“EKONOMİ YÖNETİLEMİYOR”

DEVA partisi Dış politika ve güvenlik politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Bilgel, sistemin değişmediği sürece, ekonomiye köklü bir çözüm bulmanın mümkün olmadığını ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ekonomiyi iyi yönetemediğini ifade etti.

“EKONOMİ YÖNETİLEMİYOR”

DEVA partisi Dış politika ve güvenlik politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Bilgel, sistemin değişmediği sürece, ekonomiye köklü bir çözüm bulmanın mümkün olmadığını ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ekonomiyi iyi yönetemediğini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Eylül 2021 Perşembe 06:53
“EKONOMİ YÖNETİLEMİYOR”

Dün Deva Partisi Dış politika ve Güvenlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Bilgel  ile Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Dönertaş İl başkanlığını ve teşkilatın ziyaret etti. Burada konuşan Deva Partisi İl Başkanı Kerem Arda, “Düzenli olarak genel merkezden periyodik olarak Edirne’ye ziyaretler oluyor. Hem teşkilatımızla bir araya geliyoruz hem sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyoruz” şeklinde konuştu.

Deva partisi Dış politika ve Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Bilgel de yaptığı konuşmada,  Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ziyaretlerinde bulunduklarını ifade ederek, “Parti olarak bir buçuk sene önce kurulduk. Seçime en hızlı girme şansını kazanmış Türkiye Cumhuriyet tarihindeki partiyiz. Şu an hem politikalarımızı, çöm süreçlerimizi oluşturup, tarım eylem planımızı hazırladık, afet planı ve sosyal politikalar eylem planımızı hazırladık. Çözüm ve eylem planı oluştururken saha ziyaretlerinde bulunuyoruz, farklı illere gitmeye, ilgili STK’larla görüşüyoruz. Sokak sokak gezmeye çalışıyoruz. Bir çok ile gidiyoruz sorunlar aynı. Demokrasi, hukuk, işsizlik, eğitim sorunları. Bu kadar sorun varken çözecek siyasi oluşuma Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.

GIDA ENFLASYONU AÇIKLANANIN ÇOK ÜSTÜNDE

Türkiye’de bir çok STK ile görüştüklerini ifade eden Bilgel, şunları söyledi:

“Açıklanan gıda enflasyonu hakkında bir çok yerde görüştük, inanın açıklanan enflasyon dahi değil, çok yukarılarda enflasyon. Gıda olsun kira olsun bu sistem değişmediği sürece, ekonomiye köklü bir çözüm bulmak mümkün değil. Bu aslında  bir sonuç. Bunun çözümü de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğinde kurumlar, kurallar, liyakatli kadrolar gitti. Bunun sonucunda da yönetilemeyen bir ekonomi var.

Öğrencilerin ev sıkıntısı var. Bu da aslında çok stratejik planlamadan yoksun bir şekilde yönetilen bir eğitim. Çok fazla üniversite açıldı. Kalite sorunu var, öğrencilerin barınma sorunu var, mezun oldular iş bulma sorunu var. Eğitim sektörüne el atılması gerekiyor. Türkiye’nin atılım yapması için eğitimde köklü değişikliğe ihtiyaç var.

EDİRNELİLER BİZİ İYİ TAKİP ETSİN

Edirne’de tarım çok önemli. Eylem planı hazırlarken ilk seçtiğimiz alan tarımdı. Kendi kendine yeten tarımda ülke olabilmek stratejik bir hedef. Hem güvenlik hem ekonomik açıdan bir hedef. Edirneliler için mesajım, tarım bu kadar önemli bir sektörken Edirne için bizim ilk açıkladığımız eylem planı tarımda önemsediğimiz alan. Çözümler üretilmesi gereken bir alan. Önümüzdeki süreçte su sorunları gibi bir çok konuyla gerçekten daha kritik olacak bir sektör olduğunu düşünüyorum.

Deva Partisi Genel Merkez yönetim kurulu üyesi İbrahim Dönertaş“ da ziyartleri ile ilgili bir konuşma yaptı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.