EDİZ ÜN, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Geçtiğimiz günlerde CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Ediz Ün CHP Edirne Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

EDİZ ÜN, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Geçtiğimiz günlerde CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Ediz Ün CHP Edirne Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Mayıs 2018 Salı 09:08
EDİZ ÜN, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP Edirne İl teşkilatı, Ediz Ün’ün CHP Edirne Milletvekili aday adaylığını açıkladığı toplantıda bir araya geldi.

Aday adaylığını açıklayan Ediz Ün 18 yaşında CHP’ye üye olduğuna değinirken “Almadığım görev, çalışmadığım alan kalmadı diyebilirim. Edirne’nin yetiştirmiş olduğu en önemli siyasetçilerden Sayın Recep Gürkan’a hem milletvekilliğinde hem de belediye başkanlığında danışmanlık yapma onuruna eriştim. En son merkez ilçe başkanı olarak görev yaptım. Baskın seçimin ötesinde acil seçim kararı alındı. Dolayısıyla benimde kendi adıma acil bir karar almam gerekti. Merkez ilçe başkanlığından istifa ederek şu anda huzurunuzda CHP Edirne Milletvekili aday adayı olarak karşınızdayım. Ben CHP’ye üye olurken ilerde iyi bir yerlere gelebilir miyim diye hiç düşünmedim. Ülkeme nasıl hizmet ederim diye düşündüm.” Diye konuştu.

“CHP KALKINMA PROJELERİYLE BU ÜLKEYİ TEKRAR AYAĞA KALDIRACAK”

“Ben yıllarca asgari ücretle çalışmış bir kardeşinizim” diye konuşmasına devam eden Ediz Ün “Asgari ücretin ne demek iyi olduğunu çok iyi biliyorum.  Açlık sınırında maaş almış bir kardeşiniz olarak asgari ücretin insanca yaşam noktasına gelmesi için bunun mücadeleni vermek için adayım. Ben ziraat mühendisiyim, çiftçiyim. Tarım politikası olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Büyük baş, tohum ithal en sonunda samanda ithal etmeyi başardık. İflas eden bir tarımda, tarım yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Bu ülkenin üreten bir ülke olması için adayım. Bu ülkenin tarım konusunda Hollanda’dan daha yüksek milli gelire ulaşması için adayım. Babam bir emekli, emeklinin ne şartlarda geçindiğini çok iyi biliyorum. CHP de bunu çok iyi biliyor. Şimdi mevcut iktidar bizim projelerimizi çalarak bunları uygulamaya çalışıyor. Bu projeleri uygulayacak biziz.  Emeklileri insanca yaşam şartlarına ulaştıracak mücadeleyi vermek için adayım. Ekonomi almış başını gidiyor fazla detaya girmeye gerek yok. Şimdi böyle bir ülkenin yönetimini alacağız ama CHP kalkınma projeleriyle bu ülkeyi tekrar ayağa kaldıracak. Bende Edirne’nin nefiri olarak mücadele etmeye devam edeceğim. 25 Haziran’da da aydınlık bir Türkiye’ye uyanacağımızdan hiçbir şüphem yok. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerini canım pahasına sahip çıkmak için adayım. Sizlere bir sözde vermek istiyorum. Rahmetli babamdan aldığım bayrağı onurla gururla taşıyıp en sonunda da oğluma teslim edeceğime hepinizin huzurunda söz veriyorum.” Dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.