EDİRNE’Yİ TEMİZLİYORUZ KAMPANYASI

Dünya Temizlik Günü nedeniyle  Edirne’de temizlik kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Edirne Belediyesi ve demokratik kuruluşlar destek verdi

EDİRNE’Yİ TEMİZLİYORUZ KAMPANYASI

Dünya Temizlik Günü nedeniyle  Edirne’de temizlik kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Edirne Belediyesi ve demokratik kuruluşlar destek verdi

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Eylül 2018 Pazartesi 09:06
EDİRNE’Yİ TEMİZLİYORUZ KAMPANYASI

Dünya Temizlik Günü  nedeniyle çevre temizliği gerçekleştirildi. Temizlik, Atatürk Anıtı önünden başladı. Temizlik Kampanyasına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Selçuk Çakır, Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren  ve bazı dernek temsilcileri katıldı.

Temizlik  kampanyası başlama öncesi bir konuşma yapan Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren, şunları kaydetti, “Bugün Dünya Temizlik Günü. Bugün 150 ülkede İnsanlar sokaklara çıkıp kentlerine sokaklarını temizliyor. Biz de Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği olarak, “Edirne’yi temizliyoruz.” kampanyasını başlattık. Bu kampanyada bize destek olan, kurumlar şunlar Edirne Tabip Odası,Doğa Sporları Kulübü,Makine Mühendisleri Odası,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,Atatürkçü Düşünce Derneği,AKUT,Edirne Belediyesi Edirnespor Kulübü  Futbol Takımı Engelli dernekleri Bakkallar Odası, TEMA,Bahçeşihir Koleji, Filiz Okulları,Tüm Yerel Sen,Edirne Turizm ve Tanıtım Derneği, muhtarlarımız ve Edirne Kent Konseyi kampanyaya destek verdi. Edirne’yi çok kirlettik. Sokaklarımız deniz kıyılarımız çöplerle dolu,Piknik yerlerimiz, denizlerimiz çok kirli” dedi.

BİZ TEMİZLEMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Bu kampanyayı çevreyi temizlemek için başlattıklarını, bu amaçla yola çıktıklarını belirten Eren, “Kısa sürede Edirne’yi temizlemek mümkün değil.Amacımız farkındalık oluşturmak, çevreyi kirletmememizi  gereken bir çalışma başlatıyoruz. Bu temizlikten sadece belediye sorumlu değil. Bizler de evimizin,işyerimizin önünü temiz tutmalıyız.  Bunu sağlarsak gerçek yurttaş olacağız. Biz bu çalışmanın ardından  kirlenmeyi önleyici çalışmalar, kaynağında plastikleri azaltma çalışmaları, poşet kullanımına karşı alternatif kesekağıdı çalışmaları,Kumaş torba çalışmalarını gündeme getireceğiz.Tek kullanılan ürünler çevremizi kirletiyor. Onları geri dönüştürecek ortamlara bırakalım. Herkese teşekkür ediyorum. Edirne Belediyesi bize destek verdi Başkanımız Recep Gürkan beye teşekkür ediyoruz.biraz sonra Kaleiçine dağılacağız.Planlı bir kampanya olacak. Buradan Tunca kıyısına Nikah Salonunun yanına  gideceğiz.Çöplerimizi belirlenen yere bırakacağız. Oradan Tunca kıyısında temizlik yapacağız. Sonra Klasik müzik konserimiz olacak.

Devamında da  Süvari Köprüsünde bir müzik etkinliğimiz  var” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.