EMEKLİLER, SADAKA DEĞİL, ALIN TERİNİ İSTİYOR

Emekli-Sen Edirne Şubesi gündemde olan Bayram İkramiyelerinin yaşanan enflasyon oranında artırılmasını ve bu ikramiyelerin de Emekli İkramiyesi olarak adlandırılmasını istediler. 

EMEKLİLER, SADAKA DEĞİL, ALIN TERİNİ İSTİYOR

Emekli-Sen Edirne Şubesi gündemde olan Bayram İkramiyelerinin yaşanan enflasyon oranında artırılmasını ve bu ikramiyelerin de Emekli İkramiyesi olarak adlandırılmasını istediler. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Nisan 2022 Cumartesi 06:33
EMEKLİLER, SADAKA DEĞİL, ALIN TERİNİ İSTİYOR


Emelli-Sen Edirne Şubesi Bayramda verilen ikramiyelerin gerçek enflasyon oranında artırılmasını talep etti.
Saraçlar Caddesinde toplanan Emekli-Sen Edirne Şubesi üyeleri, yaşadıkları sorunları ve yılda iki kere kendilerine verilen ikramiyenin artırılması için taleplerini haykırdı. Emekliler adına Emekli-Sen Edirne Şubesi Başkanı Sayit Dayıoğlu okudu.  Dayıoğlu, iktidarın 14 milyonu aşkın emekli ve hak sahibine topyekun saldırmaya, emeklileri ötekileştirmeye ve açlığa, yoksulluğa terk etmeye devam ettiğini ifade etti.
İktidarın, emeklilerin en temel insan haklarından biri olan sendikal örgütlenme hakkını engellemek için her yolu denediğini ileri süren Dayıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İktidar yine bizlerin en insani taleplerine; en düşük emekli ücretinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesine, emekli ücretleri arasındaki dengesizliğin giderilmesi için intibak yasasının hayata geçirilmesine, sağlıkta katkı payının kaldırılmasına ve sendikal mücadelemizin temellerini oluşturan bütün diğer taleplerimize kulaklarını tıkamayı sürdürüyor.
Onlar taleplerimiz karşısında üç maymunu oynamaya devam ederken Türkiye halkı bizleri emeklilerin temsilcisi olarak tanıyor. Türkiye halkı bizleri emekli ikramiyeleri konusunda oluşturduğumuz baskı ve kazanımlardan tanıyor. Türkiye halkı bizleri intibak yasası çıkarılsın haykırışlarımızdan tanıyor. Türkiye halkı bizleri emeklilikte yaşa takılanlar adı altında yaratılan sorun çözülsün talebimizden tanıyor. Türkiye halkı bizleri emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret, insan onuruna yaraşır yaşam mücadelemizden tanıyor. Biz mücadelemizi sürdürürken, siyasi iktidar bugün de emeklilere "bayram ikramiyesi" adı altında yapılan üç kuruşluk ödemelere göz dikiyor.
Yıllarca sendikamızın emekli ücretlerinin düşürülmesine ve asgari ücretin gerisinde kalmasına karşı yükselttiği mücadele ve ısrarcı taleplerimiz sonucu 2018 yılında yılda iki kez verilmeye başlanan ve geçtiğimiz yıl 1.100 TL olarak verilmeye devam edilen emekli ikramiyeleri bugün bu ekonomik koşullarda bütün anlamını yitirmiş bulunuyor.
GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 140’DIR
Açıklanan son "resmi" veriler yıllık enflasyonun yüzde 60'a tırmandığını gösterirken; "gerçek" enflasyon yüzde 140'ları aşmıştır. Bizler, hem asgari ücret hem de "gerçek" enflasyon karşısında eriyen emekli bayram ikramiyelerinin açıklanan "resmi" enflasyondan dahi etkilenmeden 1.100 lira olarak ödenmeye devam edilmesini kabul etmiyoruz. Talebimiz geçen yıl olduğu gibi bu yılda nettir: Bu ikramiyenin "bayram ikramiyesi" değil "emekli ikramiyesi" adı altında değiştirilmesi ve hiçbir biçimde asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde yılda iki ikramiye olarak güncellenmesi gerekmektedir.”
Basın açıklamasının ardından slogan atan emekliler kısa süre sonra dağıldılar.
Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.