EDİRNE’YE GELDİLER CİĞERİMİZİ YEDİLER!

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nin son gününde Edirne Valisi Ekrem Canalp ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan beyaz önlük giyerek, tava ciğer pişirdiler.  Ayrıca festival kapsamında Saraçlar Caddesi’nde oluşturulan platformda vatandaşlara tonlarca ücretsiz tava ciğer dağıtıldı.

EDİRNE’YE GELDİLER CİĞERİMİZİ YEDİLER!

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nin son gününde Edirne Valisi Ekrem Canalp ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan beyaz önlük giyerek, tava ciğer pişirdiler.  Ayrıca festival kapsamında Saraçlar Caddesi’nde oluşturulan platformda vatandaşlara tonlarca ücretsiz tava ciğer dağıtıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Nisan 2019 Pazartesi 08:11
EDİRNE’YE GELDİLER CİĞERİMİZİ YEDİLER!

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslar arası Bando ve Ciğer Festivali oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Cuma gününden itibaren devam eden etkinlikler, dün Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen programla sona erdi. Dün gerçekleştirilen etkinlikler, Ciğerci Esnafının Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Saraçlar Caddesi’nde bulunan sahne önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Buradaki etkinlikler Ciğer Ustası Kazım Gilan’ın, Edirne Ciğerci Esnafı adına konuşma yapmasıyla başladı. Gilan, Edirne Tava Ciğeri’nin özelliklerini ve yapılışını vatandaşlara detaylı bir şekilde aktardı. 

BAŞKAN GÜRKAN: “HEM NİTELİK HEM NİCELİK GELİŞİYOR”

Sonrasında konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne her geçen gün daha da büyüyerek gelişiyor. Festivallerimizin hem niteliği hem de niceliği artarak büyüyor. Önümüzdeki hafta Edirne’ye Türkiye’nin dört bir yanından binlerce yurttaşımız Kakava ve Hıdrellez festivali için gelecekler. Bu yıl Kakava ve Hıdrellez festivalinde bir farklılığımız var. 5 Mayıs günü akşamüzeri Kakava ateşini yakıp gece kakavamızı kutlayacağız. 6 Mayıs’ta o gece Ramazanın ilk sahuru olması nedeniyle Valimizle birlikte gelen tüm misafirlerimizi tüm hemşerilerimizi Sarayiçi’nde Kırkpınar alanında o gece Ramazan’ın da ilk sahuruna davet ediyoruz. Orada Ramazan’a da hep beraber hoş geldin diyeceğiz. Dileriz ki; Hıdrellezin baharın bereketi Ramazan’ın bolluğuyla birleşerek şehrimizin ve ülkemizin önümüzdeki günlerde müreffeh, zengin ve sorunlarını çözmüş bir ülke ve şehir olmasını da sağlayacaktır.” dedi.

VALİ CANALP: “EDİRNE’Yİ CANLI TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Edirne Valisi Ekrem Canalp ise, “Kasım ve Aralık Ayı içerisinde Türkiye’de en fazla turistin geldiği il Edirne’ydi. Diğer aylara baktığımız zaman da bazı aylarda Antalya bazı aylarda İstanbul birinci ildir. Ama Edirne her zaman ilk üç il içersinde yer almayı başarmış olan bir ildir. Türkiye turizmi açısından da son derece kıymetli olan Edirne’yi geleceğe taşımak durumundayız. Geleceği de güçlü şekilde taşıyabilmek için festivallerimizle etkinliklerimizle yapacağımız değişik eğlencelerle Edirne’yi canlı, diri ve heyecanlı şekilde tutmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Canalp ve Başkan Gürkan, beyaz önlükleri giyerek ciğer tezgahının başına geçtiler ve una bulanan ciğerleri, kızgın tavaya atarak pişirdiler. Vali Canalp ve Başkan Gürkan pişirdikleri ciğerleri önce eşlerine ikram ettiler ve eşlerinden geçer not aldılar. Sonrasında yapılan acı biber yarışmasında 1’inci olan Aykut Pekkeskin, ağırlığınca yağ kazandı. Yarışmanın 2’ncisi Alpay Sargun, Edirne’de bulunan bir mağazadan hediye çeki, Yarışmanın 3’üncüleri Asya Doğan, Sibel Vardar ve Emre Uygun ise yine Edirne’de bulunan bir şekerleme mağazasından hediye çeki kazandılar. Daha sonra Saraçlar Caddesi’nde kurulan platformda, vatandaşlara tonlarca ücretsiz ciğer dağıtıldı. Ciğer dağıtımı sırasında kısa süre izdiham yaşandı. Sonrasında Saraçlar Caddesi’nde bulunan sahne üzerinde bando ekiplerinin mini gösterileriyle 9’uncu Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali son buldu.

Kerem Filiz

Son Güncelleme: 28.04.2019 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.