EĞİTİMCİLERE ‘MAZERET YOK’ DERSİ

Öğretmen ve öğretim üyelerinin mesleki yeterliliklerinin artırılması amacıyla Dr. Şaban Kızıldağ’ın hazırladığı “Mazeret yok” adlı konferansta Kızıldağ, katılımcılara Türk milletinin kendine has özelliklerini yaşamdan örnekler vererek anlattı.

EĞİTİMCİLERE ‘MAZERET YOK’ DERSİ

Öğretmen ve öğretim üyelerinin mesleki yeterliliklerinin artırılması amacıyla Dr. Şaban Kızıldağ’ın hazırladığı “Mazeret yok” adlı konferansta Kızıldağ, katılımcılara Türk milletinin kendine has özelliklerini yaşamdan örnekler vererek anlattı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Eylül 2018 Salı 09:04
EĞİTİMCİLERE ‘MAZERET YOK’ DERSİ

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Uluslararası Danışman, Eğitimci, Koç ve Yazar Dr. Şaban Kızıldağ’ın hazırladığı “Mazeret yok” adlı konferans Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meriç Konferans salonunda gerçekleştirildi. Öğretmen ve öğretim üyelerinin mesleki yeterliliklerinin artırılması amacıyla düzenlenen konferansta Kızıldağ, katılımcılara Türk milletinin kendine has özelliklerini yaşamdan örnekler vererek anlattı. "Çılgın Türkler" olarak adlandırılan Türklerin bu çılgınlıklarını, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında gösterdiğini hatırlatan Kızıldağ, 15 dakikada internetten "tank nasıl durdurulur"un öğrenildiğini, levye ile helikoptere karşı gelenler olduğunu vurguladı. Stand-up gösterisi şeklinde konferans veren Kızıldağ, katılımcıları hem eğlendirdi, hem de bilgilendirdi.

 Hz. Ali’nin “mazeret insanın kendine söylediği en büyük yalandır”  sözüyle konuşmasına başlayan Kızıldağ, “Bütün kitaplar insanları en mükemmel varlık olarak tarif ediyor. Mademki mazeret en büyük yalan. Mademki mazeret en büyük yalan o zaman bilgiyi üretmek için. Dünyayla rekabet etmek için mazeret yok diyoruz.” Dedi.

Kızıldağ,  ‘Mazeret yok’ adlı konferansın bugüne kadar 2 milyon kişi tarafından izlenme ve dinlenme fırsatı bulan bir program olduğunu belirterek, “Bir programdan ziyade bir felsefeden bahsediyoruz. Toplum olarak çok sığındığımız bir bela var. Dünyayla rekabet edebilmek için, bu beladan kurtulmamız gerek. Bu belanın adı ‘mazeret’. Genelde konuşmalarımızın başlangıçlarında ‘Zaten böyleydi. Zaten onların şuyu vardı. Zaten bu olmaz. Zaten imkânlar belli. Zaten okula gideceğimiz zaman yapacağımız iş belli. Zaten müfredat belli’ gibi kelimeler sarf ederiz. Buna karşılık elimizde bir ‘rağmen’ var. ‘Buna rağmen yaptı. Buna rağmen çözdü’ gibi buradan yola çıkarak Hz. Ali’nin bir sözüyle yola çıkarak bu konferans gerçekleşiyor. Hz. Ali’nin sözünde ‘Mazeret insanın kendine söylediği en büyük yalandır’ diyor. Bütün kitaplar insanları en mükemmel varlık olarak tarif ediyor. Mademki mazeret en büyük yalan. Mademki mazeret en büyük yalan o zaman bilgiyi üretmek için. Dünyayla rekabet etmek için mazeret yok diyoruz.” Dedi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da gerçekleştirilen konferansın çok faydalı olduğunu belirterek, “Yapmış olduğumuz işlerde mazeret aramadan, işlerimizi çok iyi yapmamız yönünde bir program. Dr. Şaban Kızıldağ hocamız bizim gençliğimizden beri tanıdığımız kitaplarını okuduğumuz, değer verdiğimiz hem kişisel gelişim alanında hem de vizyon ve misyon belirleme alanında yapmış olduğu çalışmalarla araştırmacı bir hocamız. Sağ olsun bizi kırmayarak davetimizi kabul etti. Biliyorsunuz ki mesleki çalışmalar dönemimiz 1 Eylül’de başlayıp okulların açılış tarihine kadar devam ediyor. Okulların kapanmasıyla beraber haziran ayından temmuz ayına kadar da tekrar bir mesleki çalışmalarımız oluyor. Bu mesleki çalışmaların içerisinde Dr. Şaban Kızıldağ gibi meslek ve eğitim anlamında tecrübeli kişilerin öğretmenlerimize ve meslektaşlarımıza hem motivasyon anlamında ve hem de çalışma hayatlarına farklı bir bakış açısı kazandırmak için çalışmalar ve programlar düzenliyoruz.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.