EĞİTİMİN DEV ÇINARI EDİRNE’DE

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, 91 yıllık Derneğin 39’uncu okulu olarak 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek olan TED Edirne Koleji’ni ziyaret etti. Pehlivanoğlu burada gerçekleştirilen basın toplantısında, bölgenin en büyük yatırımlarından birini Edirne’ye kazandıran İba Ailesine teşekkür etti.

EĞİTİMİN DEV ÇINARI EDİRNE’DE

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, 91 yıllık Derneğin 39’uncu okulu olarak 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek olan TED Edirne Koleji’ni ziyaret etti. Pehlivanoğlu burada gerçekleştirilen basın toplantısında, bölgenin en büyük yatırımlarından birini Edirne’ye kazandıran İba Ailesine teşekkür etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Haziran 2019 Pazartesi 08:49
EĞİTİMİN DEV ÇINARI EDİRNE’DE

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve Genel Müdürü Sevinç Atabay inşası tamamlanan TED Edirne Koleji’ni ziyaret etti. Genel Başkan Pehlivanoğlu ve Genel Müdür Atabay’ı TED Edirne Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Belgin İba ve eşi Nesim İba karşıladı. Pehlivanoğlu ve Atabay, 27 bin metrekare kapalı alana ve her biri kendine özgü 4 ayrı okul binasına sahip kolej kampüsünü gezdi.  Sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Başkan Pehlivanoğlu, “Bütün meşaleler petrol ürünüyle yanar, bizim meşalemiz ise cumhuriyetin verdiği gönül yağıyla yanar.” ifadelerini kullandı.

PEHLİVANOĞLU: “EN ÖNEMLİ GEREKÇE, İLLERDEKİ REKABET KOŞULLARINI DEĞİŞTİRMEKTİR”

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Türk Eğitim Derneği’nin 91 yıllık geçmişe sahip olduğunu belirterek,  “91 yıl önce tüzüğümüze yazılan maddeler açıktır. 1’incisi ülkenin her tarafında Dünya ile rekabet edecek, yabancı dilde eğitim yapan, misyoner okullarına Türkiye’yi muhtaç etmeyecek okullar açmak. 2‘incisi imkânı olmayan çocuklarımıza burslar vermek, sadece anne babasının hali vakti yerinde olanların değil, olmayanlarında adaletli şekilde eğitime kavuşması için çalışma yapmak. 3’üncüsü ise, eğitimde öncü olmak. Ama en önemlilerinden bir tanesi de devleti temsil eden siyasetin kurduğu kurumun tüzüğünde bir madde olarak da bu cemiyet siyaset yapmaz yazıyor. Okul açmamızın birinci gerekçesi o ildeki rekabet koşullarını değiştirmektir. Biz Türk Eğitim Derneği misyonu ile bir şehre girdiğimiz zaman, o şehre hizmet eden özel okullar çıtalarını biraz daha yukarıya çıkarmak mecburiyetinde kalırlar. O ilde mali imkanı olmayan çocuklarımızı ilkokuldan alıp, üniversitenin sonuna kadar cep harçlığı dahil okuturuz. Bu yıl da 5 çocuğumuz böyle başlıyor. Her yıl 5 çocuğumuz da Edirne’mizden annesi babası imkanı burada okutmak için olmayan başarılı çocukları alırız. Bir diğer önemli konu da sivil toplum örgütü olmamızdır.” ifadelerini kullandı.

