EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ AÇILDI

Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şubesi'nin dernek merkezi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın katılımlarıyla açıldı.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ AÇILDI

Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şubesi'nin dernek merkezi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın katılımlarıyla açıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Eylül 2017 Çarşamba 10:03
EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ AÇILDI

    Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, açılışta yaptığı konuşmada dikkate değer bir üye sayısına ulaştıkları halde dernek merkezinin eksikliğini hissettiklerini, bunu gidermenin sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Merkezin açılışına katılan TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser ise Atatürk İlke ve İnkılaplarının savunucusu ve takipçisi olacaklarını dile getirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise astsubaylık mevkisinin önemine dikkat çekerek, 'Yürütülen geminin lokomotifi, kazan dairesi ve motoru' benzetmesini yaptı.
“ASTSUBAYLIK, BÜNYESİNDEN VECİHİ HÜRKUŞ'LARI, ÖMER HALİSDEMİR'LERİ ÇIKARMIŞTIR”
    Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, şubenin açılış konuşmasını yaparken; “Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği merkezi Ankara'da olan ve 97 şubesiyle ülkemizin tamamında temsil edilen teşkilatlanması ve üye sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir. Ayrıca kanunla kurulmuş 4 dernekten birisidir. Üyeleri meslek hayatına başlarken ettikleri yemine ölene dek sadık kalacak, Atatürk İlke ve İnkılapları ile cumhuriyet değerlerini kendisine rehber edinmiş, vatanının ve milletinin bölünmez bütünlüğüne ölümüne bağlı emekli astsubaylar ile eş ve çocuklarından oluşmaktadır. Asker olmak, astsubay olmak sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam tarzıdır. Silahlı Kuvvetlerimizin hiyerarşik yapısı içerisinde yer alan her rütbedeki personeli ile ordumuzu bir bütün ve bir aile olarak gördük. Kendimizi halen o ailenin bir mensubu olarak görmeye de devam ediyoruz. Muvazzaf olarak vatan savunmasında karada yürüyen tankından, denizde yüzen gemisine, havada uçan uçağına, modern silah ve araçlarının kullanımından idamesine kadar her alanda görev yapan, bünyesinden Vecihi Hürkuş'ları, Ömer Halisdemir'leri ve daha nicelerini çıkaran astsubaylar, emekli olduktan sonra da askerlik değerlerine saygı duymaya ve ordusuna sahip çıkmaya devam edecektir.” dedi.
“EKSİKLİĞİ GİDERMİŞ OLMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”
    Bildiş, dikkate değer bir üye sayısına ulaştıkları halde bir dernek merkezinin eksikliğini hissettiklerini ve şuanda isteklerine kavuştuklarını söyleyerek; “Mesleki yaşam şartları sebebiyle sürekli yer değiştirmek ve çoğu zaman ailesinden bile ayrı yaşam sürmek zorunda kalmış olan astsubayların, emeklilik dönemlerinde sosyal birlikteliğini ve dayanışmasını sağlamak amacıyla Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği çatısı altında toplanmalarını önemsiyoruz. Edirne'de üye sayısı olarak dikkate değer bir sayıya ulaşmış olan şubemiz uzunca bir süredir üyelerine hizmet edecek bir dernek merkezi eksikliğini yaşamıştır. Yüce Türk milleti ve onun bölünmez bütünlüğü uğruna binlerce şehit vermiş ve hala vermekte olan bir camiayı ilimizde temsil edecek bir merkezin olmaması bizleri hep üzmüştür. Bugün bizler bu eksikliği gidermiş olmanın sevincini yaşarken, aynı zamanda bu güzel anı sizlerle paylaşıyor olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde bizlere vakit ayırıp ilgi ve desteklerini eksik etmeyen başta sayın valimiz, komutanımız ve belediye başkanımız olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ediyorum. Yeni büromuz azmin ve özverinin, üyelerimizin bizlere olan güveni ve bu güvenden doğan desteklerinin bir eseri olduğu için bizler için Oslobet çok özel ve önemlidir. Bu büronun açılmasına destek olanları her zaman minnetle anacağız. Üyelerimizden bu dönemde gördüğümüz destek ile şu anda gördüğüm katılımcı sayısı ve ilginiz bizleri daha zor işlerin altına girmek için cesaretlendirmiştir. Hedefimiz; üyelerimize tüzüğümüzde belirlenen hizmetleri sağlamanın yanında, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olmanın bizlere yüklediği sorumlulukları da imkanlar ölçüsünde yerine getirmek olacaktır. Türkiye ve Edirne sevdalısı olan, bizi millet yapan değerlerimize ve milli birliğimize kast etmeyen bütün kişi ve kuruluşlara kapımız daima açık olacaktır.” dedi.
“ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARININ TAKİPÇİSİ VE SAVUNUCUSU OLACAĞIZ”
    Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Ahmet Keser, “Türkiye'de 108 bin tane Sivil Toplum Kuruluşu var. Bunların içinden 4 tane Sivil Toplum Kuruluşu TBMM'de kanunen kurulmuştur. Bunlardan bir tanesi de Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'dir. Buradan Edirne Halkına ve Yüce Türk Milletine bir söz veriyorum. Her zaman ve daima Atatürk İlke ve İnkılaplarının takipçisi ve savunucusu olacağız. Bütün Türkiye bundan sonra bizi böyle görecek.” ifadelerini kullandı. 
    “ASTSUBAYLIK, YÜRÜTÜLEN GEMİNİN LOKOMOTİFİ, KAZAN DAİRESİ VE MOTORUDUR” 
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TEMAD Edirne Şubesi'nde yaptığı konuşmada; “Hangi sistemi ele alırsanız alın hepsi bir bütündür. Aslında dünyadaki tüm silahlı kuvvetler bir sistem. Baktığınızda bu sistemin içerisinde birçok hiyerarşi mevcut ama o sistemin yürümesi için o hiyerarşinin ne kadar alt basamaklarına inerseniz, o sistemi yürütenin de o günlük yaşam içersinde çok farkına varmadığınız basamaklar olduğunu görürsünüz. Astsubaylık geleneksel ordu yapısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde o yürütülen geminin lokomotifi, kazan dairesi, motorudur. Astsubaylar grubu olmasa, o lokomotifi yürütmek mümkün değil. O kaptan köşkünde oturmak elbette çok önemli büyük bir marifet ama motoru olmayan geminin kaptan köşkünde otursanız da olur, oturmasanız da olur. Biz Edirne olarak astsubaylarımızın kıymetini biliyoruz. Millet olarak da biliyoruz. Çünkü dara düştüğümüzde zorluklarla karşılaştığımızda o savunma gücünü ikame edecek olanın astsubaylar olduğu biliyoruz. Bu bağlamda bizim için çok önemlisiniz. TEMAD Edirne Şubesi bana gelerek Edirne Belediyesi olarak destek olup olamayacaklarını sorduklarında, elbette dedim. Sizler yeri geldiğinde gözünüzü kırpmadan bu vatan için canını bile vermeye hazır evlatlarısınız. Bu güzel vatanın, güzel evlatlarısınız. Elbette karınca kararınca yeterli değildir belki ama çarkı döndürmeye yeter derecede mutlaka katkımız olur. Bugün de Edirne şube binamızın açılışında birlikteyiz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.