EĞİTİM İŞ, GENEL KURULUNU YAPTI

Eğitim İş Edirne Şubesi 6.olağan genel kurulu Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneğinde yapıldı. Genel kurula Genel Başkan Orhan Yıldırım da katıldı. Yapılan seçimde Murat Akça’nın hazırladığı yönetim kurulu seçildi. Yeni yönetim önümüzdeki günlerde görev dağılımı yapacak.

EĞİTİM İŞ, GENEL KURULUNU YAPTI

Eğitim İş Edirne Şubesi 6.olağan genel kurulu Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneğinde yapıldı. Genel kurula Genel Başkan Orhan Yıldırım da katıldı. Yapılan seçimde Murat Akça’nın hazırladığı yönetim kurulu seçildi. Yeni yönetim önümüzdeki günlerde görev dağılımı yapacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Haziran 2021 Pazartesi 06:04
EĞİTİM İŞ, GENEL KURULUNU YAPTI

Eğitim İş Edirne Şubesi 6. Olağan Genel kurulu Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğinde yapıldı. Divan Başkanlığına Hüseyin Çakıcı yazmanlığa Ünal Ermez ve Selçuk Üstün getirildi. 212 delegesi olan sendikanın genel kurulu saygı duruşu ve istiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar açılış konuşmasını yaptı.

Ardından konuşan Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım yaptığı konuşmada, sendikalarının kurulduğu günden bu yana Türkiye’de eğitim alanında yaşanan her sorunu, çözümü ile beraber kamuoyuyla paylaşan bir sendika olduğunu dile getirdi.

Çocuklarımızın geleceğiyle en doğru, en iyi, en güzel olan ne ise onun kavgasını verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini dile getiren Orhan Yıldırım, şunları söyledi:

“Eğitim İş Sendikası kurulduğu günde bu sendika tutmaz, yeni bir sendikaya ne gerek var, var olanlar zaten götürüyor. Yeni bir adım atmaya gerek yok dendiğinde bizler Türkiye’nin çocuklarının geleceği için ülkemizin gelecek nesillerindeki geleceğimiz için Eğitim İş Sendikası’nın tüzük ve amaçları doğrultusunda, ilkeleri doğrultusunda doğru bir mücadele yapmanın olmazsa olmaz olduğunu gittiğimiz her yerde, yazılı ve görsel basında ifade ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bir buçuk yıla ulaşan pandemi sürecinde 18 milyon Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki öğrencimiz, 8 milyona ulaşan üniversitelerdeki öğrencilerimiz, her ikisi birden yaklaşık 25 milyon öğrencimiz dünyanın farklı ülkelerinde, eğitim öğretim süreçleri yüz yüze aşamalı da olsa devam ederken, Türkiye’de ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı’nın YÖK’ün ve tabiki tek adam olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ve tek adam olan Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanlış yönlendirmeleri, süreci yanlış okuması, yanlış talimat vermesi, alt bürokratlarının liyakatsız olması, torpille atanması sonrasında yaşanan tüm olumsuzlukların faturası çocuklarımıza çıkmıştır.

İlkokul 1’e başlayan 3 ay eğitim alan çocuğumuz, Eylül Ayı’nda ilkokul 3’e başlayacak. Okuma yazmayı öğrenememiş, milyonlarca çocuğumuz var. Temel matematik derslerini öğrenememiş milyonlarca çocuğumuz var. Devletin anayasal görevi olan tüm çocuklarımıza eğitim öğretimin tüm gerekleri, devlet ve devleti idare eden hükümet tarafından verilmesi gerekirken bedava, ne yazıkki bunu ne Milli Eğitim Bakanlığı gerçekleştirebilmiş, ne üniversite yönetimleri gerçekleştirebilmiş. Elbetteki böyle bir kriz döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’na ek bütçe vermeyen Cumhurbaşkanlığı da bu işten en baştan gelen sorumlu makam olarak karşımızda duruyor.”

Konuşmaların ardından seçime geçildi. İki liste gidilen seçimde Yönetim Kurulu’nun Murat Akçay, Gonca Saygın, Erhan Toprak, Hilal Seçkin Karaca, Emre Kurtça, Güngör Gerey’den oluştuğu liste seçimi kazandı.

Eğitim İş Edirne Şubesi’nin ilk açıklaması ise Murat Akça’dan geldi. Akçay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Yeni Yönetim kurulu olarak devraldığımız bayrağı gururla taşımaya ve daha da ileriye götürmeye gayret edeceğiz, Yaşasın Eğitim İş, tüm destek olan dostlara çok teşekkürler sizlerin bize güveni bizim itici gücümüz olacak” dedi.

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.