“EDİRNE’Yİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz ve parti yöneticileri, Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef’i ziyaret ederek projelerini anlattılar.

“EDİRNE’Yİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz ve parti yöneticileri, Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef’i ziyaret ederek projelerini anlattılar.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Aralık 2018 Perşembe 08:52
“EDİRNE’Yİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz, Gençlik Kolları Başkanı Bayram Berkcan Malgaz ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nil Sirel Öztürk, gazetemizi ziyaret ederek projelerini anlattıar.

Ziyaretinde Edirne’nin sorunlarını çözmek amacıyla hazırladığı projeleri açıklayan AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz,   Altyapı, otopark, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, Saraçlar Caddesi, Kaleiçi semti ve festivaller ile ilgili düşüncelerini açıklayan Uymaz, tarihi belediye binasını Atatürk Evi ve Bülbül Adası’nı eğlence merkezi yapacağını söyledi.

“BECEREMEZLER”

Mevcut yönetimin alt yapı sorununu çözemeyeceğini iddia eden Uymaz, “Altyapıyı yüzde 100 yapacağız ama mevcut yönetim devam ederse altyapının olmasına imkan yok. Çünkü beceremezler. Altyapı çok büyük bir iş değil ama çok kolay bir iş de değil. Altyapıyı vaat olarak söylemek bence utanç verici bir şeydir. Altyapının şimdiye kadar Edirne’de yapılması lazımdı. Bizi, altyapı ile ilgili oyaladılar, referandum yaptılar. Referandum yapmaya devam etsinler. Bütün araştırmalarda da şu anda Edirne’de en önemli sorunun altyapı olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar altyapının gelmemesi Edirne için utanç verici bir durumdur.” Dedi.

“ÇOK KATLI BİR OTOPARK YAPACAĞIZ”

Edirne’nin otopark sorununu çözeceklerini belirten Uymaz, “Edirne’de esnaf ve çarşı bazlı bir çalışma yapmak istiyoruz. Otopark, Edirne için çok büyük bir sorun. Ayşekadın’a, Kıyık’a, nereye gidersen git otopark sorunu var. Kıyık’ta en çok kavga otopark sorunundan çıkıyor. İnsanları merkeze çekmek istiyorsak otopark sorununu çözmemiz gerekiyor. Özellikle Ağaç Pazarı Caddesi’nde otopark için belirlediğimiz bir yer var. Çok katlı bir otopark yapacağız. Meteoroloji’nin olduğu yeri acil olarak alıp 100 araçlık otopark haline dönüştürmemiz gerekiyor. Gazimihal’in oradaki lojmanların da olduğu yeri alarak değerlendireceğiz. 25 Kasım Stadı’nın altının otopark olabileceğini düşünüyoruz. Üstünü de millet bahçesi olarak gezi alanı yapmak istiyoruz.” Diye konuştu.

“BÜYÜK PROJELERİMİZ DE VAR”

Ziyaretlerinin devam edeceğini aktaran Uymaz,  “Edirne için ufak dokunuşlarımızın olacağı gibi büyük projelerimiz de var. Bunları insanlara anlatıyoruz. 1 Ocak’ta Seçim Koordinasyon Merkezi’miz açılacak ve ziyaretlerimiz bir program dâhilinde olacak. Bu program açıklanana kadar da ziyaretlerimize devam edeceğiz” Dedi.

“İKNA ETMEYE BİLE GEREK YOK”

“İnsanların gözlerindeki değişim isteğini görüyorum. 35 senedir Kaleiçi’ndeyim. Özellikle tarihi doku ile ilgili belediyeler ve kalkınma ajansları İstanbul’da Eminönü’nü, Vefa’yı ayağa kaldırdılar. Şu anda hepsi ihya oldu. Bunu Edirne’de neden yapamayalım? Yapacağız da. 31 Mart Yerel Seçimleri için insanları ikna etmeye bile gerek yok. İnsanlar Selimiye’nin önünde zaman geçirmek istiyorlar. Özellikle bahar ve yaz aylarında insanlar orada vakit geçiriyorlarmış. Edirne’de yeşil alanlarla ilgili çok büyük ihtiyaç var. İnsanlar vakit geçirebilecekleri bir yer istiyorlar.” Dedi.

