PAZARA YENİ BİR FORMAT VERİLMELİ”

İki buçuk yıldan bu yana devam eden pazara yeni bir format vermek gerektiğini belirten Gürkan, “Pazarda yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor.Bu anlamda da Edirne Ticaret ve Sanayi Odamız Bulgaristan Haskova ve Yanbol Ticaret Odası ile birlikte bu pazarı bir gastronomi pazarına döndürmeye başladı. Bu doğru bir yaklaşımdır. Ben pazarımızın kuruluşundan bu yana emeği geçen bütün arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.  Bu arada halkımıza da teşekkür ediyorum,onlar bu pazardan alışveriş yaparak yaşatılmasına katkı yapıyor.Bulgar dostlarımıza hoş geldiniz diyorum pazarımızın daha da zenginleşerek  devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Daha sonra pazara katılanlar müzik eşliğinde eğlendiler

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.