Efendimizin izinde bir gençlik

Anadolu Gençlik Derneği'nin bu yıl beşincisini düzenleyeceği Ortaokul Öğrencileri Efendimizin İzinde ve Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması için kayıtlar devam ediyor.

Efendimizin izinde bir gençlik

Anadolu Gençlik Derneği'nin bu yıl beşincisini düzenleyeceği Ortaokul Öğrencileri Efendimizin İzinde ve Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması için kayıtlar devam ediyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Kasım 2017 Çarşamba 10:10
Efendimizin  izinde bir gençlik

    Yarışmayla ilgili yazılı bir açıklama yapan AGD Edirne Şubesi Liseler Komisyonu Başkanı Uğur Tonkaz ve Ortaokullar Komisyonu Başkanı Alim Çelebi şunları kaydetti:
    "Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) hepimiz için en güzel örnektir. Bütün yönleriyle ümmetin hayatına örnek olmuştur. İyilikte, yardımda, cömertlikte, infakta, sevgide, mazluma kucak açmada, zalimin zulmüne engel olmakta, yardımda, ailesine ve ev işlerine yardım etmesinde, ticari dürüstlüğünde canlı örnek abidesi olarak karşımızda durmaktadır. 
Yarattığı insanı bütün yönleriyle en iyi bilen Rabbimiz, örnek alacağımız modeli yaratmış, eğitimini vermiş "And olsun ki Allah'a ve ahirete kavuşmayı uman Allah'ı çokça zikreden kimseler ve sizler için Allah'ın resulü en güzel örnektir.” (Ahzab 21) ayetiyle kulların Deneme Bonusu dünya hayatında rehberini bildirmiştir.
    Efendimizin izinde bir gençlik olarak O'nun hayatını, ahlakını örnek almak için gayret gösteriyoruz. Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz, insanlık için eşsiz bir örnek olan Peygamber Efendimiz'i (sav) daha da yakından tanıma fırsatı bulacak. Bu yarışmanın en güzel hediyesi de Kutlu Nebi'nin karakterinden izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmak olacaktır. Yarışmanın organizasyonunda görev alacak olan gönüllüler için de en güzel mükâfat, böyle bir hayra vesile olabilmektir. Bu münasebetle ortaokul ve lisede okuyan tüm öğrencilerimizi bu sınava katılmaya davet ediyoruz."
    Siyer-i Nebi Yarışmasının soruları ortaokul öğrencileri için, “Son Peygamber Hz. Muhammed” lise öğrencileri için de “Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz.Muhammed (s.a.v.)” isimli kitaptan hazırlanacak. Sınava başvuran öğrencilere bu kitaplar, AGD Edirne Şubesi tarafından ücretsiz dağıtılacak.
    Başvuruların www.efendimizinizinde.com web adresi üzerinden yapılacağı sınav, 09 Aralık 2017 Cumartesi günü, Türkiye'nin bütün illerinde düzenlenecek ve dereceye girenlere de çeşitli hediyeler verilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.