PEHLİVANOĞLU: “EN BÜYÜK ADALETSİZLİK EĞİTİM SİSTEMİNDE”

Türkiye’de ki en büyük adaletsizliğin eğitimde olduğunu dile getiren Pehlivanoğlu, “Baktığınız zaman eğitimin sorunları bir iz bırakma sendromu karşımıza çıkıyor. TED olarak eğitimde adaletin sağlanması için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. TED olarak yıllarca dershane sistemiyle mücadele ettik. Sınav sistemiyle mücadele etmede en başarılı olan kurumuz. Bugün ise okullar dershane olmasın diye uğraşıyoruz. Akademik başarı maalesef çok gerilerde kaldı. Başarı artık, sosyal başarı ve kültürel başarıdır. Bu ülkede 865 saat İngilizce öğretiyoruz. Liseyi bitirip 4 cümle bir araya getiren insan bulamıyoruz. Kimse yanlış anlamasın bir siyasi partiyi kaldırmak ve ya indirmekten bahsetmiyoruz. Bizim eğitim sistemimiz değerleri olmayan bir toplum yaşamazdır. İlkeleri olmayan bir toplum ayakta kalamaz. 21. Yüzyılda Cumhuriyet kazanımlarına bağlı olmayan ve modernleşmeyi kültürüyle birlikte gerçekleştiremeyen bir toplumun ayakta kalması söz konusu değildir.” dedi.

PEHLİVANOĞLU: “BİZİM MEŞALEMİZ CUMHURİYET’İN VERDİĞİ GÖNÜL YAĞIYLA YANAR”

Pehlivanoğlu, Edirne’de adım atmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Biz Türk Eğitim Derneği olarak 39’uncu okulumuz olarak çok geç kaldığımız bir şehir olan Edirne’de adım atmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Umuyoruz ki; ilk tüzüğümüze yazılmış olan rekabet koşullarının değişmesini burada da sağlarız. Edirne’deki devlet okullarında bulunan öğretmenlerin yetkinliklerinin arttırılmasına katkı sağlamak istiyoruz. Bunun yanında ailesinin yeteri kadar parası olmadığı için mağdur kalan çocuklardan da öncü yetiştirmek için meşale yakıyoruz. Bütün meşaleler petrol ürünüyle yanar, bizim meşalemiz ise cumhuriyetin verdiği gönül yağıyla yanar.” şeklinde konuştu.

PEHLİVANOĞLU: “İBA AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Bölgenin en büyük yatırımlarından birini gerçekleştiren İba Ailesine teşekkür eden Pehlivanoğlu, “Yatırım ve hayal ortaklarımızı dikkatli seçeriz. Geniş kapsamlı araştırmalar yaparız. İba Ailesinin Edirne’de hayal ortağı olarak katkı vermesinden dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. Biz İba Ailesine teşekkür ediyoruz. Sizler de teşekkür etmelisiniz. Çünkü bu bina 1 ay sonra onlara ait olmayacak. Biz intifa hakkını alıyoruz. Yatırımcılarımız hayalimize o kadar ortak oluyorlar ki yaptıkları binanın üst kullanım hakkını bile bize veriyorlar. Tabi ki işin başında yine İba Ailesi olacak. Türk Eğitim Derneği’nin kuralları çok net ve serttir. Türkiye’deki tüm arkadaşlarımız ile birlikte bu hayali paylaşarak bu başarıyı daha üst noktaya taşımaya çalışıyoruz. TED Edirne Koleji 1200 kişilik bir kapasiteye sahip. Yüzme havuzundan, kapalı spor salonuna, kültürel faaliyetlere kadar SKS dediğimiz aktiviteler için ciddi miktarda alanımız yapıldı.” dedi.

ATABAY: “BURADA 91 YILLIK BİR EĞİTİM KURUMU VAR”

Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay ise, Nesim İba ile Eşi Belgin İba’ya gösterdikleri teşekkür ederek, “Tarihi ile mevcut birikimi ile çok önemli bir şehir olan ve ülkenin Avrupa’ya açılan en yakın kapısı olan Edirne’ye, Türk Eğitim Derneği’nin meşalesini kazandırmış olmaktan bu bayrağın dalgalanacak olmasından heyecan duyuyoruz. 91 yıllık bir eğitim kurumu var, burada. İşini bilen, gençleri geleceğe nasıl hazırlamak istediğini bilen bir kurum var, burada. Geleceğin liderlerini yetiştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından Pehlivanoğlu ve Atabay okulun bin kişilik konferans salonunda veli ve öğrencilerle bir araya geldi.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.