EGD’DEN, SAĞLIĞIMIZI KORUYANLARA PLAKET

Edirne Gazeteciler Derneği, Kovid-19 sürecindeki canla başla çalışan kurumların yöneticilerine plaket verdi.

EGD’DEN, SAĞLIĞIMIZI KORUYANLARA PLAKET

Edirne Gazeteciler Derneği, Kovid-19 sürecindeki canla başla çalışan kurumların yöneticilerine plaket verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Ağustos 2021 Çarşamba 06:25
EGD’DEN, SAĞLIĞIMIZI KORUYANLARA PLAKET

Edirne Gazeteciler Derneği (EGD), Kovid-19’la mücadele sürecinde canla başla çalışan, kamu kurum ve kuruluşları adına yöneticilerine törenle plaket verdi.

Devlet Konukevinde düzenlenen törende Konuşan Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı, büyük bir özveriyle, hayatlarını da riske atarak hizmet veren tüm çalışanlar adına, onları temsilen yöneticilere ‘minnet’ plaketi takdim edeceğini dile getirdi. Plaket vermenin kendilerinin yaptıkları karşısında yeterli olmayacağının bilincinde olduğunu da dile getiren Sarılarlı, “Plakete Teşekkürler yazdırmamız nasıl bize yetmeyip, minnettarız olarak değiştirdikse, sadece plaket değil bundan sonra bu kişilere tüm toplumun yaptıkları hizmetleri hatırlayarak gereken önem ve saygıyı daha da fazlasıyla göstermesini diliyorum” dedi.

Türkiye'de ilk Covit-19 vakasının 11 Mart 2020 günü açıklandığını da hatırlatan Sarılarlı, “İlk ölüm ise 15 Mart 2020'de gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan 2020'de koronavirüs vakalarının tüm Türkiye'ye yayıldığını açıkladı. 1 Ağustos 2021 itibarıyla Türkiye'de koronavirüs ile enfekte olmuş toplam hasta sayısının 5 milyon 747 bin 935 olduğu iyileşen hasta sayısının 5 milyon 459 bin 899 ve ölen hasta sayısının toplam 51 bin 428 kişi olduğu bildirildi” dedi.

Pandemi sürecinde canla başla mücadele eden kurumlara teşekkür eden Sarılarlı, “Neden plaket verdik?” sorusuna da şu cevabı verdi:

“Edirne Valisi Ekrem Canalp'e pandemi süresince bugüne kadar valilik bünyesinde ve bağlı kurumlarda gerçekleştirilen hizmetler ile buralarda görev yapan tüm çalışanlar adına ve kendisinin organizasyonun Edirne'de başı olarak gösterdiği üstün çalışma azmi ve kararlılığından dolayı,

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a, Edirne Belediyesi'nin tüm imkanları ile pandeminin en az zararla atlatılması gayretlerindeki çabaları ve pandemi ortamında Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapılmasındaki kararlılığından ötürü, tüm belediye çalışmalarını da temsilen,

Trakya Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'a üniversite hastanesinin Edirne ile ile her alanda kurduğu köprülerin pandemi süresince de sağlık alanında sürdürülmesi, pandemi ile ilgili bilimsel açıklamalar ve çalışmalardaki üstün başarılarını dikkate alarak, hocamızın istekli ve özverili çalışma temposuna uymuş tüm Trakya Üniversitesi çalışanlarını da temsilen,

Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sayın Mustafa İshak Yıldırım'a, ilimizdeki tüm hastanelerde görev yapan tüm sağlık çalışanlarını, en uzak yerlere kadar gidip evlerde sağlık hizmeti veren fedakar insanları temsilen,

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun'a,  bırakın çalışmayı, oturup, durmanın bile çok zor olduğu hastanelerde giydikleri koruyucu kıyafetler, yüzlerindeki kat ve kat maskeler ve ayaklarındaki tıbbi çizmelerle hayat kurtarma çabasındaki hekimlerimizi temsilen,

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Uygar Güler'e, yazılan ilaçları 7 gün 24 saat esasına göre hastalara verme gayreti ile tehlikelere karşı kesintisiz hizmet sağlayan tüm eczacılar ve eczane çalışanları adına,

Edirne Aile Sağlığı Elemanları Derneği Başkanı Filiz Birtane'ye, insanlarımızın en kolay şekilde ve ilk tercih olarak başvurdukları ve artık aileden birisi olarak kabul ettikleri vefakâr dostlarımız aile sağlık merkezlerinde görevli tüm çalışanlar adına,

Plaket vermedeki bir amacımızda bu değerli kişileri bir kes daha gündeme getirmek ve insanlara pandeminin devam ettiğini yaşanan zorlukların yenilenmemesi için yetkililerin söylediklerine uyulması vurgusunu yapmaktı.”

TÜM MESAİ ARKADAŞLARIM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Edirne Valisi Ekrem Canalp plaket töreninde yaptığı konuşmada; “Bu ödülü pandeminin başladığı günden bu yana başta sağlık personelimiz olmak özere tüm kamu kuruluşlarında aşkla, şevkle büyük bir özveri ile kendinden ödün de vererek çalışan tüm arkadaşlarım adına alıyorum. Pandemide tüm kamu kurumlarında emeği geçen kim varsa, Edirne Valisi olarak rekor düzeyde takdirname ile ödüllendirdik. Sağlık Müdürlüğümüzde 2 bin 454 personelimiz takdirname aldı. Bunların içerisinde doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz, diş hekimlerimiz, ve hizmetlilerimiz de var. Aynı zamanda İl Özel İdaresi ve Belediyelerimizde görevli işçi, memur ve görevli tüm arkadaşlarımız hafta içi hafta sonu, kar, yağmur, gece gündüz demeden ihtiyaç duyulan dezenfekte hizmetlerini verdiler. Ben bu plaketi onlar adına alırken kendilerine özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

EDİRNE’DE ALINAN KARARLAR ÖRNEK OLDU

Belediye Başkanı Recep Gürkan, törende yaptığı konuşmada, Edirne’de alınan Hıfzısıhha kararlarının birçoğunun Türkiye geneline yayıldığını hatırlatarak, “Bu süreçte görevi başında vefat eden, şehit olan bütün sağlık çalışanlarını, bütün emekçileri bir kez daha rahmetle ve şükranla yad ediyorum” şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu adına plaketi alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da Trakya Üniversitesinin sağlık çalışanları başta olmak üzere uzmanlık alanlarında katkı sunan tüm öğretim elemanlarıyla yaşanan süreçte mücadeleye destek verdiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım da tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun plaketi yaşan süreçte kaybedilen rahmet, minnet ve şükranla andığım sağlık çalışanlarına, sahada filyasyon ekiplerine, aşılama ekiplerine, gecesini gündüzüne katan yataklı tedavi kurumlarında Kovid-19 hastalarının tedavisiyle uğraşan tüm meslektaşları adına kabul ettiğini söyledi.

Edirne Eczacı Odası Başkanı Uygar Güler plaketi pandemide kaybettikleri üyeleri Süreyya Zıpkınkurt ve Tevfik Fikret Atılgan başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları adına aldığını dile getirdi.

Yavuz Göktaş

Son Güncelleme: 17.08.2021 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.