EMEKLİ SEN YÖNETİMİ BELİRLENDİ

DİSK’e bağlı Emekli Sen’in Genel Kurulu DİSK toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Edirne Milletvekilleri, Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Emekli Sen Marmara bölge sorumlusu Haşim Korkmaz, ile dernek üyeleri katıldı.

EMEKLİ SEN YÖNETİMİ BELİRLENDİ

DİSK’e bağlı Emekli Sen’in Genel Kurulu DİSK toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Edirne Milletvekilleri, Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Emekli Sen Marmara bölge sorumlusu Haşim Korkmaz, ile dernek üyeleri katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Mart 2018 Pazartesi 20:27
EMEKLİ SEN YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Toplantıda söz alan CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu: “Bugün çok önemli tarihli bir gün.103'üncü yılını kutladığımız 250 bin şehit verdiğimiz çoğu kefensiz yatan gençlerimiz 15-16 yaşında onlar sayesinde bugün ayaktayız.250 bin şehit verdik. Çanakkale  geçişmez dedik ancak şunu da söylemek zorundayım. Aynı Çanakkale 4 sene  sonra  bir kişinin imzasıyla biliyorsunuz gemiler hiçbir engelle karşılaşmadan geçtiler. Buradan da bir ülkenin iyi yönetilmesi gerektiğini ve iyi bir bölüşüm olması gerektiğini söylüyoruz. Neden, iyi bir bölüşüm olması lazım.80 milyonluk bir ülkede yaşıyoruz. Bunun 11 de biri emekli. Ben Devrimci İşçi Sendikalarını gerçekten kutluyorum.1,5 ay süre içinde yaptıklarını gördük ve bundan sonra da yapacaklarını biliyorum” dedi

Toplantıda söz alan  Erdin Bircan; “Bugün 18 Mart Çanakkale’nin 103'ünü yıldönümü.18 Mart denilince Anzakları sırtında taşıyan Mehmetçilimizdir Çanakkale, ölmeden mezara koydular türküsüdür Çanakkale Vatanının  her çevresinde özgürlüğünü ve bağımsızlığını ilan etmek için yola çıkmaz isteyen insanımızdır Çanakkale ve Çanakkale Mustafa Kemal Atatürk'tür “ dedi

Emekli Sen Edirne Şube Başkanı  Sait Dayıoğlu  yaptığı açılış konuşmasında  Çanakkale’ de canını veren kahraman  askerlere   minnet duygularını  belirterek başladığı konuşmasında daha sonra  şunları kaydetti, Nakitbahis “Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunamaz  düşüncesiyle  üyelerinin ekonomik , demokratik hukuksal ve sosyal hak ve çıkarlarını  koruyup geliştirmeyi  buna engel olacak  her türlü antidemokratik  uygulamalara karşı  tüm emeklilerin  örgütsel birliğini  savunan  sendikamızın olağan genel kurulunu yapıyoruz.

 Sendikamızın ülke çapında  45.000 üyesi olup  74 şubesi  35 temsilciliği  bulunmaktadır. Sendikamız DİSK üyesi olup aynı zamanda Avrupa’daki  Emekli ve Yaşlılar  sendikası  FERPA’nın  da üyesidir.

 Biz sendika olarak neler talep ediyoruz.

1-Hastanelerde yaşlılık birimi olan  ve emeklileri sağlık ve psikolojik olarak  yaşlılığa hazırlayan  Geriatri  birimlerinin açılması:

2-Emekli maaşlarının hesaplanmasında milli gelirden pay verilmesi

3- Gerçek bir intibak yasasının yapılması

4- Hasta katkı paylarının tamamen kaldırılması

5- Yaşadığımız kentlerin  yaşlı  dostu kentler haline  getirilmesi  evlerdeki mutfak, banyo, asansör, merdivenler ile  parkların , kaldırımların  yüksekliğinin yaşlılara göre düzenlenmesi.

  6- Yerel yönetimlerden  yaşlılarımızın  evlerinde bakılması , yemeklerinin yapılması  ev temizliğinin yapılması konusunda  birim oluşturulması.

7- Emekli evlerinin yapılması ; buralarda  emekliler  kitap okusun, akranlarıyla  sohbet etsin. Bilgi birikimlerinin  kendisinden sonraki  kuşaklara aktarsınlar.

 8-  Yaşlıların mutlu ve onurlu bireyler olarak yaşaması ve yaşlanması sağlanmalı, torunu geldiğinde harçlığını verebilmeli”

Yapılan konuşmaların ardından  tek liste olarak  yapılan seçimde  Edirne  Emekli-Sen yönetim Kuruluna  Sait Dayıoğlu, Remziye Tabakçı, Ayşe Çotuk, Ekrem Kaya, Fikri Yalın seçildi. Denetim Kuruluna  İlhami Akgün, Sabiha Kara, Cengiz Başyurt, disiplin kuruluna ise  Recep Tuna, Osman Maden, Ayşe Meltem Atak, getirildi.  Üst kurula Sait Dayıoğlu ile Hamza Güven seçildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.