EDİRNE’YE SAĞLIK TURİZM OFİSİ AÇILACAK

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Edirne’ye bir sağlık turizm ofisi açma konusunda çeşitli girişimlerde bulunduklarını söyledi. Kalkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İnanıyoruz ki 3 büyük ilimizden sonra inşallah Edirne’mizde de bu ofisi açmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

EDİRNE’YE SAĞLIK TURİZM OFİSİ AÇILACAK

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Edirne’ye bir sağlık turizm ofisi açma konusunda çeşitli girişimlerde bulunduklarını söyledi. Kalkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İnanıyoruz ki 3 büyük ilimizden sonra inşallah Edirne’mizde de bu ofisi açmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ağustos 2019 Cumartesi 09:45
EDİRNE’YE SAĞLIK TURİZM OFİSİ AÇILACAK

Özellikle Balkanlardan yoğun talep alan Edirne’de, sağlık turizmiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Ekim ayında Sağlık Turizmi Trakya Sempozyumunun Edirne’de gerçekleştirileceğini söyledi. Kalkan ayrıca Edirne’ye sağlık turizm ofisi açma konusunda çeşitli girişimlerde bulunduklarını ve kısa zaman içerisinde Edirne’ye bu ofisi kazandıracaklarını da ifade etti.

“SAĞLIK TURİZMİ TRAKYA SEMPOZYUMU EDİRNE’DE YAPILACAK”

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Ekim ayında sağlık turizmiyle ilgili sempozyumun Edirne’de gerçekleşeceğini söyleyerek, “Sağlık turizmi çalışmaları Edirne özelinde yeni açılımlarla devam ediyor. Biz Edirne’de, Ekim ayının ilk haftasında Sağlık Turizmi Trakya Sempozyumunu gerçekleştireceğiz. Edirne’mizin sağlık potansiyeli açısından taşıdığı değerleri paylaşarak ülkemizin sağlık turizmi alanında hak ettiği payı alabilmesi için Edirne olarak da, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü olarak da Sayın Valimizin destekleriyle zengin bir sempozyum yapacağız.  Edirne’nin sağlık turizmi açısından Türkiye’deki önemini işlerliğe dönüştürebilmeyi amaçlıyoruz. Sempozyuma bütün Trakya’mızın katılacak ve çevre illerden il müdürlerimizi de davet edeceğiz. Özel, üniversite ve kamu hastanelerinin yanı sıra sağlık turizmiyle ilgili paydaş kuruluşlar da katılım gösterecek.” dedi.

“İNŞALLAH SAĞLIK TURİZM OFİSİNİ AÇACAĞIZ”    

Kalkan, Edirne’ye bir sağlık turizmi ofisi açma konusunda görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanemiz, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizde sağlık turizmi akreditasyon belgeleri var. Bu hastanelerimizde, uluslararası hasta sağlık birimimiz var. Özellikle Sultan 1. Murat Devlet Hastanemizde 7 dilde tercümanlık hizmeti veren bir birimimiz var. Sağlık turizmi için de bu dönem, bu birimimizi geliştirerek bir servis teşrifine de başlamış durumdayız. Böylelikle gelen hastaların kendi dilleriyle, yanlarına tercümanlar eşlik ederek, özellikle Balkanlardan gelecek hasta potansiyelini Edirne olarak karşılamak istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı inşallah arttırarak sürdüreceğiz. Bu konuda Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi, Bakanlığımız bünyesinde genel müdürlük olarak çalışmalarına hız veriyor. Onların da destekleriyle Edirne’nin bu sağlık turizmi yapma konusundaki aktif isteğini değerlendirerek, büyük illerimizden sonra burada da bir sağlık turizmi açma konusunda görüşmelerimiz oldu. Bunun neticesinde de, inanıyoruz ki 3 büyük ilimizden sonra inşallah Edirne’mizde de bu ofisi açmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

“HER GEÇEN GÜN ARTAN BİR TALEP VAR”

Kalkan, özellikle Balkanlardan ilimize artan bir talep olduğunu dile getirerek, “Edirne’de sağlık turizmi konusunda devamı gelmeyen çalışmalar olmasın diye, Edirne’nin bu konudaki güzelliğine gölge düşürmeyecek bir çaba gösteriyoruz. Sayısal olarak Balkanlardan ilimize giderek artan bir talep var ama bu henüz istediğimiz yerlerde değil. Zaten hem ofis çalışmamız, hem sempozyumu burada gerçekleştirmemiz bir anlamda Edirne’nin hak ettiği yeri bir an önce yakalayabilmesi için. Hem kalite ve teknoloji donanımımız, hem de sağlık hizmetleri verme kapasitesi açısından ülkemizin geldiği yer ortada. Bir de Edirne’nin de özel olarak bu konudaki potansiyeli ortada.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.