“EKONOMİK KRİZ BUHRANA DÖNÜŞTÜ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, ülkenin derin bir ekonomik buhranın içinden geçtiğini ifade ederek, “Tam üç yıl önce, 2018 yılının Temmuz ayında, tek adam rejiminin resmen yürürlüğe girmesiyle birlikte, yaşadığımız ekonomik krizin şiddeti arttı” dedi.

“EKONOMİK KRİZ BUHRANA DÖNÜŞTÜ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, ülkenin derin bir ekonomik buhranın içinden geçtiğini ifade ederek, “Tam üç yıl önce, 2018 yılının Temmuz ayında, tek adam rejiminin resmen yürürlüğe girmesiyle birlikte, yaşadığımız ekonomik krizin şiddeti arttı” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Temmuz 2021 Cuma 06:15
“EKONOMİK KRİZ BUHRANA DÖNÜŞTÜ”

Pekcanlı, İl Başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısında son yıllarda yaşanan krizin vatandaşın canını daha çok yakar hale geldiğini hatırlatarak, hükümetin, halkı Covid-19 salgınıyla mücadelede yalnız bırakmasının ardından da bu kriz tam bir buhrana dönüştüğünü dile getirdi. gelinen noktada milyonlarca emekçi, memur, çiftçi, emekli, esnaf ve öğrencinin buhranın ortasında yaşam mücadelesi verdiğini de sözlerine ekleyen Pekcanlı, “Milyonlar işsizlikle, hayat pahalılığıyla, yoksullukla, borçlulukla ve maalesef açlıkla boğuşuyor” dedi.

ŞAHLANAN BİR AVUÇ İMTİYAZLI İNSAN OLACAK

Halkın maddi sorunlarla boğuştuğunu dile getiren Pekcanlı, sözlerine şöyle devam etti:

“Saraylarından ülkeyi yönetenler, milyonların sırtına yeni yükler bindiriyor. Erdoğan’ın Hükümeti, miting meydanlarında “Temmuz ayında ekonomi şahlanacak” demişti ama Temmuz ayıyla beraber zam yağmuru hızlandı. Anlaşılan o ki, şahlanan yine milyonlar değil, bir avuç imtiyazlı insan olacak. Çünkü Saray halkın gerçeklerine ve ihtiyaçlarına tamamen sırtını dönmüş durumda.

BOZUK DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

1 Temmuz itibariyle elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12, sanayi kuruluşlarında kullanılan doğalgaza yüzde 20, LPG’ye 60 kuruş, öğrenci harçlarına ise yüzde 10 zam yapıldı. Son zamlarla birlikte, sene başından beri elektriğe yüzde 22, doğalgaza yüzde 20 zam uygulanmış oldu. Ucube tek adam rejiminin yürürlüğe girdiği günden bugüne elektrik faturaları 8 kez, doğalgaz faturaları da 13 kez zamlandı. İktidarın kurduğu bu bozuk düzen, vatandaşa sadece açlık, işsizlik ve zam getirdi. Biz bu bozuk düzeni değiştireceğiz. Demokratik hukuk devletine son verip yerine Şahsım hükümetini koyanların kurduğu bu düzeni değiştireceğiz.“

BİZ HAZIRIZ

Bizleri Meclis’e gönderdiğiniz fezlekeleriniz, tehditleriniz, zorbalıklarınız korkutamaz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi, zerre kadar çekinmiyoruz. Bu ülkede hep birlikte mutlu ve müreffeh bir yaşam süreceğiz. Biz hazırız. Türkiye’yi yönetecek kadrolar hazır. Türkiye artık kendisini yeniden kuracak, yeni bir iktidar ve Güçlendirilmiş Parlamenter Demokratik sistem için sabırsızlanıyor.  Halkımızın bu sabırsızlığına karşılık vermek için, hiç vakit geçirmeden, hemen erken seçim istiyoruz.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.