"EGEMENLİĞİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN"

Egemenliğimizin 100 yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “El ele, el birliğiyle nice 100 yıllara. Yaşasın Türkiye Cumhuriyet’i; var olsun Mustafa Kemal Atatürk ve fikirleri. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” dedi.

"EGEMENLİĞİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN"

Egemenliğimizin 100 yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “El ele, el birliğiyle nice 100 yıllara. Yaşasın Türkiye Cumhuriyet’i; var olsun Mustafa Kemal Atatürk ve fikirleri. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Nisan 2020 Perşembe 06:09
"EGEMENLİĞİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirnelilerin ve tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Bu yıl ayrıca egemenliğimizin 100. yılının da kutlandığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Sevgili Edirneliler; Kıymetli çocuklarımız; bundan tam 100. Yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir’ dediği günün yıldönümü. 23 Nisan TBMM’nin, yani egemenliğin bizatihi kullanıldığı yerin, açılışının yıldönümü. Cumhuriyet’in kuruluşuna giden ilk taşların döşendiği gün. Ve O büyük insanın; O dehanın, O liderin dünyada bütün çocuklardan önce Türk çocuklarına armağan ettiği, Çocuk Bayramı’nın yıldönümü. Milli Egemenliğin 100. Yılını kutladığımız bu günde; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Çocuklarıyla beraber bütün dünya çocuklarına armağan ettiği bugünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. El ele, el birliğiyle nice 100 yıllara. Yaşasın Türkiye Cumhuriyet’i; var olsun Mustafa Kemal Atatürk ve fikirleri. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Edirne Valisi Ekrem Canalp'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu sözlere yer verdi; "O gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelleri atılırken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız unutulmamış, onlara karşı duyulan güvenin bir ifadesi olarak bu bayram tüm çocuklarımıza armağan edilmiştir.

Geleceğimizin Teminatı Kıymetli Çocuklarımız;

Ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır.

İnanıyorum ki; her yıl coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Meclisimizin kuruluşunun 100. yılında daha da coşkulu kutlayacağız. İçinde bulunduğumuz zor zamanlar bizi bundan alıkoyamayacaktır.

Kıymetli Veliler, bu süreçte bu coşkuyu çocuklarımızla birlikte yaşayın, bayramı evinize, balkonlarınıza, şehrimize getirin. Kadim milletimizden aldığı güçle devletimiz, sizlerin daha güzel, daha sağlıklı, daha güvenli yarınlara ulaşmanız için var gücüyle çalışmaktadır. Unutmayın ve inanın, birlikte kutlanacak nice güzel bayramlarımız bizleri bekliyor.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.