"ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN"

Saadet Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun başkanlığında “Sığınmacılar Meselesi ve Çözüm Yolları” çalıştayı düzenlendi.

"ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN"

Saadet Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun başkanlığında “Sığınmacılar Meselesi ve Çözüm Yolları” çalıştayı düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Temmuz 2022 Pazartesi 06:00
"ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN"

Çalıştay sonrası görüşlerini paylaşan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı İnsan Hakları Politikalar Kurulu tarafından düzenlenen çalıştaya Edirne İl Başkanı olarak katıldık. Konusunda uzman birçok akademisyen, gazeteci, hukukçu, araştırmacı ve stk temsilcisinin de katılımcı ve konuşmacı olarak katıldığı çalıştay çok verimli geçti. Önümüzdeki günlerde çalıştayın raporu kamuoyuyla paylaşılacaktır.” şeklinde konuştu.

Yunanistan sınırında şahit olduğumuz insanlık dışı görüntülerin tüm insanlığın vicdanını sızlattığına belirten İl Başkanı Tekin, “Göçmenlerin karşılaştığı müdahale ve insanlık dışı görüntüler dünyada göçmenlere karşı yükselen nefret dalgasının bir uzantısıdır.Elbette her ülkenin sınırlarını korumak gibi bir görevi vardır. Ancak masum ve savunmasız insanların ölümüne sebep olacak hiçbir müdahaleyi meşru göremeyiz.Her fırsatta dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’ye ahlak ve insan hakları dersi vermeye kalkan Avrupa ve uluslararası kuruluşlar, Yunanistan’da yaşanan bu vahşete neden ve nasıl sessiz kalıyorlar; anlamak çok zor. Bir yandan Ortadoğu başta olmak üzere kriz ve savaş yaşanan bölgelerdeki sinir uçlarını kaşıyacaksınız, bir yandan da o bölgelerden kaynaklanan mülteci ve göçmen yükünü yine bölge ülkelere yığıp üstüne bir de “hukuk ve insanlık dersi” vermeye kalkacaksınız?Batı dünyası bu ikircikli tutumundan ne zaman vazgeçecek ve üzerine düşeni yapacak; bilmiyoruz!Ancak bilmelidirler ki çözümü erteledikçe, ilerleyen yıllarda karşılarına çıkacak sorunların maliyetleri daha da artacaktır. Yönetimler değil, fakat toplumlar bu konularda giderek hassaslaşmaktadır.Bugün başta Türkiye’nin maruz kaldığı göç yükü, Batılı ülkelerin vurdumduymazlığı devam ederse, onlar için de daha büyük bir sorun olacak potansiyele sahiptir.Her vesileyle Türkiye’ye insanlık ve hukuk dersi veren Batı dünyasını elini taşın altına koymaya davet ediyoruz. Zira biz iktidara geldiğimizde, bu taşı Avrupa’nın önüne bizzat koymakta kararlıyız! Bunu da şimdiden bir yere not etmelerini tavsiye ederiz.” dedi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.