AYDIN’DAN AK PARTİ’YE VERYANSIN! “LALE DEVRİ ŞARTLARINDA YAŞIYORUZ!”

Edirne İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye kayıt programına katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Birçok ürüne zam geldiğinin altını çizerek vatandaşların ekonomik olarak çok zorlandığını söyleyen Aydın, “Cumhurbaşkanının şu anda 13 tane uçağı var. Saray şu anda tam 3 katı büyüdü. Lale Devri şartlarında yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AYDIN’DAN AK PARTİ’YE VERYANSIN! “LALE DEVRİ ŞARTLARINDA YAŞIYORUZ!”

Edirne İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye kayıt programına katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Birçok ürüne zam geldiğinin altını çizerek vatandaşların ekonomik olarak çok zorlandığını söyleyen Aydın, “Cumhurbaşkanının şu anda 13 tane uçağı var. Saray şu anda tam 3 katı büyüdü. Lale Devri şartlarında yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Ekim 2019 Pazartesi 07:20
AYDIN’DAN AK PARTİ’YE VERYANSIN!  “LALE DEVRİ ŞARTLARINDA YAŞIYORUZ!”

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından Toplu Üye Katılım Töreni düzenlendi. Düzenlenen tören için Edirne’ye gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, parti önünde kurulan platformdan vatandaşlara seslendi. Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan tüm Mehmetçiklere selam yollayarak konuşmasına başlayan Aydın, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise çeşitli konularda eleştirdi. Düzenlenen törene Aydın’ın yanı sıra; milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

“DEVLETİMİZİN YANINDA DURUŞ SERGİLEYEN BİR SİYASAL HAREKETİZ”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, burada yaptığı konuşmada,  “Türk Ordusu Suriye’de bir harekata girişti. Böyle bir dönemde özellikle biz İYİ Partililer olarak daha Salı günü daha karar alınmamışken Genel Başkanımız Grup Toplantısında herkese açık bir şekilde böyle bir harekata kalkışıldığı takdirde Türk Bayrağı’nın altına toplanacağını açıklayan bir konuşma yaptı. Bu aslında bizim olaya bakış açımızı gösteren bir olaydır. Yani devletimiz, milletimiz, bayrağımız, ülkemizin geleceği söz konusu olduğunda biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanında bir duruş sergileyen ve sergileyecek olan bir siyasal hareketiz. Ama bu sürece böyle bakıp şu anda ülkeyi yönetenlere böyle bir harekat konusunda destek verirken, şunu da onlara hatırlatmakta fayda görüyoruz. Çünkü onların özeleştiri yapmaya ihtiyaçları var. Aldıkları kararları, yaptıkları uygulamaları sorgulamaya ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Onun için onlara geçmişle ilgili bir muhasebe yapmalarını sağlamak için bir takım hatırlatmalarda bulunacağız.” dedi.  

“BU MİLLETE BİR ÖZÜR BORCUNUZ YOK MU?”

Habur’dan ülkemize giriş yapan PYD’lileri ve çözüm sürecini hatırlatan Aydın, “Onlara diyoruz ki; bugün Türk ordusu Suriye’ye geçti, PKK ve PYD’yi oradan çizecekleri sınırın ötesine atmak için bir harekatta bulunuyor. Bu PYD’yi, bu iktidarın iyi tanıdığını biliyoruz. Hatırlarsınız; PYD’nin lideri Salih Müslim Ankara’ya geldi, bizimkiler kırmızı halıyı döşediler. Şimdi yok etmeye gittikleri PYD’nin liderini orada krallar gibi karşıladılar. Yani el verip imkan sağladıklarını bugün yok edebilmek için sınırı geçerek Suriye’de bir harekat yapıyorlar. Onun için şunu diyoruz; geçmişte yapılan bu yanlışlarınızdan dolayı bir muhakeme yapıyor musunuz? Bu millete bir özür borcunuz yok mu? Çünkü sizin almış olduğunuz bu yanlış kararların neticesinde 81 milyonu temsilen vatan savunması yapıp, şehit olmayı göze alarak oraya giden Mehmetçiklerimiz var. Siz geçmişteki hatalarınızdan dolayı, Mehmetçiklerimizi oraya göndermenin sorumluluğunu taşıyan insanlar olarak vicdanen bunun bir muhasebesini yapıyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

“LALE DEVRİ ŞARTLARINDA YAŞIYORUZ”

Ülkenin son 1 yıldır ekonomik olarak çok zorlandığını söyleyen Aydın, “Enflasyon rakamları ilan edildi; 9’a düşmüş. Hangi 9? Sizin bu hileniz, hurdanız kalem oynatarak yaptığınız rakamlardan milletçe bıktık, usandık. Enflasyon sepetiyle oynayarak, rakamları gizleyerek halkın gerçeklerle yüzleşmesinin önüne geçemezsiniz. Vatandaşımız sabah kalkıyor; çay yapacak açıyor doğalgazını. Doğalgaz zammı aklına geliyor; yüzde 60’a ulaşmış. Çaya 2 defa zam yaptınız, şekere 2 defa zam yaptınız. Masaya baktı vatandaş; ekmek, peynir, süt hepsine zam gelmiş. Simite bile zam geldi. Arabaya binecek, minibüse binecek vatandaş. Her birinin fiyatı arttı. Elektriğe gelen zamlarla bu insanlar yatıp kalkıyor. Memura verdiğiniz zam da; 4+4. Yani vatandaş belki de hayatının en sıkıntılı dönemini yaşıyor. Sen bu sıkıntılı dönemde değil tasarruf etmek hiçbir şeyle meşgul değilsin. Gösterişten yana yoluna devam ediyorsun. Cumhurbaşkanının şu anda 13 tane uçağı var; sanki Türk Hava Yolları. Benim Bakanlığım döneminde Sayın Demirel’in bir tane uçağı vardı. Onunla her yere giderdik. Dünyanın hiçbir ülkesinde Cumhurbaşkanının 13 uçağı yok. Ankara’da oturduğu sarayı yaptığında kızmıştık. Saray şu anda tam 3 katı büyüdü. Ne kadar para harcandığını gizliyorlar, söylemiyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir saray yok. Lale Devri şartlarında yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“81 MİLYON İÇİN ADALET ARIYORUZ”

Vatandaşların İYİ Parti’ye olan güveninin arttığını söyleyen Aydın, “Bundan da gelecek adına büyük bir mutluluk duyuyoruz. İşte bu üye kampanyamız bugün Türkiye genelinde yaygın bir şekilde devam ederken; partimize yeni katılan arkadaşlarla her gün biraz daha büyüyoruz. Edirne İl Teşkilatımız bu katılma törenini düzenleyerek; bizleri buraya davet etti. Bu daha işin başlangıcı, öyle çok çalışacağız ki; kimse bizden daha çok çalışmayacak. Çünkü bir hedefimiz var. 81 milyon insan için adalet arıyoruz.” dedi.

Konuşmasının ardından 61 yeni üyeye rozetini Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın taktı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.