ELAZIĞ İÇİN TEK YÜREK!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde mağduriyet yaşayan vatandaşların yaralarını sarabilmek adına Edirne Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına, Edirne tek yürek olarak destek verdi.

ELAZIĞ İÇİN TEK YÜREK!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde mağduriyet yaşayan vatandaşların yaralarını sarabilmek adına Edirne Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına, Edirne tek yürek olarak destek verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Ocak 2020 Pazartesi 06:33
ELAZIĞ İÇİN TEK YÜREK!

Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Edirne Belediyesinin başlattığı yardım kampanyasına büyük bir duyarlılık göstererek destek veren Edirneliler; hafta sonu boyunca evlerinde bulunan battaniye, yorgan, mont, kaban gibi kışlık giyeceklerin depremzedelere ulaştırılması için Edirne Belediyesi’ne getirdi.

"DEPREMDEN HEMEN SONRA YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜM"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Yaşanan depremde maalesef 22 vatandaşımız hayatını kaybetti. Enkaz altında 22 vatandaşımız tespit edildi. Onlara ulaşılmaya çalışılıyor. Binin üzerinde yaralı vatandaşımız var. Ama açıklanana göre bir hayati tehlikesi yok. Başta Elazığ olmak üzere depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza, bütün ülkemize, bütün insanlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Kış olması nedeniyle soğuk, o bölge daha da soğuk. Depremden 2 saat sonra birçok belediye deprem bölgesine araçlarını gönderdi. Bununla ilgilide yetkililerle görüştüm. Şu anda AKUT yada EDAK gibi ekiplere ihtiyaç olmadığını söylediler. Çünkü toplamda 30 ev yıkılmış. Yeteri sayıda ekip olduğunu,  kurtarma aracı olduğunu söylediler. Tabi ki devletimiz büyük bir devlet. Devlet, millet bütün kurumlarıyla; belediyeleriyle teyakkuza geçmek istiyorlar. Bizim gözlediğimiz kadarıyla bu depremde, depremin olduğu andan itibaren hızlı bir aksiyon alındı; her şey planlı gidiyor. Önceden çalışıldığı gibi gidiyor. Bunu sevindirici gördüm. Tabi orada deprem tespit çalışmaları başladığında kaç evin oturulamaz olduğu; kaç vatandaşın çadıra, giysiye, yiyecek/içeceğe ihtiyacı olduğu o zaman ortaya çıkacak. Şimdilik tabi bunlar geçici tedbirler.” dedi.

"EDİRNELİLER HER ZAMANKİ GİBİ BÜYÜK DUYARLILIK GÖSTERDİ"

Başkan Gürkan Edirnelilerin başlatılan kampanyaya büyük bir duyarlılık gösterdiğini belirterek, “Edirneliler her zaman olduğu gibi çok büyük bir duyarlılık ile her türlü giysi yardımını yapıyorlar, destek oluyorlar. Biz de bunu koordine ediyoruz hem de bizim Dosteller Dayanışma Evi’de birikmiş olan giysi ve diğer eşyalardan destekler yaparak, kısa sürede bunları derleyip toparlayacağız. Pazartesi sabahı erken saatlerde bunları Edirne halkı adına yardım tırımızla Elazığ’a göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.