“UYDURUK ŞEYLERLE UĞRAŞMAYACAĞIZ”

Festivallerin en güzelini yapacaklarını belirten Uymaz, “Uyduruk şeylerle uğraşmayacağız. Festivallerin en büyüğünü ve güzelini yapacağız. Edirne’yi festivaller şehri yapacağız. Bunun üzerine yıllardan beri bazı festivaller geliştirildi. Edirne’deki ciğerciler bizim baş tacımızdır, turizm elçilerimizdir. Ama ciğercilere bir festival yapıyorsun, sadece protokol katılıyor. Halkın olmadığı festival, festival değildir. Halkla beraber olacağımız bir festival içerisinde olmalıyız. İnsanların gözünü boyayacağımız, uyduruk projelerden uzak durmamız lazım. Edirne’nin kalıcı projelere ihtiyacı var. İnsanların Aqua Park, Meriç’te sandalların hizmet vermesi gibi istekleri var. Biz ise daha altyapıyı konuşuyoruz.”Dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL, MUHTAR BİLE OLAMAZ”

Yollardaki çukurlara değinen Uymaz, “Margi’den polis lojmanlarına giden yolda bir çukur var. Bu çukurda devamlı su birikintisi var. Eğer bir belediye başkanı o su birikintisinden rahatsız değilse, belediye başkanı değil, muhtar bile olamaz. Edirne’de açılan bir çukur. Belediye başkanının kapanmayan bir çukurdan özellikle bir derdi olacak. Edirne Belediye Başkanı söylüyor, Belediye Başkan Yardımcıları söylüyor ama çukur hâlâ duruyor. İnsanları yıldırana kadar duruyor. İnsanlar, fikirlerinin alınmamış olmasından dolayı şikâyetçiler. Öyle bir duruma gelmiş ki, ‘Beraber yöneteceğiz’ dediğimizde insanları inandıramıyorsun. Belediye, insanları ağırlayıp uğurlama mekanizması değil. İnsanların, belediye başkanını periyodik olarak görmesi lazım. Her yerde olmamız lazım. Belediye başkanı, ‘yapın’ dediğinde ertesi gün yapılması lazım. Başkan işi yaptıramadıktan sonra niye orada duruyor? Hareket kabiliyeti kaybolduğu için işin içinde hep düşünce var” Dedi.

“BELEDİYE BİNASINI DEĞİŞTİRECEĞİM”

Belediye binasını değiştireceğini de anlatan Uymaz, “Orada çalışan insanlar bu işi biliyorlar. Sadece motivasyonlarını artıracağız. Bizim çalışma tempomuza ayak uyduramayan bankamatik işçileri zaten kendileri bırakacaktır. Ama bizim belediye işçileriyle beraber bir şeyler yapmamız lazım. O yüzden belediye binasını değiştireceğim. Belediye çalışanları ile birlikte olmamız lazım. Belediye başkanını görmeyen çalışan var. İnsanlar ısıtıcılarla ısınıyorlar. Bir insanı ısıtıcı ile ne kadar motive edersin? Belediye binasını RYS Hotel’in karşısındaki Özel İdare’ye taşıyacağız. Daha sonra da acil bir şekilde DSİ’nin olduğu yeri alacağız. Belediyenin kasasından 1 TL çıkmadan yeni belediye binasına kavuşmuş olacağız. Belediyenin düğün salonu, konferans salonu, misafirhanesi, her şeyi olacak. DSİ nereye giderse gitsin. Çünkü DSİ, bu güne kadar Türkiye’de en çok kamulaştırma yapan kurum. Kendine bir yer bulacaktır. Mevut belediye binasını da Atatürk Evi yapacağız. İnsanlar için turizme açacağız. İnsanların zaman geçirdikleri, çay ve kahve içtikleri bir yer haline getireceğiz. Kırklareli’nde, Gaziantep’te, birçok yerde Atatürk Evi var.” Dedi.

Barış Karapaça

Son Güncelleme: 12.12.2018 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.