EKMEĞE AMBALAJLI TEDBİR!

Edirne Valiliği koordinasyonunda yapılan toplantıda; ekmeklerin ambalajlı, poşetli ye da kese kağıdı içerisinde satılmasına karar verildi. Fırınlar ve bakkallar için ambalajlı zorunluluk bugün itibariyle başladı.

EKMEĞE AMBALAJLI TEDBİR!

Edirne Valiliği koordinasyonunda yapılan toplantıda; ekmeklerin ambalajlı, poşetli ye da kese kağıdı içerisinde satılmasına karar verildi. Fırınlar ve bakkallar için ambalajlı zorunluluk bugün itibariyle başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Mart 2020 Çarşamba 06:55
EKMEĞE AMBALAJLI TEDBİR!

Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede; market ve bakkalların 09.00-21.00 saatleri arasında açık olacağı ifade edilmişti. Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, söz konusu kararı üyelerine bildirdiklerini belirtti. Yaşagör ayrıca önceki gün Edirne Valiliği nezdinde gerçekleşen toplantıda ekmeklerin ambalaj, poşet ya da kese kağıdı içerisinde satılmasına yönelik bir karar alındığını ve ambalajlı zorunluluğun bugün itibariyle başladığını söyledi.

“SAAT 9’DAN SONRA KAPALI!”

Edirne Bakkallar Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeyi üyelerine bildirdiklerini belirterek, “İçişleri Bakanlığının yayınlamış olduğu genelgeye göre; tüm market ve bakkallar 09.00-21.00 saatleri arasında açık olacak. Biz de kendi üyelerimize mesaj ile bilgilendirme yapıp üyelerimizin bu kurala hassasiyetle uymalarını tavsiye ediyoruz. Henüz bu kararın ne kadar süreceği konusunda belirli bir bilgi yok. Ancak Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu yalnızca bakkalların halkımızın mağdur olmaması konusunda saat 23.00’e uzatılması talebi İçişleri Bakanlığı’na bildirildi. Bu konuyla ilgili bir bilgi gelirse üyelerimizle paylaşacağız.” dedi. 

“EKMEK AMBALAJA GİRDİ”

Ekmeklerin ambalajlı, poşetli ya da kese kağıdı içerisinde satılmasına yönelik karar alındığını da vurgulayan Yaşagör, “Geçtiğimiz günlerde Valilik nezdinde yapılan toplantıda; fırınlar, bakkallara ekmek götürürken ambalajlı, poşetli veya kese kağıdı şekilde götürecekler. Bu sayede bakkallar ve fırınlar ekmekleri halka daha sağlıklı, hijyenik bir şekilde ulaştırmış olacak. Aynı zamanda bakkallara dezenfekte ilaçları dağıttık. Esnafların bu konuda dikkat etmeleri gerekli. Odamızdan dezenfekte malzemeleri dağıtıyoruz, gelip alabilirler. El dezenfektanları önemli; sonuçta parayla uğraşılan bir meslek.”  ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.